Egy platformra törekszenek a pedagógusok

2016. február 16. 19:04
Megalakult a civil közoktatási platform, amely negyvenöt civil és szakmai szervezetet tömörít annak érdekében, hogy továbblendítsék az elmúlt hetek tiltakozásaival, tüntetéseivel megindult folyamatokat a közoktatásban. Pilz Olivér és Galló Istvánné is jelen volt.

Negyvenöt civil és szakmai szervezet részvételével összeült a civil közoktatási platform kedden Budapesten. A III. kerületi Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban tartott alakuló ülésen Radó Péter oktatáskutató, az ülés levezető elnöke a kormány által kezdeményezett köznevelési kerekasztalra utalva kiemelte, a platform új kezdeményezés, nem alternatív kerekasztal. Célja, hogy a résztvevők megvitassák, hogyan tudják az elindult folyamatokat továbblendíteni, és megfelelő támogatást nyújtani a különböző kezdeményezéseknek és törekvéseknek. Azt javasolta, induljanak ki abból, hogy mindenki tisztában van a közoktatás problémáival, és inkább a közeljövő operatív teendőire koncentráljanak, végül pedig jussanak el egy közös követeléslistához.

Hangsúlyozta, nem szeretné, ha panasznappá alakulna az ülés. A jelen lévő szervezeteket Radó Péter három csoportba sorolta: tiltakozó mozgalmak, szakmai szervezetek és szakszervezetek. Közülük kettőt emelt ki, a közoktatás rendszerével szemben kritikus Tanítanék mozgalmat és a szakszervezetek sztrájkbizottságát, és azt mondta, akkor lesz sikeres a találkozó, ha biztosítani tudják nekik a megfelelő támogatást.


Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Pilz Olivér tanár, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke és Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, 2016. február 16-án. MTI-fotó: Kovács Tamás

Pilz Olivér és Galló Istvánné is ott volt

Pilz Olivér, a közoktatás problémáiról nyílt levelet megfogalmazó miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke azt mondta, új közoktatási rendszert kellene létrehozni, új közoktatási törvényre van szükség, és a Nemzeti alaptantervhez is hozzá kellene nyúlni. A végkimenetel beletorkollhatna egy kerekasztalba, ahol letennék a kidolgozott javaslataikat, fűzte hozzá.

Az ülésen, amelynek első fél órája volt a sajtó számára nyilvános, megjelent Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben a vonatkozásban mit jelent a "civil"?

Fontos emberek ezek, kérem!
Brezsnyev megcsókolná őket.

A negyvenöt szervezet miben fog egyetérteni?
Orbán ma is megbukott.

Míg nincs meg a havi átlag 5 tüntike én szóba sem állnék eggyel sem. Ha nem az iskolában akkor legalább a tüntikézésben szeretnénk látni valamilyen teljesítményt.

Akinek nem jó az állami rendszer, az alapítson saját pénzen iskolát és működtesse is azt.

Megnéztem a képeket és megvilágosodtam.

Rájöttem, mi a civil benne:-)))) így jogosultak lehetnek állami támogatásra, mint "civil" szervezet.

A civil szó nem nekünk szól hanem a nyugatnak. Egy olyan szó amire ugranak a háttérhatalom média hiénái. Ha pl Soros azt nyilatkozza, hogy valahol gond van azt 5 napon belül megsortolják a tőzsdéken. Olyan mintha újsághírdetést adna fel, hogy zöld macskát keresek megvételre, de aki érintett az tudja, hogy emelkedni fog az olaj ára.

A civil itt azt jelenti, hogy abcugorbán.

És még be kellene lépni a Kétfarkú Kutya Pártba is !

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés