„Szétloptál mindent” − Ilyen ország pedig nincs CDX.

2016. október 18. 17:22

Rajcsányi Gellért
Mandiner
A Quaestor mára részben megismert, hihetetlen két évtizednyi működése önmagában kábé ezer darab Ilyen ország pedig nincs-posztot megérdemelne. És valójában nincs most bennünk semmi irónia: a nagypályás kóklerek tevékenysége tényleg szomorú tükörképe a rendszerváltás utáni Magyarországnak.

Hipnotizáltan olvastuk a Quaestor-sztori újabb részleteit a 444-en, hogyan is tüntetett el ostoba befektetésekkel és szimpla kitalicskázásokkal mintegy 200 milliárd forintot a különös cégbirodalom különös vezetősége − különös tekintettel a cégcsoport második embere, Kámory Ferenc írásbeli kirohanásaira saját kollégái és üzlettársai felé („Szétloptál mindent”; „mással levelezgess vazze”).

A Quaestor mára részben megismert, hihetetlen két évtizednyi működése önmagában kábé ezer darab Ilyen ország pedig nincs-posztot megérdemelne. És valójában nincs most bennünk semmi irónia: a nagypályás kóklerek tevékenysége tényleg szomorú tükörképe a rendszerváltás utáni Magyarországnak.

A bonyolult sztori, Kámory instant klasszikus, tömör összefoglalásaiban: „Szar, nem müködik, veszteséges, loptak - nincs változás, hagyják a Csabáék”; minden szét lett baszva-lopva, semmi sem termel, minden csak ktg”; hova a picsába megy ennyi pénz??????????????”; Magyarország történelmének legnagyobb botránya, legnagyobb szégyene”.

Az biztos, hogy a kétezres évek Magyarországának tényleg ez az egyik legnagyobb botránya és szégyene.

A rosszakat el kell ítélni, a bűnösök bűnhődjenek, de a kínzó kérdés még jó ideig velünk marad: hogy a jó Istenbe' működhetett másfél évtizedig, kormányváltásokon keresztül egy ekkora szerveződés ennyire átlátszó működésképtelenséggel és jogsértő gyakorlatokkal a hivatalos szervek, felügyelő és nyomozó hatóságok, no meg a komplett politikai elit szeme előtt?

Erre kapunk vajon választ az illetékesektől? És lesz majd valódi következmény és méltó felelősségre vonás Quaestor-ügyben, minden oldalon?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kis ország kis ügy. Nagy ország nagy ügy.
Majd nálunk is lesz nagyobb, ha az Európai birodalom részei leszünk.

"A Quaestor mára részben megismert, hihetetlen két évtizednyi működése önmagában kábé ezer darab Ilyen ország pedig nincs-posztot megérdemelne."

USA Madoff ügy 8 év után került a börtönbe

Bernard Madoffot 150 évi börtönre ítélték 2009-ben, miután bűnösnek vallotta magát piramisjáték szervezésében. Az elmaradt hozamokkal együtt 65 milliárd dolláros kárt okozott ügyfeleknek.

"A Quaestor mára részben megismert, hihetetlen két évtizednyi működése..."

Rajcsányi Gellért összemos?

A Quaestor a témával kapcsolatos ügy 2007-től kezdődött és nem két évtizede.

Kinek volt feladata az ellenőrzése?

Kormánynak? NEM

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének? IGEN+

Az MNB-nek is? IGEN

Ki volt az MNB elnöke 2006-2013 között? Ugye a jól fizetett szakember Simor András?

Vajon miért kellett 2004-ben Szász Károlyt a vezetésből eltávolítani? Tán valamiért útba volt?
Helyette Farkas, majd Farkas Ádám lett. Ők jobban végezték a felügyeleti munkát? Ha igen, akkor hogyan nem vették észre a problémát?

Azt se felejtsük el, hogy a Gyurcsány-kormány idején csaknem 17 milliárd forint összegű, fedezet nélküli hitelt kapott a Quaestor a Magyar Fejlesztési Banktól a győri ETO Park-beruházás fedezetére.

Tisztára Macedóniát csináltak az országunkból erőszakos, bugris bunkók, akik politikusoknak képzelik magukat.

"Polt sofőrje még szabad?"

Fölfoghatatlan, hogy egy ilyen alak, mint Polt mit keres az ügyészségen.
És ne legyünk már naívak:
A sofőrök csak strómanok a Questornál, a földmutyiknál meg az Uniós pályázati pénzeknél is.

Minden második brókercég ilyen óriási átverés (volt).

Egy fillért nem lehet rájuk bízni, nemhogy forintot.

Tévedsz. Ismerem a Postabank ügyet. Annak semmilyen kapcsolata sincs a Quaestor üggyel.

Te ismered a Madoff ügyet?
Szerintem nem, mert akkor nem írnál le ilyen blőd állítást.

Válasz sehol sem lesz, és semmikor.
A helyzet az, hogy nincsenek lefejtetve, kőbe vésve a pénzügyi vállalkozások biztonságos működését garantáló szabályok. (Vannak ilyenek, de)!
Mivel emberek dolgoznak mindenhol, a jogszabályok végrehajtása mindig attól attól függ, hogy a megszegésüket hogyan honorálja a Btk.
A pénzügyi vállalkozásokat - jellegüktől (fő tevékenységük) függően más módszerrel kell8ene) ellenőrizni.
Mivel az ellenőr is ember, nem csak pl. a bróker, vagy az IT, FB sem egy megfoghatatlan testület, ott is emberek veszik fel -jobbára - az ülésezési pénzt, a szakmai mulasztások utolérhetőek lépésről lépésre.
Ja, kérem, mindenhová a megfelelő szakmai embert, ez az alap, a másik pedig: olyan nincs, hogy nem lehet megállapítani, kinek a felelőssége "észrevenni" a turpisságot.

Kedves Gellért! Egyik ember, aki hitetlenkedik, a másik meg leírja a lehetetlent.

Na, ha az összes "piramis-játékszervező " börtönben ülne, akkor rengeteg jogász is, ha rengeteg jogász, akkor még több, kapzsi "piramisépítő".
A piramisnak mindig van csúcsa, de odáig sokat kell mászni, sok tégla bánja, ha összedől a piramis!
:)

Már több alkalommal hangot adtam annak a véleményemnek, hogy a 26 évvel ezelőtti "rendszerváltás" legnagyobb bűne a morális katarzisnélküliség.

A régi moszkovita elvtársakból lettek a brüsszelita européerek, a KISZ-ben szocializálódott ifjakból pedig az új balzaci kor eredeti tőkefelhalmozásainak nyertesei, akik most "tisztességes üzletemberként" oktatnak ki bennünket.

Aztán továbbélt az az ügyeskedő, jég hátán is megélő, okosba' megoldó típus, aki öltönyben-nyakkendőben talicskázza ki gátlástalanul a pénzt. Gátlástalanul, és büntetlenül.

Ez utóbbinak szerintem nyilvánvaló oka az, hogy a "felügyeleti szervek", az "igazságszolgáltatás" éber őrei is láncszemek, üzlettársak. Százmilliárdos tételek esetén jut némi apró rájuk is, ők pedig ezért boldogan hunnyák be mindkét szemüket.

Mivel mindenki sáros, senkinek nem érdeke, hogy boruljon a bili. A közös érdek, a közös bűn a legerősebb "csapatépítő" erő.

Aztán ha mégis akad valami gikszer, mindenki tudja a dolgát. Az említett "igazságszolgáltatás gondoskodik arról, hogy "példás büntetés" gyanánt 2-3 év felfüggesztettel megússza pár erre kijelölt alak.

És ezek az "urak", valamint politikus barátaik szoktak kenetteljes szólamokat hinteni mindenféle pódiumokon a magunkfajta átlagembernek, aki a becsületes munkával próbálja (eléggé sikertelenül) megteremteni a maga és családja egzisztenciáját.

Hányinger.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés