Debrecen díszpolgára lesz Vlagyimir Putyin

2017. augusztus 24. 10:45
Budapesten lesz Debrecen díszpolgára Vlagyimir Putyin – eredetileg az orosz elnök a kálvinista Rómába utazott volna, hogy átvegye az elismerést, ám a külügy lefújta az akciót.

Díszpolgári címet adományoz a Debreceni Egyetem Vlagyimir Putyin orosz elnök számára – tudta meg a Népszava. Eredetileg úgy volt, hogy az elnök személyesen, Debrecenben veszi át a kitüntetést, ám később váratlanul lemondták az utat.

Így hiába készült nagy erőkkel a TEK Putyin látogatására – a terrorelhárítók Debrecenben már elkezdték az előkészületeket, például a csatornafedeleket is lehegesztették volna. Az egyetemet azonban hirtelen érte a hír, az intézményben szervezett hétfőn kezdődő konferencia programját pedig alaposan megzavarta volna Putyin ugyanazon napra tervezett látogatása.

Ezt látva a Külgazdasági és Külügyminisztérium lefújta az elnöki látogatást, így Putyin Budapesten, a Parlament épületében veheti át az elismerést.

Vlagyimir Putyin Orbán Viktor meghívására augusztus 28-án látogat hazánkba a budapesti judo-világbajnokság apropóján. A Népszava kereste a külügyet és a Debreceni Egyetemet is, miért kap díszpolgári címet az orosz elnök, ám egyelőre nem kaptak választ.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem kacsa. Egy orosz vicc a hetvenes évekből:
Brezsnyev a Krímben napozik csukott szemmel, meztelenül. Odamegy egy kóbor kutya és körbenyalja a faszát. Mire Brezsnyev:
- Nade elvtársak, ezt azért már mégse kéne!

S Te mit szólsz ahhoz,, hogy a mostani ballib, élen az MSZP-vel, Moszkva egykori csahosaiként Brüsszel fenekét nyalják? Azon oldalon minden egyenes ívű?

A reálpolitika meg Számodra az értelmezhetetlen tartományba tartozik. Lattmann Tamás éppen most nyilatkozott rólatok, Jobbikosokról, hogy nagyon gyengék vagytok szellemileg, Veletek a kutya sem fogna össze. Csak ugatni tudtok...számolni már nem.

"Engem nem zavar, de miért nem a Közszolgálati Egyetemtől kapja, mint volt KGB tiszt?"

A CEU-tól is kaphatná és Soros György adná át a BÉKE jeléül.

A Népszava hazudik.

"Civis Honoris Causa címet adományoz Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak, az Orosz Föderáció elnökének a Debreceni Egyetem. Az intézmény Szenátusa 2017. augusztus 18-án döntött erről.

A Civis Honoris Causa cím azon belföldi vagy külföldi személynek adományozható, aki kimagasló közéleti vagy művészeti tevékenységet fejt ki, valamint munkásságával, erkölcsi vagy anyagi támogatásával segítette az egyetem vagy annak valamely szervezeti egysége jó hírnevének az erősítését.

A Debreceni Egyetem Szenátusa által támogatott előterjesztés indoklása szerint "mind a magyar kormányzat, mind az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks II-es programban". A Debreceni Egyetem és a Roszatom közötti stratégiai szerződés rögzíti: az intézmény részt vesz a projekt szakember-utánpótlásának képzésében. További célkitűzésként szerepel az orosz partner érdekkörébe tartozó szervezetekkel társult kereskedelmi projektekben való részvétel közös vállalatok létrehozása útján, olyan területeken, mint az orvosi felhasználású diagnosztikus és terápiás izotópok, valamint élelmiszeripari izotóptechnológia tárgykörébe tartozó gépek, berendezések fejlesztése, gyártása, valamint forgalmazása.

A Debreceni Egyetem és a Roszatom közötti együttműködést június 19-én, Moszkvában, az ATOMEXPO kiállításon írta alá Szilvássy Zoltán rektor, Bács Zoltán kancellár és Alexander Merten, a Ruszatom Nemzetközi Hálózat elnöke. A stratégiai szerződés alapot teremt a felek együttműködésére közös projektek révén az oktatás és a tudomány terén, beleértve előadások, kétoldalú szemináriumok tartását, oktatási anyagok kiadását, valamint egyetemi hallgatók cseréjét – orosz műszaki felsőoktatási intézmények bevonásával.

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin 2000-2008 között az Oroszországi Föderáció sorrendben második elnöke, 2008 májusától kormányfője volt. Jelenleg az Orosz Föderáció negyedik elnöke. A kitüntetettet az intézmény hivatalosan a napokban értesíti a cím odaítéléséről, az elismerés átadásának időpontjáról és helyszínéről az intézmény a későbbiekben ad tájékoztatást.

A Debreceni Egyetem Civis Honoris Causa címét 2014-ben elsőként Habsburg György kapta meg, 2016-ban pedig Rudolf Schuster volt szlovák köztársasági elnök vehette át az egyetemi kitüntetést.

Közzététel dátuma:
2017. augusztus 24."
http://hirek.unideb.hu/hu/debr..

Trumpot is meg kell hívni a vb fénypontja lenne ha a tatamin összemérnék erejüket még a világbéke is eljönne.

"Vannak, akit a tények nem zavarnak"

Ilyen a Népszava és firkászai.

A Népszavánál a kocsi megint megelőzte a lovakat.
Németh Péter mondjon le és vonuljon háttérbe.

Én meg arra, hogy a Népszava firkászai vissza adják e a kitüntetéseiket, a diplomájukat, ha egyáltalán van.

"Így -úgy , jól-rosszul, de mégis csak felszuszakolta magát a miniszterelnöki bársonyszékbe , kétszer."

Na ja!. Ahova lépett ott fű nem nőtt. Hazugságban meg világbajnok volt és ma is az.

"Eddig úgy tudtam, hogy a díszpolgári címet önkormányzat osztogat, nem egyetem."

Mit vársz a Népszavától?! Ennyi telik tőlük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés