Visszaadja a Gyurcsányéktól kapott lovagkeresztjét a Gyurcsány-párt alelnöke

2016. augusztus 23. 14:09

2006-ban a Gyurcsány Ferenc vezette kormánytól kapta a lovagkeresztjét, majd a Gyurcsány-párt alelnöke lett, most viszont Bayer Zsolt miatt visszaadja a kitüntetését Niedermüller Péter DK-alelnök és európai parlamenti képviselő.

Niedermüller Péter, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció alelnöke és európai parlamenti képviselő is felszállt a lovagkereszt-leadók buszára. Ezt közölte Facebook-oldalán:

„Áder János 

Magyarország köztársasági elnöke

1536 Budapest, Pf. 227

Tisztelt Elnök úr!

Magyarország kormánya a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Bayer Zsolt újságírónak. Az indoklás szerint többek között »példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként«. Annak az embernek adott magas állami kitüntetést a kormány, akinek minden írása a gyűlöletkeltésről szól, aki alpári stílusban gyaláz mindenkit, akinek a gondolkodása, felfogása eltér az övétől, akinek az írásaiból ömlik a rasszizmus, az antiszemitizmus, az undorító nacionalizmus. A magyar kormány ezt tekinti »példaértékűnek«.

2006-ban az akkori kormány tudományos munkám okán engem is megtisztelt ugyanezzel a kitüntetéssel. Ezt a kitüntetést jelen soraimmal egyidejűleg, tiltakozásom jeléül visszaküldöm Önnek, mert semmiféle, még véletlenszerű közösséget sem kívánok vállalni ezzel az emberrel, az általa képviselt gyalázatos eszmékkel. Mélyen elszomorítónak és kiábrándítónak tartanám, ha Ön, Elnök úr nem intézkedne ennek a kitüntetésnek a mielőbbi visszavonásáról.

Tisztelettel

Niedermüller Péter”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/103391