Index: A TEK hozta haza Ugandából Orbán Gáspárt

2016. április 28. 8:10
Az Index értesülései szerint 2014 tavaszán a Terrorelhárítási Központ emberei hozták haza Ugandából a miniszterelnök fiát, Orbán Gáspárt, aki gyerekeket tanított focizni az afrikai országban egy keresztény misszió keretében. A TEK nem cáfolta az értesülést, de nem is erősítette meg.

A miniszterelnök és a legfőbb ügyész védelméért felelő Terrorelhárítási Központ emberei hozták haza az Index információ szerint Orbán Gáspárt Ugandából 2014 tavaszán. A miniszterelnök fia 2014 májusában utazott ki az afrikai országba, ahol helyi gyerekeket tanított focizni az Empower a Child keresztény segélyszervezet kötelékében. Orbán Gáspár a Golgota Rádiónak azt nyilatkozta, hogy „ott találkozott Jézus Krisztussal úgy, ahogy azóta ismeri őt”.

Az Index szerint viszont itthon nem lelkesedtek annyira Orbán Gáspár ugandai missziójáért, a komoly biztonsági kockázatot jelentő országba ugyanis mindenféle személyi védelem nélkül utazott. Ezért végül a lap információi szerint a TEK emberei hozták haza. Az Index kérdésére a TEK nem cáfolta az értesülést, csak annyit jegyeztek meg, hogy a központ „a jogszabályban meghatározottak szerint a legfőbb ügyész és a miniszterelnök védelmét látja el”. Havasi Bertalant is kérdezték, de szerinte a Miniszterelnöki Sajtóiroda nem illetékes a kérdésben.

FRISSÍTÉS (18.45): 

Lázár János szerint vagy durva újságírói tévedés vagy hazugság, hogy a TEK hozta haza Orbán Gáspárt Afrikából, hiszen semmilyen állami szervezet nem vett részt a miniszterelnök fiának hazahozatalában. Az értesülést eredetileg közlő Index azóta közölt egy helyreigazítást a témában.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamit nem ért a média. A miniszterelnök fia lehet zsarolási potenciál is. teljesen mindegy, hogy hívják. Ha "önjáró", akkor meg pláne "ki kell hozni" a veszély zónából.

„ott találkozott Jézus Krisztussal úgy, ahogy azóta ismeri őt”

Jézus újabban a TEK-nél nyomul? Nem semmi fickó.

A hazug meg a sánta kutya este.

Helyreigazítás: 2016 április 28-án 6:54-kor megjelent "A TEK hozta haza Orbán fiát Afrikából" című cikkünkben foglalt állítást a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyértelműen cáfolta.

A cikkben foglalt állítást nem ellenőriztük elég alaposan. Az információt, miszerint a TEK hozta volna haza Orbán Gáspárt, igyekeztünk körültekintően körbejárni, és megkérdeztük az érintett hivatalos szerveket. Ám hibáztunk, amikor az információt tényként kezeltük, miután a TEK-nek és a miniszterelnök szóvivőjének elküldött kérdéseinkben foglalt állításokra a válaszokban nem érkezett cáfolat. A hibáért az érintettek és olvasóink elnézést kérjük.
http://index.hu/belfold/2016/0..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés