Sandersre fogja választási vereségét Hillary Clinton

2017. szeptember 6. 21:42
Hillary Clinton szerint a tavaly novemberi választási vereségének egyik oka nem más, mint demokrata ellenfele, Bernie Sanders ellenállása volt, aki „fájó sebet” ütött a kampányán.

Hillary Clinton, a 2017-es amerikai elnökválasztás demokrata jelöltje a nemrég megjelent „Ami történt” című könyvében elemzi az amerikai választási kampány folyamatát és vereségének okait.

Hogy miért kapott ki Trumptól novemberben Clinton, arra már ő maga is számos variációt mondott: hol az oroszokat, hol a CIA-t hibáztatta; most azonban a The Hill riportja alapján egészen meglepő dolgot hozott fel:

Részben párttársát, Bernie Sanders vermonti szenátort okolja vereségéért.

Szerinte Sanders kampánya „fájó sebet” ütött az övén, Bernie miatt nem tudta egyesíteni a progresszív oldalt, ami végső soron megágyazott Trump Clintonra alkalmazott szlogenjének, a „Crooked Hillary”, vagyis Hamiskártyás Hillary-nek.

„Ahányszor csak vissza akartam verni Bernie támadásait, azt mondták, tűrtőztessem magam” – írja Clinton a könyvében. „A csapatom folyamatosan emlékeztetett, hogy nem akarjuk, hogy Bernie támogatói elforduljanak tőlünk. Obama elnök is mindig azt mondta nekem, hogy tegyem túl magam rajta és hagyjam Bernie-t egyedül. Olyan volt, mintha egy kényszerzubbonyban lennék.”  Clinton itt nem áll le: azt mondta, Bernie támogatói többször is zaklatták online saját támogatóit, sokszor szexista módon megnyilvánulva.

A vesztes elnökjelölt Bernie Sanders felé történő támadása azonban bizonyára nem jön jól a vermonti szenátornak: jelenleg 56%-os támogatottsággal, és 36%-os ellenzői táborral ő az Egyesült Államok legnépszerűbb politikusa, miközben Trump népszerűsége folyamatosan negatív rekordokat döntöget. Hillary megítélése sem túl rózsás: 42% pozitívan, 53% pedig negatívan ítéli meg a visszavonult politikust.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez meg mindjárt bekapja a mikrofont.

A feministák soha semmiért nem vállalnak felelősséget, és minden kudarcukért a férfiakat hibáztatják.

Ha az ember veszít, akkor abból tanulságot von le, nem az ellenfelét és a húsvéti nyulat okolja.
Clinton azért veszített, mert nem volt képes megszólítani az átlag amerikait, meg azokat az erőket, akik az elnököt "adják".
Amúgy meg annyira szimpatikus egyéniség, mint nálunk Széll Bernike.

Nem tudja sem felfogni, sem feldolgozni a vereségét. Ebbe fog belehülyülni, mivel teljesen biztosra vette a győzelmét.
Azért ebben a korban már lehetne kicsit bölcsebb is, boldogabban élné le a hátralévő éveit. Így meg nem lesz más, mint egy szánalmas gyűlölködő vénasszony.....

"...hagyjam Bernie-t egyedül"?
Ez gondolom a "leave Bernie alone" félrefordítása akar lenni.
Békén, békén kellett volna hagyni Bernie-t, nem egyedül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés