A feketék szemében nem hős?

Már George Washington szobrát is elbontanák

2017. augusztus 17. 8:53
Egy chicagói lelkész George Washington szobrának eltávolítását, és a róla elnevezett park átnevezését szorgalmazza, mondván, hogy a park elnevezése sértő lehet a helyi feketék számára.

Több amerikai városban is kultúrharc van kibontakozóban – sok helyen minden, a Konföderációra emlékező szobrot eltávolítottak a helyi hatóságok, de van, aki még tovább menne. Ugyanis egy chicagoi lelkész George Washington szobrának eltávolítását szorgalmazza . James Dukes püspök, a „Felszabadulás Keresztény Centrum” lelkésze azt követeli, bontsák el a Chicagoban Washington emlékére állított szobrot, és a park nevét – melyben a szobor áll – is változtassák meg.

Dukes azt nyilatkozta, nem látja szívesen Washington szobrát, mert az „a fehér Amerika igazságáért harcolt, miközben mi (feketék) hiába tettük ki a lakosság háromötödét, még mindig rabszolgaságban éltünk”. A lelkész azt mondta, hogy hiába Washington a nemzet első elnöke, a fekete közösség szemében ő nem hős.

Ugyanakkor Dukes azt nyilatkozta, nem akarja kitörölni a történelmet, csupán meg kell adni a lehetőséget a feketéknek, hogy eldöntsék, ki az, akire szívesen emlékeznek a közösségeikben. Hozzátette, habár a Washingtonra emlékező szobor máshol helyet kaphatna, de ott, ahol feketék élnek, semmiképpen sem.

A chicagoi lelkész azt is követeli, hogy Andrew Jackson elnök nevét távolítsák el a közeli Jackson parkról, miután ő maga rabszolgatartó volt. Leszögezte, nem egyáltalán nem fontos hogy magukat a köztereket átnevezzék, hiszen a Washington Parkot szentelhetnék a korábbi chicagoi polgármester, Harold Washington emlékének, a Jackson parkot pedig akár Michael Jackson után is elnevezhetnék.

A pap azon túl, hogy követeléseit elküldte a városvezetésnek, indulatos Facebook-bejegyzést is közzétett, hogy a parkok átnevezése mellett kardoskodjon. 

„Furán érzem magam, hogy egy olyan parkban kell sétálnom a gyermekemmel, kimennem egy felvonulásra, vagy éppen labdáznom, ami egy rabszolgatartóra emlékezik...” „...Ezért George Washington és Andrew Jackson nevének eltávolítására szólítok fel a délkelet-chicagoi parkokból. Őket nem szabad, hogy hősökként kezeljük, vagy hogy kitüntetett tisztelet övezze őket, miután aktívan résztvettek a rabszolgakereskedelemben.”

A polgármester és a helyi képviselők még nem válaszoltak Dukes megkeresésére. Chicago Park kerület egyik szóvivője ugyanakkor rávilágított, a parkok átnevezésének kötött procedúrája van, melyet bárki benyújthat a főfelügyelőnek. Ezután a kerület 45 napos nyilvános vita után szavaz a javaslatokról.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nos amerikai liberális demokraták fel van adva a demokratikus lecke.

"Lincoln autómárkát is tessék átnevezni valami ideológiailag korrekt névre."

Clinton, esetleg Hillari névre?

Menjen vissza Libériába és olvasgasson arról, hogy Washington végrendeletében felszabadította a rabszolgáit....

No, akkor lehet a bankjegyeket is újra nyomni.
Javasolom, az USD-ről térjenek át a HUF-ra.
Ezeken a bankókon nincsenek rabszolgatartók, az MNB elnöke valószínűleg nyomtatna eleget, a FED-et is megszüntethetnék.
Nem gondolom, hogy a magyarokat zavarná a HUF néhány százszoros felértékelődése.

A posztról csak annyi a véleményem, hogy a baloldal Amerikában is csak baloldal, a kultúrharc nem magyar sajátosság.

Az viszont érdekes kérdés, hogy nálunk mikor szűnt meg a rabszolgaság. Szent László törvényeiben még szó van rabszolgákról.

Ha egy XVIII. századi magyar arisztokrata vett volna egy néger szolgálót, vajon fölszabadult volna?

ÉS a főváros? Az lehet olyan rossz nevü? Legyen inkább.... George!

Micsoda véletlen, hogy akiket felsorolt (Harold Washington, Michael Jackson) szintén feketék. Szóval egy rasszista próbálja neki megfelelővé igazítani a környékét.
Egyébként tényleg nagy bajok lesznek ebből, ha a feketék annyira párhuzamos társadalomban akarnak élni, hogy semmi sem kell nekik a fehérek történelméből és azonosságtudatából. (mert természetesen a pénzük ellen semmi kifogásuk nincs)

Húsz éve robbantak ki a hat napig tartó Los Angeles-i zavargások, amelyekben 55 ember meghalt, 2300-an megsebesültek, több mint egymilliárd dolláros kár keletkezett.

A zavargások egyik előzménye, hogy a fekete Rodney Kinget még 1991. március 3-án három fehér és egy spanyolajkú rendőr brutálisan összeverte, miután sikerült elkapniuk egy gyorshajtás miatti igazoltatás elől menekülő (és a letartóztatásnak keményen ellenálló, nagy testi erejű afro-amerikai) férfit.

Noha a megvádolt rendőrök ártatlannak vallották magukat az ügyben indult eljárásban, és később
AZ ESKÜDTSZÉK 1992. ÁPRILIS 29-ÉN FELMENTETTE ŐKET,

az esetről felvételt készítő George Holliday nevű amatőr videója, hamar bejárta az országos adókat is.

A TV adók a fehér önkényuralom ékes bizonyítékaként tálalták az ügyet és hergelték az afro-amerikai lakosságot.

Ez robbantotta ki afro-amerikai tömegek garázdálkodását.

Elképesztő brutalitással robbant ki az afro-amerikai fajgyűlölet:

A legmegrázóbb eset az volt, amikor több fekete fiatal kirángatta kamionjából a fehér Reginald Oliver Dennyt a kereszteződésben, majd brutálisan összeverték a férfit. Egy helikopter kamerája azt is élőben közvetítette, ahogy az egyik támadó egy betonelemmel fejbe dobta az összecsukló Dennyt. Denny súlyos sérülései ellenére túlélte a verést, éveken át tartó rehabilitációs kezelésen kellett részt vennie, de így is maradandó károsodásokat szenvedett: idegrendszeri problémák, kettős látás, és állandó fülzúgás, emiatt az eredeti munkáját elvesztette.
A Dennyt fejbe dobó Damian Monroe Williamst 1993-ban tíz év börtönre ítélték, amelyből
CSAK NÉGYET ÜLT LE!

Szent László bizonyítottan sikeresen harcolt a pogány kunokkal, ahogy Szent István a besenyőkkel, velük mi lesz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés