Merkelt jobban érdekli a Nyugat-Balkán a brexitnél

2016. július 3. 11:25
Meginterjúvoltatta magát kormánya YouTube-csatornájával a német kancellár, hogy ne a brexitről, hanem valami egészen másról is tudjon beszélni.

Angela Merkel a német kormány hivatalos YouTube-csatornáján interjúvoltatta meg magát, hogy elmesélje, nem annyira a brexit érdekli most, sokkal inkább egy Nyugat-Balkánról szóló konferenciasorozat jövő héten Párizsban tartandó harmadik része.

A német kancellár szerint száz évvel az első világháború kitörését követően különösen fontos, hogy a Balkán nyugati részén lévő országok előtt legyen uniós perspektíva. Ezen országok EU-ba történő felvétele különböző sebességgel meg is történik, Horvátország és Szlovénia már tagja az uniónak, míg Bosznia-Hercegovina nemrég kérte felvételét a klubba, osztotta meg a riporterrel Merkel. A kancellár arról beszélt, a konferenciasorozatnak köszönhetően konkrét autópálya- és gyorsvasút-tervek vannak a nyugat-balkáni országok összekötésére, és egy egyetemistákat érintő csereprogram is jön.

Az EU további, brexitet követő sorsáról Merkel azt mondta, tartani kell magunkat ahhoz, hogy Európa legyen a világ legversenyképesebb és leginkább tudásorientáltabb kontinense. A jövő a kutatás-fejlesztésben és a digitalizációban rejlik, tette hozzá.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az EU további, brexitet követő sorsáról Merkel azt mondta, tartani kell magunkat ahhoz, hogy Európa legyen a világ legversenyképesebb és leginkább tudásorientáltabb kontinense. A jövő a kutatás-fejlesztésben és a digitalizációban rejlik, tette hozzá a kancellár."

Ennek a célnak az elérésében hogyan tudnak segíteni az írástudatlan migránsok?

Válaszok:
Berecskereki | 2016. július 3. 11:40

Az érdeklődés nem véletlen. Nyugat-Balkán nagyon érdekli az Oroszokat és a Kínaiakat is. Kérdés, ki tud előbb befolyást szerezni.

"Ennek a célnak az elérésében hogyan tudnak segíteni az írástudatlan migránsok?"

A migráns agysebészek merkel tölcsérrel feltöltik merkel tudással az írástudatlan migránsokat.

Merkel itt, Merkel ott, Merkel mindenütt.

Merkel demagóg és leszálló ágban van. A politikája pedig értéktelen.

Válaszok:
pollip | 2016. július 3. 12:34

Az a baj, hogy ezt Merkel nem tudja. Mi meg hiába tudjuk.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. július 3. 14:50

"Az a baj, hogy ezt Merkel nem tudja."

Idő kérdése és rájön. Az sincs kizárva, hogy már rájött, csak még tartja magát.

"Az EU további, brexitet követő sorsáról Merkel azt mondta, tartani kell magunkat ahhoz, hogy Európa legyen a világ legversenyképesebb és leginkább tudásorientáltabb kontinense. A jövő a kutatás-fejlesztésben és a digitalizációban rejlik, tette hozzá."

Nekem is olyan érzésem volt, hogy nesze semmi, fogd meg jól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés