„Uborka lettem” – nem kér bocsánatot a muszlimoktól Schöpflin György

2016. augusztus 22. 15:09
A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan Schöpflin György, a Fidesz EP-képviselőjének Twitter-bejegyzése, amely szerint disznófejekkel lehetne leghatásosabban visszatartani a muszlim menekülteket, ezért hétfőn felszólították a politikust, hogy kérjen bocsánatot a magyarországi muszlim közösségtől. A Mandiner megkereste a képviselő professzort, aki érdeklődésünkre közölte: nem kér bocsánatot. Villáminterjúnk.

Kérjen bocsánatot a magyarországi muszlim közösségtől! - szólítják fel a Liberálisok.

A Twitter-bejegyzésem miatt?

Igen. Amelyben jelezte, hogy célravezetőbb lenne cukorrépa-babáknál disznófejeket rakni a magyar határra, azok jobban elriasztanák a migránsokat. Tehát: elnézést kér?

Nem látom szükségét. 

Nem is érti, min akadtak ki a liberálisok?

Van egy elméletem, de nem tudhatom. Erről nyilván őket kell megkérdezni.

Leírják. Szerintük ön a vallásuk miatt megalázta embertársait, ezért méltatlan az EP-képviselőségre.

Nem aláztam meg senkit. Szerintem az senkit nem aláz meg, ha azt mondom, hogy a disznófej haram. Azaz tiltott. Ez bizony ténymegállapítás. Lehet, hogy a liberális pártnak ez nem tetszik, de attól még így van, s ha valaki csak egy kicsit ismeri a muszlim vallást, akkor ezt pontosan tudja. Egyébként nagyon érdekes ez a kérdés antropológiailag. Hogy sok mindenki számára mennyire érzékeny dolog a sertés. Az európai fősodor normálisnak tartja, akár hívő keresztény, akár nem, máshol azonban ellenállást szül. Leszámítva Észak-Amerikát, de talán még ott is: nézzük csak meg az ottani szakácskönyveket! Amikor pedig egy felvetésre megjegyeztem, hogy a disznófejek valóban hatékonyabbak lennének a cukorrépából faragott maszkoknál, az apró gondolatkísérlet volt, nem több.

Vicc?

Ki tudja... Lehet, hogy Bakondi György azt mondja majd rá: micsoda kiváló ötlet! De ez már nem az én dolgom. 

Meglepte a fogadtatás?

Kicsit igen. Vagy százötven, kifejezetten rosszindulatú üzenetet kaptam rá Twitteren. A nyelvezetük kivétel nélkül szélsőséges volt. Szabályos Twitter-orkán kerekedett, a Beaufort-skála szerint úgy nyolcas, kilences erősségű.

Mondjuk ez a vihar azért biliben kerekedett, nem?

Abban. Igaz, az angol ebből a szempontból elegánsabb: teáscsészéről beszél. Én pedig inkább élek nagyapám, Schöpflin Aladár képével. Neki van egy könyve, a Vihar az akváriumban. Az talán találó is, elegáns is. Lényeg, hogy túl van ez feszítve. 

Miért lett most lett ön ilyen fontos?

Andrew Stroehlein kezdte, aki a Human Rights Watch-nál dolgozik - ő nagyon agresszívan reagált erre a kis megjegyzésre, s gondolom, sok követője van. Akik pedig rákaptak, a világ minden tájáról. 

A Liberálisok szerint a rasszista publicista, Bayer Zsolt kitüntetése után Schöpflin György megnyilvánulása is csak azt igazolja, hogy a Fidesz a társadalmi béke megteremtése helyett az indulatok felkorbácsolásában és a félelemkeltésben érdekelt. 

Uborka lettem. Annak van most szezonja. Bayer kitüntetését az én bejegyzésemhez kapcsolni meg végképp komikus.

Bayer Zsolt kitüntetéséhez egyébként mit szól?

Azt sem tudom, milyen kitüntetést kapott.

Lovagkeresztet.

Értem. Nos, jó tollú újságírónak tartom. Igaz, sok mindenben nem értek vele egyet. 

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hej, ha egyszer megérném, hogy a liberálisok a keresztények érzékenységét védik ilyen vehemensen...

Például szót emelnek a Pride-on keresztekkel gusztustalankodó felvonulók ellen.

Vagy a templomokban ordenáréskodó feminista aktivisták ellen.

De hát azok mind a szabad önkifejezés magasztos példái.

Schöpflin viszont nyilvánosan ki lett átkozva.

Képviselő Úr!

Önnek nincs miért bocsánatot kérnie. Ön emberileg és szakmailag is a helyén van. Örülünk annak, hogy képviseli Magyarországot, s felismeri az Európára, az európai zsidóságra is végzetes veszélyt magukban hordozó folyamatokat.

Őrzőként továbbra is maradjon a strázsán!S ne törődjön az Önhöz semmilyen téren sem hasonlítható törpékkel.

Nem akarjak. At akarjak oket nevelni szivarvanyszinu tobbferju buziknak.

Egyebkent miota lettek ilyen erzekenyek a libsik a muszlimok vallasi erzekenysegere? Mert amit Csarliek levagtak Mohameddel az szerintem par nagysagrenddel erosebb ellenerzest valtott ki bennuk mint ez a disznofejes benyoges...

Ja, hogy azt ok mondtak es nekik szabad? Nincs tobb kerdesem...

A vizuális tipus részhez kapcsolódnék be, szerintem hatáőr kondákat kéne levezényelni a határra. Jó szőrös mangalicàkat kiképezni úgy mint a kutyákat. Amúgy is sportos tipusok, jót rohangásznának és a határt is védenék közben.

Be kell vallanom én inkább "groteszk tréfának", azaz nem komoly ötletnek vettem az egészet, hasonló megoldás biztos volt a kora középkorban, amikor mondjuk andalúz várvédők kitűzött malackafejekkel cukkolták a mór ostromlókat. Ma inkább az infrakamera és a sűrű járőrözés tűnik hatékonynak....

Tudod ezt a hollandok találták ki mert ők is tűztek ki disznófejet a falujuk bevezető részére a kérdés az az, hogy muzulmánok mennyire írtóznak a sertéstől. Lehet, hogy a sertés maradványból kédzült trágya is megteszi, úgy kb 500 méterre a határon szétszórva.

A szabad vallásgyakorlás része. Kis mennyiségben még elfér.

Muszlimok robbantanak, gyilkolnak,erőszakoskodnak, és eszükbe sincs bocsánatot kérni.
Undorító, a muszlim hódítók még el se foglalták az országot,de a libsik és mások már előre lefekszenek nékik, és a seggüket nyalják.

A kitüntetéssel járt pénzt is? Ha igen azt is visszaadják?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés