Eldurvult az afroamerikait lelövő volt rendőr felmentése miatti tüntetés

2017. szeptember 18. 10:53
Erőszakba torkolltak a tüntetések St. Louisban egy afroamerikait lelövő volt rendőr felmentése miatt.

Erőszakba torkolltak a tüntetések a Missouri államban lévő St. Louisban egy afroamerikait lelövő volt rendőr bírósági felmentése miatt vasárnap éjjel. Péntek este óta tartanak a tüntetések St. Louisban, de vasárnap este már a rohamrendőröknek kellett fellépniük: hétfőre virradóra több mint 80 embert tartóztattak le, fegyvereket koboztak el és az összecsapásokban rendőrök is megsebesültek. A tüntetések békésen indultak, azt követően, hogy pénteken délelőtt a bíróság felmentett egy fiatalembert még 2011-ben agyonlövő volt rendőrt. A 36 éves Jason Stockley fehér, áldozata, a 24 éves Antony Lamar Smith fekete volt. Az első fokú felmentő ítélet szerint Stockley nem szándékosan gyilkolt, hanem – rendőri intézkedés során – önvédelemből lőtt.

Az első fokú ítélet kihirdetése után a fekete közösségek vezetői tüntetésre szólítottak fel. A tiltakozások vasárnapig békések voltak, szombaton több százan, vasárnap már ezernél is többen vonultak fel St. Louisban. Vasárnap este azonban mintegy száz tüntető a belvárosban törni-zúzni kezdett, üzletek és szállodák ablakait törték be. Az erőszak akkor szabadult el igazán, amikor a tüntetők ismeretlen vegyszert locsoltak a rendőrökre.

Lyda Crewson polgármester egy hétfő hajnali sajtótájékoztatón „agitátorok egy csoportjának” tulajdonította az erőszakot. „Ez elfogadhatatlan” - fogalmazott a polgármester-asszony. A tüntetés egyik szervezője, Anthony Bell a CBS televízió tudósítójának elmondta: bár ő abban hisz, hogy a változást békés tiltakozással kell elérni, „de az évekig tartó elnyomás miatt néhányan erőszakhoz folyamodnak”. A tüntetéshullám a szervezők bejelentése szerint várhatóan hétfőn is folytatódik.

(MTI)

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon szep peldajat adjak annak, miert a feketeket szokas leloni...

Mondom: pelda. Nem ok.
Ez majd csak annak lesz az oka, ha ezek kozul is lelonek par bevadult majmot.

Csak a szokásos vasárnap esti négerlázadás, annyira szóra sem érdemes, mind Nyugat-Európában egy késes allahakbározós ámokfutás.

A kevesebb mint 400 ezer USA-ba rabszolgának hurcolt néger leszármazottairól beszélünk. Akik fényévekkel élnek jobban , mint az óhazában maradt tesók. Mert amerika a világ pénzügyi ura, talán még a mi pénzünk is benne van az afroamerikaiak szociális ellátásában. Az "affirmative action" szabályozásnak hála a közalkalmazotti állásokban olyan kétszer nagyobb arányban szerepelnek mint a lakossági arányuk. A legjobb egyetemekre középszerű tanulmányi eredményekkel simán bejutnak és akár még elnök is lehet belőlük. A bűncselekményekben kirívóan túlreprezentálnak: az erőszakos bűncselekményekben 6-8 szoros a szorzó a fehérekhez képest. A rasszok közötti bűncselekményekben meg a határ a csillagos ég: évente olyan 40 ezer fehér nőt erőszakol meg fekete kan, míg a fehérek olyan 5-10 darab fekete nőt...
Így nézve a lázongást, az ember picit csodálkozik. A normakövetés nem a feketék erőssége- 10 férfiból 3 legalább egyszer börtönben ül élete során- pedig mondanám a legbiztosabb technikát a rendőráldozatok elkerülésére: viselkedj normálisan.

Ha az okokat keresed és tényleg érdekel a dolog, akkor ebbe lapozz bele:
https://2kpcwh2r7phz1nq4jj237m..

Akkor pár tényadat az FBI évi jelentéseinek statisztikai elemzéséből- jé amerikában van rassz-alapú adatolás...

" The evidence suggests that if there is police racial bias in arrests it is negligible. Victim and witness surveys show that police arrest violent criminals in close proportion to the rates at which criminals of different races commit violent crimes.
• There are dramatic race differences in crime rates. Asians have the lowest rates, followed by whites, and then Hispanics. Blacks have notably high crime rates. This pattern holds true for virtually all crime categories and for virtually all age groups.
• In 2013, a black was six times more likely than a non-black to commit murder, and 12 times more likely to murder someone of another race than to be murdered by someone of another race.
• In 2013, of the approximately 660,000 crimes of interracial violence that involved blacks and whites, blacks were the perpetrators 85 percent of the time. This meant a black
person was 27 times more likely to attack a white person than vice versa. A Hispanic was eight times more likely to attack a white person than vice versa.
• In 2014 in New York City, a black was 31 times more likely than a white to be arrested for murder, and a Hispanic was 12.4 times more likely. For the crime of “shooting”—defined as firing a bullet that hits someone—a black was 98.4 times more likely than a white to be arrested, and a Hispanic was 23.6 times more likely.
• If New York City were all white, the murder rate would drop by 91 percent, the robbery rate by 81 percent, and the shootings rate by 97 percent.
• In an all-white Chicago, murder would decline 90 percent, rape by 81 percent, and robbery by 90 percent.
• In 2015, a black person was 2.45 times more likely than a white person to be shot and killed by the police. A Hispanic person was 1.21 times more likely. These figures are well
within what would be expected given race differences in crime rates and likelihood to resist arrest.
• In 2015, police killings of blacks accounted for approximately 4 percent of homicides of blacks. Police killings of unarmed blacks accounted for approximately 0.6 percent of homicides
of blacks. The overwhelming majority of black homicide victims (93 percent from 1980 to 2008) were killed by blacks."

Teljesen fals érvelés 5-7 generáció óta szabadon élő feketék esetében a rabszolgaságt megnevezni minden baj forrásául.
Annamanától kérdezném, a kínai rabszolgákkal mi lett, az utódaik miért nem lázadoznak, és kérnek kártérítést szépapjuk szenvedéséért? Pedig több százezer, a feketékkel összevethető sorsú rabszolgának eladott sárgáról beszélhetünk.
Amit annamanna és sokan nem mernek felismerni, az a feketék mint csoport egészen gyenge kognitív képessége a fehérekhez sárgákhoz képest. Occam nem véletlenül lett híres, itt is szépen lehet alkalmazni tézisét.

Haiti és Dominika között a különbség az, hogy előbbiben minden fehért kiirtottak jó kétszáz éve, nem maradt ott csak agresszív képességtelen fekete. Dominikán picit világosabb a humán tőke. A többi mese...

Diamond könyvében van néhány eléggé nagy tévedés, bár tényleg olvasmányos és érdekes könyv.
Ez egy nagyon érdekes recenzió a tévedéseiről:
https://westhunt.wordpress.com..

Ne haragudj, de szerintem teljesen rossz nyomon vagy. Az arabok az iszlám vallás rokonházasságot, törzsi szerveződést bátorító tanításai miatt lettek az európaiakhoz képest gyengébbek átlagos kongnitív képességeket tekintve. A muszlim országokban az unokatesó frigy 50-30%! Az elsőunokatesó házasság generációnként olyan 3 IQ-pont csökkenést jelent az utódokban.
A katolikus egyház Európában az 1200-as évektől tiltja az unokatesó frigyet.
Mára a különbség:100- kontra 80 IQ.
A te magyarázatoddal baromi könnyen lehetne integrálni a cigányokat pl, ha magyar családokhoz adnák őket örökbe. Nos ezt Mária Terézia megpróbálta már...

Akkor ugye azt is idecitálod, ez 100 házasságból mennyit érintett Magyarországon?

Jól érted. Ami még fontos, az afroamerikaiak agresszió szintje ver minden más etnikumot- tehát a cigányaink is békés bárányok hozzájuk képest...

Nem szoktál ennyire értetlen lenni. Szerintem egy bölcsész is fel tudja fogni azt a fogalmat, hogy gyakoriság, túlreprezetáció.
Akkor vegyük át. Európában a 2.században pápai tiltás tette nehézzé az elsőunokatestvérek közötti frigyet. Nyilván ezek után is volt ilyen eset, mondjuk 100-ból 1-2. Ezalatt a muszlim világban pont az ellenkezője volt az ügymenet- lássuk be, a törzsi-klán rendszerű élet a vérségi kötelékeken alapul. Nos ott az unokatesó házasság 100-ból 50 esetben valósul meg egy sor országban. Ha nem hiszed nézd meg ezt:
http://consang.net/index.php/G..

Lehet itt jópofizni, de a jelzett helyen a témában született többszáz publikáció esszebciáját látod. Ha gondolod arról is citálok neked Nature cikket tavalyról, amiben szépen leírják, milyen következménye van a vérfertőző kapcsolatnak.
Máraival jönni ebben az esetben elhibázott próbálkozás- a különlegessel nem cáfolod az általánost.
A kognitív képességek a jelezett problémáknál (afroamerikaiak vergődése az USA-ban, Haiti vergődése) primer okok, az a probléma, ha valaki eltekint tőlük, a humán tőke szerepétől egy társadalomban.

Ezekben lehet igazad van- de semmi közük ahhoz a problémához amihez hozzászóltam.

Sőt, volt egy csomó elütésem is. A vitánkhoz, azaz az egyoldalú ismeretterjesztéshez valami?

Hát persze hogy túlhangsúlyozom azt, amiről nem esik szó a legtöbbször, hiszen pl te sem gondolsz soha a legkézenfekvőbb faktorra, a kognitív képességekre, ha egy nép, vagy ország vesszőfutásán filózol. PC világban nőttünk fel, de ez nem mentség, hiszen tucatjával látni friss és jelentős tudományos publikációkat a neten, melyek országok gazdasági teljesítménye és a humán faktor (átlagos intellektus) közötti hihetetlenül erős korrelációra mutatnak rá.
Oroszországgal nem tudom mi a bajod, STEM területen a perzsákat megeszik reggelire- ami nem csoda, hiszen askenázi zsidókkal tupírozott jó képességű fehérek lakják többségében.

Annamanna. Az egyéni példák semmit nem érnek. Az askenázi zsidók képességeit jelzi, hogy az összes science Nobel -díj 23%-át szerezte meg egy az emberiség 0,18%-át adó etnikum.
Akkor a fizikaversenyről. Az alább beidézett cikk a nemzetenként 5-10 ezer diákra kiterjedő TIMMS vizsgák elemzéséről szól magyar és szír gyerekeket vizsgálva.
https://www.unz.com/isteve/tim..

Ha átfutotta annamanna, talán megérti mire céloztam.

Értem én a a szinte vallásos egaliter hevületet, de az élet kegyetlen- tükröt tart annamanna elé. A nyugati PC medián is átszivárog a két éve becsörtető muszlim had hihetetlen gyenge iskolázottsága, munkára foghatatlansága és ezért a borítékolható integrálhatatlansága.
A Németországban élő törökök majd 1SD értékkel jobbak kognitív szempontból mint a muszlim arabok, 1961-től tömegével élnek ott, már az unokák is felnőttek és jelenleg 16%-uk érettségizett, a diplomások aránya 3% alatti. Érdemes a szép mesék mellé tényanyagot is gyűjteni, és vigyázni kell az állami, tömegfogyasztásra szánt kimutatásokkal- azok legtöbbször csalnak.

Nézd, most kezdjem el mondani, hogy egy összetett problémában a kulcsfaktor negálása milyen téves következtetések levonásához vezet? Talán megtalálod a beírásomban, hogy nem 100%-os, hanem igen erős korrelációról beszéltem egy ország teljesítménye és a humántőke között. Persze hogy fontos az intézményrendszer, az sem mindegy mondjuk, hogy az egy volt gyarmatnál angol-spanyol vagy francia mintára épült-e ki, ez jelentős különbségekhez vezet még azonos képességű lakosság esetén is. De mondjuk a szóba került Dominika-Haiti kapcsán látszik szépen, a humánfaktor szerepe.
A rokonházasság csak a muszlimok kapcsán merült fel. A populációk eltérő kognitív képességeinek csak egy szeletét magyarázza. Engem a rasszok közötti kognitív különbségek genetikai alapjai jobban érdekelnek.

Czeizel nagyon fals dolgokat mond. Azt azért mondja, hogy a magyar lakosságban 0,3% az unokatesó házasság, a cigányoknál 4,7%- tehát nem értem a kérdésed, úgy gondolod hogy átlagosan kevesebb, mint 1%?
Czeizel arról beszél, hogy az intellektus poligénes humán személyiségjegy, arra az unokatesó házasságnak nincsen hatása. Hát de van:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/p..
Úgy kell ezt elképzelni az intellektust mint egy pókerjátszma eredményét, ahol a lapok az intellektusért felelős gének, allélek. A túl közeli rokonházasságok egyfelől elszegényítik a lapokat- a végén mondjuk már csak pikk számos lapok lesznek (muszlimok, cigányok Czeizel példájában), másfelől stabilizálják, fixálják a pakli összetételét. Az askenázi zsidók is endogámak, de náluk kifejezett tiltás van az első unokatesók házasságára. Náluk a pakli színes és figurás lapokban gazdag, mondjuk hiányzik a dáma, de sok az ász. Ekkor az endogámiának a jó tulajdonságai domborodnak- nagy valószínűséggel megmarad az utódokban is az extrém intellektus.
Amit Czeizel az értelmi fogyatékosság okáról és nagy arányáról beszél a cigányságban az a bullshit kategóriája. Mivel van átfogó meta-analízis az európai cigányok átlagos értelmi képességéről, ami egy döbbenetes 74 IQ érték, tök fölösleges cigiről, meg éhezésről, meg terhesség alatti italozásról beszélni, hiszen egy egyszerű normáleloszlás vizsgálat alapján kijön, hogy a gyerekek 20%-a kerül a 70 IQ alatti sávba, míg a 100 IQ-jú magyarokból 3%.
Amúgy még egy adalék Czeizelhez. Írt egy könyvet a zseni magyar matematikusokról. 15 életutat dolgozott fel, amiből 14 askenázi zsidó származású volt- mire a nemzet genetikusa azt bírta mondani, hogy ehhez a genetikának semmi köze...

A magyar népességben a genetikai összetétel nem igazán tér el a szlovák vagy osztrák hasonló értékektől. Ősmagyar jellegzetességet meg nem igazán találni. Nincs is ilyen, hogy magyar gén, a populációk gén, azaz allélfrekvenciában különböznek. Ilyen értelemben az askenázi zsidók is érdekesek, mert a genomjuk majd 50 százalékban északolasz és kelet-európai elemeket mutat. Azért vannak jellegzetesen különböző genetikai elmek is. Vannak olyan gének, amelyek csak az anyáról (mitokondriális gének) és vannak amelyek csak az apától származhatnak. Ezek a haplogroup-nak nevezett elemek nagyban segítik azt, hogy a leszármazási viszonyok kiderüljenek. Pl a cigányaink legközelebbi rokonai ezek alapján az északnyugat-indiai dalit törzsek.
A szíreknél a belterjesség nem pakisztáni méretű- közel fele akkora náluk az endogámia, ami a muszlim világban alacsonynak mondható. A rokonházasság, endogámia fixálja a populáció allélfrekvenciáját, tehát rögzít mondjuk egy fizikai paramétert, szemszínt vagy átlagos intellektust. Az nem mindegy, hogy az unokatestvér házasság időben, generációkon átívelően mennyire gyakori, mert akkor már negatív hatása bizonyosan lesz.

Kicsit zavaros lett a bevezető. A humán személyiségjegyek közül a legjobban kutatott és legfontosabb az intelligencia. A felnőttkori intelligencia döntően, több mint kétharmad arányban genetika, az iskolára marad egy negyednyi szelet. Amivel arra utalnék, hogy képességtelen muszlimok Európába engedése hosszú távon is problémák forrása lesz, hiszen az utódok sem tudnak majd edukáció alapon integrálódni nagy tömegekben. Gyakorlatilag Nyugat-Európa most teremti meg magának a cigányságát.
Az, hogy ki sikeres és ki nem, valóban hosszú távon dől el és a keresztény fehér ember nem áll túl jól ebben. Különösen akkor, ha a demográfiai programok helyett ide nem való, más vallású emberek tömegeit csábítja. Csak a németek 2016-ban 25 milliárd Eurót költöttek muszlim migránsaikra- abból százezer eurót számolva gyerekenként egy demográfiai programban, 250 ezer germán gyerek világrajövetelét lehetett volna segíteni, ami nagyobb szám, mint ahány új munkavállalót szeretnének Merkelék évente.

Már jeleztem előbb, az egyedi példák ismételgetése nem releváns: a cigányok között is van rengeteg zseni szintű ember, csak arányaiban töredéke, mondjuk a magyarokénak.
Az érvelés más szempontból sem tetszik. A szorgalom ugyanis az okosok fegyvere is, abban mondjuk az etnikai csoportok között nagy különbség nincsen. Ha meg innen nézem, egy közepes és egy kiváló képességű ember között a különbség nem fog csökkenni.
Ázsia több állama azért is hagyja le Európát, mert a mérések szerint az átlagitellektusuk magasabb mint a fehér emberé (japán 107, kína 105, korea 105).

Az jutott még eszembe, hogy annamanna érvelése a klasszikus "tízezer óra gyakorlással mindenkiből lehet mester" felvetésre hajaz. Ezt a sportban, zenében, oktatásban alkalmazott szabályt jobban megvizsgálva az derült ki, hogy az élvonal még is csak született tehetség-szorgalom kombóból alakul ki minden területen.
Az meg hogy szorgalommal egy 85 IQ-s tanuló matematikus, vagy fizikus diplomát szerezzen példa nélkül áll tudásom szerint. Pedig végtelen a kínálat ilyen képességű emberből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés