„Crooked Hillary”

Sandersre fogja választási vereségét Hillary Clinton

2017. szeptember 6. 21:42

Hillary Clinton szerint a tavaly novemberi választási vereségének egyik oka nem más, mint demokrata ellenfele, Bernie Sanders ellenállása volt, aki „fájó sebet” ütött a kampányán.

Hillary Clinton, a 2017-es amerikai elnökválasztás demokrata jelöltje a nemrég megjelent „Ami történt” című könyvében elemzi az amerikai választási kampány folyamatát és vereségének okait.

Hogy miért kapott ki Trumptól novemberben Clinton, arra már ő maga is számos variációt mondott: hol az oroszokat, hol a CIA-t hibáztatta; most azonban a The Hill riportja alapján egészen meglepő dolgot hozott fel:

Részben párttársát, Bernie Sanders vermonti szenátort okolja vereségéért.

Szerinte Sanders kampánya „fájó sebet” ütött az övén, Bernie miatt nem tudta egyesíteni a progresszív oldalt, ami végső soron megágyazott Trump Clintonra alkalmazott szlogenjének, a „Crooked Hillary”, vagyis Hamiskártyás Hillary-nek.

„Ahányszor csak vissza akartam verni Bernie támadásait, azt mondták, tűrtőztessem magam” – írja Clinton a könyvében. „A csapatom folyamatosan emlékeztetett, hogy nem akarjuk, hogy Bernie támogatói elforduljanak tőlünk. Obama elnök is mindig azt mondta nekem, hogy tegyem túl magam rajta és hagyjam Bernie-t egyedül. Olyan volt, mintha egy kényszerzubbonyban lennék.”  Clinton itt nem áll le: azt mondta, Bernie támogatói többször is zaklatták online saját támogatóit, sokszor szexista módon megnyilvánulva.

A vesztes elnökjelölt Bernie Sanders felé történő támadása azonban bizonyára nem jön jól a vermonti szenátornak: jelenleg 56%-os támogatottsággal, és 36%-os ellenzői táborral ő az Egyesült Államok legnépszerűbb politikusa, miközben Trump népszerűsége folyamatosan negatív rekordokat döntöget. Hillary megítélése sem túl rózsás: 42% pozitívan, 53% pedig negatívan ítéli meg a visszavonult politikust.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/117308

Ajánljuk még a témában