Assange megkörnyékezte Trump Jr-t

2017. július 12. 20:30
Julian Assange, a WikiLeaks alapítója felvette arról próbálta meggyőzni ifjabb Donald Trumpot, hogy a Hillary Clintonra nézve érzékeny információkról szóló levelezését a WikiLeaksen jelentesse meg.

Julian Assange, a Wikileaks alapítója szerda reggel egy Twitter-üzenetben közölte, felvette a kapcsolatot ifjabb Donald Trumppal. A londoni ecuadori nagykövetségen élő szivárogtató elmondta, arról próbálta meggyőzni Trump legidősebb fiát, hogy a WikiLeaksen keresztül hozza nyilvánosságra a Hillary Clintonról való érzékeny információkról szóló levelezését.

Hogy ez miért lenne jó a Trump-fiú számára, arra Assange így felelt: „Az ellenfelei hetekig vagy hónapokig különböző kiragadott mondatokon fognak rágódni...a saját értelmezésükkel, fordulataikkal és saját stratégiai időrendjük alapján. Jobb átláthatónak lenni, és megkapni a teljes képet...de nekünk biztonságosabb lett volna anonim módon publikálni. Azzal, hogy ő maga publikálja, könnyebb ezt lesz bizonyítékként  felhozni.”

A WikiLeaks egyébként jelentős szerepet játszott az amerikai elnökválasztásban: számos, a Demokrata Nemzeti Bizottságtól (DNC) és Hillary Clinton kampánytanácsadójától, John Podestától lopott e-mailt jelentetett meg a kampány során. Az amerikai titkosszolgálatok egyébként a DNC és John Podesta levelezésének feltörését az oroszoknak tulajdonítják.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés