Orbán: A magyar modell működőképes

2017. február 20. 13:35
A magyar modell működőképes, Magyarország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben.

A gazdasági adatok azt mutatják, hogy a magyar modell működőképes, Magyarország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a tavaszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában, a parlamentben.

Beérik a gyümölcs

A kormányfő úgy fogalmazott: a magyar emberek megdolgoztak az eredményekért, és „pártállásra való tekintet nélkül” jó érzés látni, hogy fokozatosan beérik a munka gyümölcse.

A gazdasági adatokat felsorolva kiemelte az államadósság csökkenését, a gazdaság bővülését, az elért külkereskedelmi többletet, a rekord alacsony munkanélküliséget és a turizmus teljesítményét.

Terjed a magyar álláspont

A kormányfő azt mondta, a legutóbbi uniós miniszterelnöki csúcson a korábbihoz képest már egyre többen támogatták az EU-n kívüli menekülttáborok létrehozását, amely magyar javaslat volt, és a brüsszeliek korábban hallani sem akartak róla. Nekünk magyaroknak nem igazunk van, hanem igazunk lesz – fogalmazott.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a magyar határra nehezedő nyomás nem fog megszűnni a következő években, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy.

Konzultáció az Orbán szerinti veszélyekről

Nemzeti konzultáció kezdődik annak az öt veszélyforrásnak a kérdésében, amelyekkel Magyarországnak az idén szembe kell néznie – jelentette be Orbán Viktor. A kormányfő az öt veszélyforrás között említette a rezsicsökkentés brüsszeli betiltását, az illegális bevándorlást, a külföldi befolyásolási kísérleteket, valamint a magyar adócsökkentést és munkahelyteremtő programokat célzó brüsszeli támadásokat.

Ennek az öt támadásnak az elhárítására kidolgozott lépéseket nevezi a kormány új nemzeti politikának, amely megvédi Magyarországot, a nemzeti érdekeket – mondta Orbán Viktor napirend előtt.

Gazdasági áttörés jöhet

A gazdasági mutatókat történelmi távlatba helyezve gazdasági áttörést helyezett kilátásba Orbán Viktor. A kormányfő arról beszélt, hogy az elmúlt bő 120 évben hasonló fejlődési korszakok váltották egymást Magyarországon. 1900 és 2010 között évente csak 1,5 százalékkal tudott nőni az egy főre jutó nemzeti össztermék, ez elmaradt a fejlett országok fejlődési ütemétől, a felzárkózási kísérletek rendre sikertelennek bizonyultak – mutatott rá.

Orbán Viktor kiemelte, hogy 2010 óta a GDP és a fogyasztás üteme is meghaladja az eurózónáét, a foglalkoztatási ráta pedig magasabb az uniós átlagnál. „Magyarország rég nem látott esélyt harcolt ki magának 2010 és 2016 között, ne játsszuk el, inkább váltsuk valóra” – fogalmazta meg kérését a kormányfő a parlamenti pártok felé, akiket arra kért, hogy a történelmi dimenziókat is figyelembe véve alakítsák politikájukat. 

(MTI)

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahogy az angol mondja Be careful what you wish for.

Az országutak kárára.

Így ő volt az egyetlen, aki nem handabandázott, hanem a tárgyról beszélt.

Tök jó volt, amit válaszolt Vonának! :)

Az összes ellenzéki párt szakmailag, politikailag, érdemben nem tudott hozzászólni, cáfolni, ezért átment szimpla személyeskedésbe. Mit mondjak? Jobb, színvonalasabb ellenzéket érdemelnénk.

Konkrétan felnevettem:-)))
Vona kihúzta a gyufát:-))))))

Hogy kerül a csizma az asztalra?

Légy szíves linkeld be azt a fidesz? nyilatkozatot, ami arról szól, hogy nincs szegénység.
Ezt te találtad ki és azóta is terjeszted, mind a náthát.

Te nézted a közvetítést?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés