Szombattól tűzszünet lesz Szíriában

2016. február 23. 11:27
Február 27-től tűzszünet lép életbe Szíriában. Az ENSZ szerint amint lehet, meg kell kezdeni az ostromlott városok humanitárius ellátását. Törökország azonban attól tart, Moszkva folytatni fogja a bombázást, amellyel csak Aszadot erősíti.

Az ENSZ főtitkára üdvözölte a szíriai tűzszünetről szóló megállapodást, mely február 27-én lép hatályba. 

„Reméljük, hogy a megegyezés mind a három elemét megfelelően alkalmazzák, figyelembe véve az ostromlott városok humanitárius ellátását, és azt, hogy szabadon kell engedni azokat, akiket önkényesen tartanak fogva: a nőket, a gyerekeket. Ezeket az elemeket nem szabad feltételekhez kötni, és azonnal alkalmazni kell őket: bejutást biztosítani az ostromlott területekre, és szabadon engedni a nőket, gyerekeket és időseket” – mondta a szervezet szíriai vizsgálóbiztosa.

Törökország azonban attól tart, a tűzszünet ellenére Moszkva folytatni fogja a mérsékelt ellenzék bombázását, mellyel Aszadot erősíti. „Reméljük, hogy ez a tűzszünet pozitívan folytatódik majd, és hogy valaki nem fog légicsapásokat megkísérelni és ártatlan embereket ölni, amíg érvényben van” – fogalmazott a török miniszterelnök-helyettes.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés