Tovább fogy a magyar

2017. szeptember 22. 10:36
2017 első hét hónapjában 78 583-an haltak meg, a természetes fogyás így 26 527 fő volt.

Nőtt a halálozások száma idén január és július között az előző hét első hét hónapjához képest, miközben a születések száma nagyjából stagnál – íjra a KSH. Ez azt jelenti, hogy a természetes fogyás 26 527 fő volt, ami 24 százalékos emelkedést jelentett az előző év azonos időszakához képest, amikor 21 467 fővel lettünk kevesebben.

Az első hét hónapban 78 583-an haltak meg, ami 6,8 százalékos növekedést jelent a tavaly január-júliusi időszakhoz képest. A növekedést részben a januári és februári, nagyon rossz halálozási adatok okozták. Eközben a vizsgált hónapokban 52 056 gyermek jött a világra, ami stagnálásnak mondható, ugyanis 0,1 százalékkal maradt el a 2016 január–júliusi számtól.

Eközben a házasságközése számának évek óta tartó emelkedése is megtorpanni látszik. A 2017 első hét hónapjában 28 158 házasságot kötöttek, ami 5,4 százalékkal kevesebb, mint a 2016-os azonos időben mért adat. A számok elemzésekor figyelembe kell venni a szökőnaphatást, melynek fényében az adatok valamivel kevésbé lehangolóak.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előre kell tekinteni, tudjuk, hogy most rossz helyzetben vagyunk, a legfontosabb a tendencia megfordítása, megtudni, hogy akik szeretnének, de nem vállalnak gyereket, náluk mi a kiváltó ok, és hogy lehetne azt megszüntetni.
Nincs olyan rossz helyzet, ahonnan ne lehetne visszajönni, de ha lélekben feladják, akkor a vereség biztos és azonnali.

Valami elindult, jó irányba.

Nem mindegy, h. mi a kormány által hangoztatott és intézkedésekkel alátámasztott érték választás.

Ez a kormány házasság és gyrmekvállalás párti, vagyis család barát.

A gyermekvállalás ma is és ez mindig így lesz, anyagilag, felelősségben, elvégzendő munka mennyiségben többletet jelent a gyermeket nem vállalók, v. bármilyen okból gyermektelenül élők életével összehasonlítva. A kormány ma számos könnyítéssel segít, ez eddig NEM volt.

Nagyon helyes, h. a kormány azokat segíti, akik szakmájuk révén találhatnak munkahelyet és dolgoznak, keresnek, adóznak, mert ez a réteg indul eséllyel abban, h. a sajút gyermekének szintén legyen majd szakmája, keressen, adózzon. Ennek a rétegnek a gyermekvállalását kell kiemelten segíteni.

A kötelező polkorrekt nemzetközileg tiltja, h. a közbeszéd szóljon arról, h. a segélyből élők teher a dolgozó, adózó társadalom számára, gyermekeiket pedig eddig sem sikerült, nem kevés költségvetési pénz árán sem a szülők életstratégia nélköliségéből kiragadni. NEM lehet tízezer számra kisgyerekeket szüleiktől elszakítva, őket a gyermekek után járó MINDEN juttatástól megfosztva, intézetekben nevelni, ez egyébként a Gyurcsány kormány egy utópisztikus terve volt, mert ennek a költsége sokkal nagyobb, mint amit a pártolók gondolnak és az intézeti nevelés hatékonységa a példák alapján kétséges, nem beszélve a szülők várható ellenállásáról. Az is igaz, h. így évek alatt nagy valószínűséggel csökkene a segélyből élő gyermekvállalási kedve, de ez akkor is lehetetlen.

Egyszer volt egy Békéstarhos, oda viszont kevés, válogatottan tehetséges gyereket vettek föl és a nevelők is válogatottak voltak.

Ha a Fidesz kormány marad, a termékenységi mutató javulni fog, mert erős értékváltást hozzá rendelt anyagi segítség erősít.

Érdekes lenne tudni, hány megszületett babának VAN munkaviszonyban lévő édesapja. Nem fogjuk megtudni, de a családi pótlék változatlanul tartása biztos, h. a lassú csökkenést eredményezi.

Az adókedvezmények formájában történő családi gyermektámogatás a társadalom érdekében a jó döntés.

Azokat a gyerekeket, akik kiemelkedőt nyújtanak az iskolában viszont minden eszközzel segíteni kell a kiemelkedésben.

"De legalább kevesebb lesz a nyugdíj probléma."

Hát igen. Eső után legyen köpönyeg. Ugyan nem segít, de egy kis örömöt okozhat, hogy legalább valami.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés