Martin Schulz német kancellár akar lenni

2016. november 17. 20:15
A Frankfurter Allgemeine Zeitung információi szerint Martin Schulz, az Európai Parlament jelenlegi elnöke csak akkor vállalja el a német külügyminiszteri posztot, ha ő lesz pártja, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje 2017 őszén.

Nyomás alá helyezte Sigmar Gabrielt, a német szociáldemokrata SPD elnökét Martin Schulz. A FAZ értesülései szerint az Európai Parlament jelenlegi elnöke csak akkor vállalja el a nagykoalíciós megállapodás szerint az SPD-nek járó német külügyminiszteri posztot, ha ő lesz a szocdemek kancellárjelöltje 2017 őszén. Pillanatnyilag Frank-Walter Steinmeier a külügyminiszter, ám őt februárban nagy eséllyel államfővé választják.

A FAZ szerint már hónapok óta pletykálják, hogy Schulz a kancellári székre pályázik elsősorban. Eredetileg csak akkor jött volna a képbe az EP elnöke, ha a szocdemek első embere, Sigmar Gabriel nem vállalja a jelöltséget, írja a lap. Schulz most ezt a forgatókönyvet rúgná fel. A FAZ szerint ennek az az oka, hogy az EP-elnök egy darabig még maradna az EP élén, az Európai Néppárttal való megállapodása miatt azonban hamarosan át kell adnia a székét Manfred Webernek. Ha azonban képes megszerezni a voksok többségét az EP-ben, felrúghatja az alkut és hosszabbíthat mandátumán.

Így hát nem véletlen, hogy Schulz garanciát kér, írja a lap. Sigmar Gabriel csak jövő év elején döntene arról, ki legyen az Angela Merkel kereszténydemokratáival nagykoalícióban kormányzó SPD kancellárjelöltje. A pártvezetés álláspontja hetek óta az, hogy az lesz, amit Gabriel akar: ha ő akar Merkel kihívója lenni, ám legyen.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet , hogy az egész csak spekuláció , mindenesetre Schulz finoman szólva is nem kancellár-kaliberű politikus .

"Feltört a csatorna szennye".
Éppen most hallottam Bayertől.
Sztenderd mondat!

Megosztó személyiség, abszolút alkalmatlan lenne a posztra.

Ha már Merkelnek nem sikerült tönkretenni Németországot, neki talán sikerül.

A németek választási lehetősége lesz: Merkel vagy Schulz. Nem túl biztató. Akkor inkább az afd.

.Ez már korábban lejáttszott a háttérben Merkel anyú és Sulci között. Mikor Merkel háttéralkú nyomására Sulci lett az EU Parlament Elnőke ami előszoba kellett az iskolázattlan Sulcnak aki semmilyen szakmai végzettséggel csak politika pozíciókkal jutott fel az élvonalba szükség volt előkésziteni azt, hogy visszatérve a belpolitikába egy párt élére pályázon sőt a Kancellári székre.
Ezért Merkelnek a választásokhoz közeledve arról kellett gondoskodni főleg most mikor nagykoalába összehozták a migrációs válságot. Az SPD jelőltként sem Gabriel, sem Sulci nem jelent nagy veszélyt Merkelre aki potenciálisan az élre állhatott volna az a jelenlegi Külügyminiszter Steinmayer amit most Angela egy ügyes húzással kipöckölt a sakktábláról azzal, hogy a Köztársasági Elnőki posztra jelőli és támogatja, holott neki a jobboldalról kellett volna valakit támogatni a többpártrendszeri szokásjog és szabályok szerint.
Lejátszotta ugyanazt a játékot, mint Wulffal mikor észlelte, hogy veszélyjeztetti az Ő újraválasztását. Ke jelőlés után még totális támadást inditott a média segitségével azért, hogy ne térhessen vissza egyáltalán a politikába mivel a KE mandátuma után még veszélyesebb lehet számára ami most következett volna be. Merkel hibás politikája miatt egyértelmü lett volna, hogy Wulf nemcsak eséllyel lépett volna a porondra, hanem a CDU-t is egy új pályára állitotta volna s ezáltal megszünt volna a média álltal felépített Merkel image amit az egész nemzetközi világgal megetettek.

Ezért megy most a hatalmi játsztma, s Merkel nem véletlen halogattja, hogy bejelentse, hogy indúl vagy nem indúl mert előtte le akarja rendezni a baloldal és a mostani ellenzék erőviszonyait is.

Isten óvja Németországot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés