Tíz év fegyházra ítélték nem jogerősen a röszkei zavargás miatt vádolt szír férfit

2016. november 30. 14:37
Nem jogerősen tíz évet kapott a szír férfi, akit a tavalyi röszkei zavargások miatt terrorcselekmény elkövetésével vádoltak meg. A szabadságvesztés mellett a törvényszék a férfit végleges hatállyal kiutasította Magyarország területéről.

Tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán, első fokon a röszkei közúti átkelőnél tavaly ősszel történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt, Cipruson élő szír férfit.

A bíróság a vádlottat a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek, mivel megafonba beszélt, rázta a kordont, dobálta a rendőrsorfalat, és az elsők között lépett át magyar területre – írja az Index.

A szabadságvesztés mellett a törvényszék a férfit végleges hatállyal kiutasította Magyarország területéről, és döntött arról, hogy a vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És mi van Ferenccel és Ágnessel, akik szintén ott ólálkodtak?

Példát akartak statuálni. Amivel én egyébként egyetértek. A Wilkommen marhaságot csak ilyen erős üzenetekkel lehet ellensúlyozni.

Mondjuk a link pont azt mutatja, hogy egy másik migráns rángatja oda a lefújt csajt, vagyis a "fehér jogvédőknek" semmi közük ehhez.
A tábla osztogatás pedig nem erőszakos bűncselekmény amiért elítélték a szír pasit.

Gondolom tudod, hogy mi az amikor a szezon és a fazon keveredik...

Okoska!

Neked halvány lila segédfogalmad nincs arról, hogy mi az, hogy "felbujtás".

Arra meg már végképp ne mondok semmit, hogy te az íróasztalod mellöl tudod, hogy ki volt az, aki rángatta a nőt a határon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés