Bayer Zsolt haláláról beszélt az ismert médiakutató

2017. október 19. 12:45
Bajomi-Lázár Péter súlyos hibának nevezi kijelentését, és lemondott egyetemi tisztségéről.

Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt” – jelentette ki Bajomi-Lázár Péter médiakutató a Political Capital október elején megrendezett, budapesti konceferenciáján. Bajomi-Lázár annak kapcsán mondta ezt, hogy a média polarizált: a kormánypárti és az ellenzéki szavazók ritkán olvassák a másik oldal sajtótermékeit.

Bajomi-Lázár már a konferencia másnapján bocsánatot kért a Facebook-oldalán a Magyar Idők publicistájától. „Súlyos hibát követtem el. Senki halálát nem kívánom. Megkövetem Bayer Zsoltot” – írta a médiakutató, akit az Index szólaltatott meg. Bajomi-Lázár elmondta: még aznap tájékoztatta a Budapesti Gazdasági Egyetem dékánját és rektorát, és felajánlotta, hogy lemond a Társadalomtudományi Intézet vezető posztjáról. A rektor etikai vizsgálatot kezdeményezett, mely során megállapították, hogy a kijelentés az egyetem etikai kódexébe ütközik. Az egyetem vezetősége elfogadta Bajomi-Lázár lemondását.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Bajomi-Lázár annak kapcsán mondta ezt, hogy a média polarizált: a kormánypárti és az ellenzéki szavazók ritkán olvassák a másik oldal sajtótermékeit."

Máskor majd csak akkor próbáljátok betemetni árkokat, ha épp nem fekszik benne senki.

Valahogy én nem nagyon érzem a két állítás közötti különbséget.

Nem a munkáját vesztette el, hanem a vezetői pozíciót, amit időnként valószínűleg amúgy is rotálnak.

Egyébként nagyon súlyos dolog történt. Nem az, hogy mondott egy ostoba poént, amit abban a pillanatban megbánt, mert morálisan tarthatatlan. Ilyen bárkivel előfordulhat. Az a súlyos, hogy a kutatása tárgyában, a munkájával kapcsolatban mutatott elfogultságot. Tudományos kutató esetében ez bizony hitelességi probléma.

Bayer Zsótira gondolsz??

A megbízható pártmunkásokra, akik pontosan követik a központ utasításait, még nagyon sokáig lehet számítani!!

Mert amíg van lócitrom, addig veréb is lesz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés