Büszke melegházasságban él az '56-os emlékdal szerzője

2016. augusztus 18. 10:42
Desmond Child részben magyar származású amerikai zenei producer, aki most az '56-os emlékdal megkomponálásával került a hírekbe, 27 éve él együtt, három éve immár melegházasságban a partnerével. Két fiút is nevelnek, és szerintük ezzel nincsen semmi probléma, sőt, Child szerint „amikor van egy igazi otthonod gyermekekkel, akkor találkozol Istennel”.

Az 1953-ban magyar apától, Márfy Sándor bárótól és kubai anyától Miamiban született Desmond Child a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legfelkapottabb zenei producere volt, a Kiss (I Was Made for Lovin You), Bon Jovi (Livin' on a Prayer; You Give Love a Bad Name), Alice Cooper (Poison), az Aerosmith (Crazy) és Ricky Martin (Livin' La Vida Loca; She Bangs) slágerei fűződnek többek között a nevéhez.

Most a 2016-os '56-os emlékév hivatalos emlékdala megalkotójaként került bele a hírekbe, nemrég pedig felvette a magyar állampolgárságot.

Első a szabadság

„Megígérem, az is az esküm része, hogy elmegyek Magyarországra, és segítek a magyar zenészeknek. Tapasztalataimat megosztva mindent elkövetek azért, hogy a magyar zene a világ élvonalába kerüljön” – mondta az állampolgárság felvétele idején a neves zenész, producer.

1956-ról, mint ihletforrásáról így vall az Origónak: „Az '56-os forradalom leverése utáni összeomlás, szenvedés, fájdalom hatalmas árnyékot vetett az országra, de mindennek ellenére Magyarország ma már újra szabad! Ez pedig csodálatos dolog, és nem szabad elfelejtenünk, hogy nem is olyan régen ez a szabadság még nem létezett! A nehezen megszerzett szabadságot pedig nem szabad eldobnunk magunktól: vigyáznunk kell rá, tisztelnünk kell, és mindent el kell követnünk, hogy megőrizzük. Fontos fenntartanunk az országunk szabadságát, a demokráciát, hogy mindig meghalljuk a különböző hangokat, és tolerálni tudjuk a köztünk lévő különbségeket, tudván, hogy a sokszínűség mindannyiunk javát szolgálja. Mind egy célért, a közös, egységes nemzetért dolgozunk. Tehát: első a szabadság!”


Három Desmond Child producerelte klasszikus

 

Alternatív család

Desmond Child Amerikában nem csak producerként, hanem a melegjogok harcos képviselőjeként is ismert. Ő maga 27 éve él együtt partnerével, Curtis Shaw filmproducerrel. Child és Shaw 14 éve nevelik ikerfiaikat, három éve házasodtak össze New Yorkban. 

Házasságáról és férjével közösen nevelt gyermekeikről Child szívesen beszél interjúkban, sőt, dokumentumfilm is készült a Tennessee-beli Nashville-ben élő meleg családról.

Child és Shaw a The Tennessean-nak arról beszéltek: nehéz volt melegként felnőniük és ezzel megbékélniük, de 1989-ben egymásra találtak és összekötötték az életüket. Child szerint különleges lelki kapcsolatuk van ikerfiaik biológiai anyjával is, olyan az egész, mint egy nagy család. Childék ikerfiainak keresztapja Jon Bon Jovi volt. „Fogalmunk sem volt, milyen lesz majd családban élni, de aztán egy gyönyörű, kiterjedt, szerető, alternatív modern család lett belőlünk” – mondja a gyermekek biológiai anyja, Angela Whittaker, aki mormonnak született, de aztán a nashville-i zenei életben próbált szerencsét, így találkozva Childékkal.

Desmond Child és párja a New York-i Central Parkban házasodtak össze, egy episzkopális keresztény lelkész adta össze őket, és ott álltak mellettük a fiaik is.

„A mi gyermekeink ugyanolyan szentséget jelentenek számunkra, mint bárki másnak a saját gyermekeik. Egy világban, ahol a családjaink és a gyermekeink is ki vannak rekesztve jogilag és különböző vallási csoportok részéről, fontos számunkra, hogy beszéljünk erről” – mondta Child néhány éve, még a melegházasság általános amerikai bevezetése előtt.

Szerinte nincs értelme arról beszélni, hogy a meleg párok nem tudnak gyereket nemzeni és ezért nem házasodhatnak, hiszen nyolcvanéves emberek is házasodhatnak, pedig nem lehet gyerekük. A melegek pedig nem terméketlenek, így nincs is miről vitázni. „Amikor van egy igazi otthonod gyermekekkel, akkor találkozol Istennel” – vallja Desmond Child.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Detto, mint Finkelsteinék.

"..2004-ben aztán Finkelstein - köszönhetően Massachusetts liberális jogalkotó hagyományainak - összeházasodott a férfi párjával..."

Finkelstein férfi párjával két gyermeket nevel massachusettsi otthonukban..."

A vár esze - Arthur J. Finkelstein, a Fidesz politikai tanácsadójának pályaképe.."

http://magyarnarancs.hu/belpol..

Lehet, hogy inkább Finkelstein választása volt.

Elvégre üzlettársával Habonnyal ő irányítja Orbánt.

Nemrégen olvastam, hogy a természet így szelektál.................durva, de ezt olvastam.

miért, a Crazy az Aerosmith-től ma is óriási himnusz

buzi ellenforradalmar reakcios kocsog

korszakos rockhimnusz a kilencvenes évek mélyéről, mit kell ezen magyarázni? :D

Neked elment a józan eszed. De jó messzire.

Amit felvázolsz, egy ideális állapot. A világ nem ilyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés