Emlékezetkieséssel és találgatással védekezett Clinton az FBI előtt

2016. szeptember 3. 10:32
Számos dologra nem emlékezett Clinton a saját levelezéséből – derült ki az FBI által nyilvánosságra hozott, email-botrány ügyben történt kihallgatás dokumentációjából. Amikor a bizalmas információk kezelésére kérdeztek rá a nyomozók, a volt külügyminiszter találgatni kezdett: úgy gondolta, a C (Classified) megjelölés csak az ábécé sorrend miatt van.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyilvánosságra hozta pénteken azokat a feljegyzéseket, amelyek Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt júliusi meghallgatásán készültek. 

A feljegyzések akkor készültek, amikor július elején az FBI washingtoni központjában több órán keresztül meghallgatták Hillary Clintont a külügyminisztersége idején folytatott elektronikus levelezése ügyében. Az FBI több mint egy esztendeig tartó nyomozást folytatott, mert Clinton a külügyminisztériumban nemcsak a minisztérium hivatalos, tehát biztonságos számítógépes rendszerét használta hivatalos levelezésre, hanem a saját magánszerverét is. Így a gyanú szerint akár bizalmas, sőt, titkosított információk is kikerülhettek.  

Az FBI több tucat feljegyzést tett közzé, ezek közül néhány szerkesztett formában került most nyilvánosságra. 

Tapasztalt külügyi szakemberekre hivatkozott Clinton

A feljegyzésekből kiderült, hogy a meghallgatáson a volt külügyminiszter, a demokraták jelenlegi elnökjelöltje azt állította az FBI munkatársainak, hogy sok részletre egyszerűen nem emlékszik, de a titkosított tartalmú elektronikus levelezés bonyolításában a külügyminisztérium – egyébként meg nem nevezett – tisztségviselőinek tanácsaira támaszkodott. Azzal érvelt, hogy leveleinek címzettjei „tapasztalt külügyi szakemberek voltak, s így nem volt ok kételkedni az ítélőképességükben s abban, hogy tudják, hogyan kell a bizalmas információkat kezelni”

Az FBI feljegyzései szerint Hillary Clinton sok mindenre azt válaszolta, hogy nem emlékszik. Nem emlékezett például arra, hogy hivatalba lépésekor kapott-e eligazítást vagy valamiféle kiképzést a bizalmas információk és levelek kezelését illetően, nem emlékezett arra sem, hogy milyen gyakran használta magánszerverét hivatalos levelezésre. Amikor pedig az FBI nyomozói megkérdezték tőle, hogy vajon mit jelent a „C” jelzés a levelek mellett (Classified, azaz magyarul bizalmas), vagyis jelenti-e ez a titkosítás mértékét, akkor Clinton erre is azt válaszolta, hogy nem tudja, és találgatásokba bocsátkozott. „Talán ábécé sorrendben így jelölték meg a leveleket” – mondta. Majd hozzátette: ő maga sosem fordított figyelmet arra, hogy egy-egy információ milyen mértékben számít bizalmasnak. 

Trump szerint Clinton kockára tette az Egyesült Államok biztonságát

A Politico talált még egyéb gyöngyszemeket is a jegyzőkönyvből. Például egy alkalommal levélváltás közben saját államtitkára Colin Powell figyelmeztette a jelenlegi demokrata elnökjelöltet, hogy óvatosan kezelje a leveleket, Clinton azonban úgy nyilatkozott: ezt a figyelmeztetést ő nem vette figyelembe.

A dokumentumok nyilvánosságra hozatala után Donald Trump republikánus elnökjelölt kommunikációs tanácsadója, Jason Miller a többi között azt nyilatkozta, hogy a dokumentumok újabb bizonyságát jelentik Hillary Clinton „rossz ítélőképességének" és „becstelenségének”, s levelezésével Clinton kockára tette az Egyesült Államok biztonságát és diplomáciai erőfeszítéseit.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emlékezetkieséses amerikai elnöknő?

Már csak a hátúlgombolos elnöki kabát hiányzik.

"a titkosított tartalmú elektronikus levelezés bonyolításában a külügyminisztérium – egyébként meg nem nevezett – tisztségviselőinek tanácsaira támaszkodott."

Na ja!

A takarítónő, meg a portás a bűnös.

Hillary Clinton olyan, mint a magyar balliberálisok.

Nem emlékszünk.
Ott sem voltunk.
Nem értettünk hozzá.

Nevetséges!
Hillary Clinton külügyminiszterként megbukott, de államelnök jó?
Amerikában is felfele buknak?
Tiszta szocializmus.

LOL

"Amikor pedig az FBI nyomozói megkérdezték tőle, hogy vajon mit jelent a „C” jelzés a levelek mellett (Classified, azaz magyarul bizalmas), vagyis jelenti-e ez a titkosítás mértékét, akkor Clinton erre is azt válaszolta, hogy nem tudja, és találgatásokba bocsátkozott. „Talán ábécé sorrendben így jelölték meg a leveleket” – mondta."

Magasan képzett szakember. Hol járt ez a némber iskolába? Netán a Broadway valamelyik sarkán vette a diplomáját?

HC-ról a szőke nős vicc jut eszembe.

A szőke nő megáll egy kirakat előtt, és olvasni kezdi a kifüggesztett reklámtáblát:
"AMIT NEM LÁT A KIRAKATBAN, MEGTALÁLJA A BOLTBAN!"
Erre bemegy és azt kérdezi:
- Tessék mondani, itt van a férjem?
- Miért lenne itt?
- Mert a kirakatban nem látom...

Foglalkozzál a susványossal és a BAL-RAD-al.

Vicc ez a nő.

Ügyész:

- Vádlott, hol volt Ön augusztus 24-én éjszaka?

Védőügyvéd:

- Bíró úr, tiltakozom! Nem tartozik a tárgyhoz!

Bíró:

- Nos, hölgyem, erre a kérdésre nem kell válaszolnia.

Vádlott:

- De, bíró úr, inkább válaszolok a kérdésre!

Ügyész:

- Akkor ismét kérdezem: hol volt Ön augusztus 24-én éjszaka?

Vádlott:

- Nem emlékszem...

Üdv

Szerintem titkon Bajnait alkalmazza tanácsadóként.
Nappal tanácsokat ad, éjjel meg gordonkázik.

"Tejére szól, ki szót emel" - aki emlékezetkiesésben szenved, még háztartást sem, nemhogy egy országot hogyan vezethetne..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés