Milliókkal emelik az állami cégvezetők bérét, hogy az a piaci szinthez igazodjon

2016. március 22. 10:17
Sorra emelik az állami cégek vezérigazgatóik fizetését, hogy az a piaci bérszínvonalhoz igazodjon – írja a Világgazdaság.

Elkezdték közelíteni a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok az első számú vezetőik juttatásait és követelményeit a piaci szintekhez, és beépíteni a prémiumok jelentős részét az alapbérbe – írja a Világgazdaság, hozzátéve: ezt a kormány tavaly szeptember 15-i rendelete is előírta.

Eszerint a pénzügyi szektorban 5 millió, az energiaszolgáltatóknál és a kiemelt stratégiai jelentőségű cégeknél 4 millió, míg a többieknél 3 millió forintra nőhet a vezérigazgatók havi bruttó alapbére.

A prémiumokat viszont az éves bér 20 százalékában korlátozták – szemben a korábbi akár 80 százalékot elérő aránnyal –, azzal, hogy effajta többletjuttatásban veszteséges cégek irányítói nem részesülhetnek. 

Felfelé lóg ki kategóriájából az állami tulajdonba vett két bank, az MKB és a Budapest Bank, melyek a Világgazdaság értesülései szerint még a pénzügyi területen tevékenykedő állami cégek vezetőinél is többel honorálhatják vezetőiket, arra hivatkozva, hogy nekik bankpiaci szintű jövedelmet kell biztosítani – jegyzi meg a Világgazdaság. 

 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A brüsszel események árnyékában fel sem tűnik egy ilyen hír. Lám, mégiscsak jó a terror valamire...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés