Irányváltás

2016. november 18. 9:15

Szajlai Csaba
Magyar Idők
Brutális és váratlan adócsökkentést jelentettek be tegnap. A jelek szerint az irányváltáshoz nem kell kormányváltás, a gazdasági fordulatot a jelenlegi kormány is meg tudja csinálni

„A társasági adó kulcsának teg­nap bejelentett egységesítése - jövőre egy számjegyű, kilencszázalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó -, valamint a múlt héten ismertetett járulékcsökkentés alapjaiban írja át a 2017-es gazdaságpolitikai terveket, amelyeket a kormány még a nyár elején - a költségvetés és az adócsomag elfogadásával - kőbe vésett. (...)

Visszatérve a brutális és váratlan adócsökkentésre, ha ezt, valamint a járulékcsökkentést és minimálbér-emelést nem lépi meg a kormány, aligha jön össze rövid távon a gazdasági irányváltás. Márpedig erre szükség van. A sokak számára nehezen megfogható „nemzetközi versenyhelyezésünk” ugyanis attól függ, mekkora a korrupció, a túlzott központosítás a »rendszerben«. (...)

Akik pedig diktatúrát emlegetnek itt, Európa közepén, ajánlom figyelmükbe: intézményrendszerünk alapján piacgazdaság vagyunk. Azaz létezik a magántulajdon, a független bíróság, a kétszintű bankrendszer, az állami számvevőszék vagy éppen az adóhatóság. Jönnének nem jogállami keretek közé multik? 

Ezt csak azért hozzuk fel, mert a jelek szerint az irányváltáshoz nem kell kormányváltás, a gazdasági fordulatot a jelenlegi kormány is meg tudja csinálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Hetvenöt éve, 1941. július 6-án lépett életbe Magyarországon"

A Jobbra tarts közlekedés? :) Jó! :-)..de valahol a Nyugati és Mértékadó sajtban olvastam hogy Trump szélsőjobbos és Hitler! [ ... ]

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés