Népesség és egészség

2017. július 4. 13:27

Bogár László
Magyar Hírlap
Olyan, semmihez sem hasonlítható drámaiságú nemzetstratégiai fordulatra van tehát szükség, ami a szó szoros értelmében minden magyart igyekszik összefogni, a végső széthullás megakadályozása érdekében.

„Ha semmit nem teszünk, a spontán folyamatok nyomán az ENSZ Népesedési Hivatala 2100-ra szóló népesség-előrebecslése szerint a 21. század végén alig több mint négymilliós lesz népességünk, ami a Trianoni határok közötti országrészben utoljára valamikor 1800 körül fordult elő. S bár a népesség ilyen történelmi léptékkel mérhetően tragikus visszaesése önmagában is nagy dráma, de e változás nem elsősorban mennyiségi, hanem minőségi lesz.

Az a 2100-ban itt élő négymilliós magyarságé ugyanis javarészt igen idős, gondoskodásra szoruló, képzetlen, folyamatos elvándorlással sújtott elszegényedő, magatehetetlen, következésképp valójában működésképtelen ország lesz önemésztő belső konfliktusai mocsarába fulladva. Persze az ENSZ előrebecslésnek van egy »optimista« verziója is, ami a kilencmillióra való süllyedés után népességemelkedést és újra közel tízmilliós népességet vár. Ám ez a változat a következő évtizedek során legalább kétmillió migráns befogadásával számol, így az a Magyarország még kevésbé lenne hasonlítható a maihoz, mint a négymilliós népességű verzió Magyarországa.

Olyan, semmihez sem hasonlítható drámaiságú nemzetstratégiai fordulatra van tehát szükség, ami a szó szoros értelmében minden magyart igyekszik összefogni, a végső széthullás megakadályozása érdekében.

Minden magyar számára egyértelmű kell legyen, hogy e cél elérése érdekében még abban az esetben is elképesztő áldozatokat kell hoznia az ország népének, ha sikerül teljes egyetértést és egységet létrehozni a következő évtizedek során. Ha viszont marad a jelenlegi konfliktusok rendszere, akkor a népesedési lejtőről való visszafordulás teljesen reménytelennek látszik. A címben a népesség mellett szereplő másik szó, az egészség ugyanis arra utal, hogy a magyarság fennmaradása nemcsak fizikai értelemben, hanem legalább ilyen módon a lelki, erkölcsi, szellemi épséget és egészséget is jelenti.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No, itt van a lényeg, a többi csak süket duma.
Korábban Lóránt Károly vázolta fel a reálisan várható (és nem túl biztató) kilátásokat, most Bogár!
De mi azért csak ökörködjünk, plakátoljunk szorgalmasan (sok pénzért a semmiről).
Nehogy már Soros nevessen a végén! (Tényleg: minek a végén? Hogy meghal még a választás előtt, csakhogy kicsesszen Orbánnal?!)

A CSOK, adóból leírható gyermektámogatás az út amin végig kell menni. És a szingliknek anyagilag is fájjon a kellemes élet.
Ez egy zárt edényben elég lenne. Sajnos a politikusaink voltak annyira korlátoltak 1990-ben, hogy nem a többi KGST országgal együtt kampányoltak az egy emberöltő alatt nivellálódó európai bérezésért. Így azért nehéz lesz még 3.0 TFR esetén is lélekszámot stabilizálni...

még több stadiont
még több pénzt a felcsúti csapatnak, a polg.mesternek
még több pénzt habonynak, rogánnak......

"Bogár elvtárs" ?
ennyit ismersz Bogár László elmúlt 30-35 éves munkásságából?

Azoknak a villódzó fényeknek és hangos diszkóknak elég sok magyar állampolgár megszületése köszönhető, szóval vegyünk csak vissza ettől a hatalmas hevületből.

Miért viselkedsz úgy, mint egy befordult 90 éves tata? Csak jártatok tik is a búccsúba a lányokat táncoltatni!

"megélhetést, családalapítást, gyerekvállalást lehetővé tevő jövedelmekre van szükség."

Az állami nyugdíj melyet majd kapni fogok, egy picit sem veszi figyelembe azt, hogy mennyi gyereket neveltem. Csak azt, hogy mennyi volt a fizetésem. Úgyhogy inkább kariert csinálok mint gyereket. De egyébként nem bánnám, ha a szomszédnak lenne akár egy tucat kölyke is. Legalább kevesebb migránst kell majd befogadni ahhoz, hogy legyen valaki, aki majd fizeti a járulékokat az én szép kis nyugdíjamra.

"Mert minden jövedelem lehetővé teszi a gyerekvállalást. Legfeljebb az önzőséged akadályoz."

Ez így van. De ez az igazság csak akkor fog érvényesülni, ha a Magyarok képzetségben, műveltségben a szudániak, nigériaiak szintjére süllyednek. Es természtesen, ha az állam az embereket békén hagyja majd, ha szükség esetén ott építhet magának illetékmentesen viskót, ahol éppen szabad helyet talál.

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor a gazdagoknak egy rakás gyerekük lenne.
"megélhetést, családalapítást, gyerekvállalást lehetővé tevő jövedelmekre van szükség."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés