Schiffer: Az ÁVH a DK szellemi elődje

2016. november 22. 18:42
Összeszólalkoztak az LMP politikusai a DK-s Varju Lászlóval a parlament sajtótermében. Schiffer András szerint a DK ugyanazt csinálja, mint szellemi elődje, az ÁVH.

Összeszólalkoztak az LMP politikusai a Demokratikus Koalíció képviselőjével, Varju Lászlóval a parlament keddi ülésnapján, amikor megszavazták az AB új tagjait. A DK szerint az, hogy az LMP biztosította a kétharmadot, nem más, mint kollaboráció.

Az új alkotmánybírókról szóló alkut a Fidesszel letárgyaló, a politikától azóta elméletileg visszavonult Schiffer András szerint a DK ugyanazt csinálja, amit „az ÁVH-s szellemi elődei az ötvenes években”. Az LMP volt társelnöke szerint a Gyurcsány-pártnak az a baja Horváth Attilával, hogy a koncepciós perek történetét kutatta, majd részt vett a 2006-os őszi eseményeket vizsgáló Civil Jogász Bizottság munkájában. „Elhiszem, hogy a DK számára mindkét tény kellemetlen, ezt én elhiszem” – fogalmazott Schiffer.

Varju László elmondta: nem érti, hogyan állíthatja az LMP, hogy Horváth független a Fidesztől, mikor részt vett ebben a bizottságban. Szerinte ez elfogadhatatlan.

Szél Bernadett, az LMP jelenlegi társelnöke szerint a DK semmiféle új információval nem tudott szolgálni. Varju erre úgy válaszolt: dehogynem, azzal, hogy az LMP kiiratkozott a demokratikus pártok sorából. A DK-s politikus megemlítette, pártja Fidesz-tagkönyvet ajándékozott az LMP politikusainak, ezzel is emlékeztetve őket az Alkotmánybíróság új tagjairól között alkura. Szél Bernadett szerint elég vicces, hogy pont Gyurcsány Ferenc osztogat Fidesz-tagkönyveket. „Vajon mi folyik a háttérben?” – kérdezte.

Schiffer erre azzal szembesítette a DK-s Varjut, hogy a Fidesz miattuk szerzett 2014-ben is kétharmadot. „Önök most szerezték meg a kétharmadot, Schiffer úr!” – vágott vissza Varju arra utalva, hogy az alkotmánybírók megszavazásához kétharmados többség szükséges. Schiffer később visszakérdezett, hogy mi értelme a kétharmad felszámolásának, ha a DK még az Alkotmánybíróságot sem segíti működőképessé tenni? Varju rövidre zárta: szerinte az LMP az AB fideszes működését segíti csak elő.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt volna már az ideje, hogy a DK-tól elhatárolódjon az összes normális politikai párt. A DK olyan, mint amilyen anno a náci párt lehetett, legfeljebb az embléma más.

Válaszok:
belga | 2016. november 23. 13:32

Miért? Schiffer, ha kell megvédi őket, de mernek mások lenni. Szerintem az a szégyen, hogy 1. egy ilyen DK liberáélisnak tűntetheti fel magát, 2. egy ilyen DK lehet az ellenzék meghatározó ereje. Ennél az ország jobbat érdemel.

A "Demokoratikus" Koalíció kb. annyira demokratikus, mint anno az NDK volt. Az, hogy ez a párt mondja meg, ki demokratikus és ki nem, gyalázat.

Schiffer intellektusa, felkészültsége, gerincessége okán messze kiemelkedik a politikai mezőnyből. A magam részéről szívesen látnám a miniszterelnöki székben, amint erre már többször is utaltam. Kár, hogy háttérbe vonult, nélküle valóban arc nélküli az LMP.

Rossz volt nézni Varjút, akit valóban kápónak, vagy Dunyhás testvérnek - bocs Szendrő Józsi bácsi - képzelne el az ember elsősorban.

A biológia majd megoldja a DK sorsát.De már tényleg jó lenne lezárni a múltat, s a szemétkosárba küldeni a DK-t és az MSZP-t.

Válaszok:
hátakkor | 2016. november 23. 10:44

A "DK" minden cselekedete ön-ellentmondás , mert általa dikatórikusnak , nem-demokratikusnak mondott rendszerben demokratikus történésekbe kapcsolódik be , demokratikus módon... A "DK" ezért örjöng , ha más ellenzéki pártok a puszta demokratikus viselkedésükkel megvilágítják a "DK" olcsó-átlátszó trükkjét .

Az LMP-vel értek egyet.
Ám -ahogy én látom- Varjú (és a DK) inkább szánalmas, mint ávh-s.
Schiffer viszont paprikajancsis.

"Schiffer intellektusa, felkészültsége, gerincessége okán messze kiemelkedik a politikai mezőnyből. A magam részéről szívesen látnám a miniszterelnöki székben"

Alkalmatlan rá.

De lehet előbb lesz alkotmánybíró, mint Halmai Gábor.

A DK-nak Dobrev Klára ( DK), Piroska néni és a bolgár KGB-s az elődje.
Pár pesti ultra-nyuggert tudnak megmozgatni.

Hú de nagyon divat lett a nácizás!
Bár az újdonság, hogy most a DK a hú de náci.
(Nekem sem innen oda, sem onnan ide nem jön be)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés