Behódolás

2016. február 7. 10:59
Papp Réka Kinga pár éve még a zsidókért, a melegekért és a nőkért küzdött, most meg azt magyarázza, hogy eresszünk rá az európai zsidókra, melegekre meg a végre biztonságban és jogegyenlőségben élő nőkre egy kőkeményen intoleráns kultúrát.

Néha úgy érzem, nincs értelme a szabadságnak. Küzdünk érte, érvelünk mellette, az emberek többségének szemében mégsem több, mint lehetőség mások megrendszabályozására. A konzervatívok szabadsága: a piálás szabadsága meg a kedvenc kábítószerüknél könnyebb és keményebb drogok üldözésének a szabadsága. A baloldaliak szabadsága: más által megtermelt javak eltulajdonításának szabadsága, az önsajnálat és az irigység szabadsága. A liberálisok szabadsága: más ember szóhasználatába, viselkedésébe és gondolkodásába való beleavatkozás szabadsága. A feministák szabadsága: férfiak tömeges kasztrálásának és megszégyenítésének szabadsága. A tőke szabadsága: a mohóság, a hazugság és a környeztetszennyezés szabadsága, a népnek felelős képviselők felvásárlásának szabadsága. A kormány szabadsága: négy évnyi önfeledt lopás, hazug igérgetés és aljas szándékú hergelés szabadsága.

Nyilván vannak vállalható gondolkodású konzervatívok, szocialisták, liberálisok és feministák, csakhogy a jelen világa - ahol az embert, az eszmét és a teljesítményt egyaránt a bulvár harsánysága meg a lájkok mennyisége méri - elsősorban azoknak kedvez, akik a legállatiasabb módon gázolnak át a többi állampolgár szabadságán. „Ő az ellenség!”, „Fosszuk ki!”, „Szégyenítsük meg!“, „Zárjuk be!“ - mindez olyan élmény, aminek a tömeg nem tud ellenállni.

Nézem, ahogy Papp Réka Kinga az ATV nézőivel ismerteti a negyedszázados balliberális krédót a multikulturális társadalmak bukott ábrándjáról, ami úgy kezdődik, hogy „minden kultúra egyenlő”, és azt érzem, hogy tényleg nincs értelme tovább küzdeni a szabadságért.

Ez a csaj pár éve még a zsidókért, a melegekért és a nőkért küzdött, most meg azt magyarázza, hogy eresszünk rá az európai zsidókra, melegekre meg a végre biztonságban és jogegyenlőségben élő nőkre egy kőkeményen intoleráns kultúrát, egy olyan tömeget, amihez nincs együttélési receptünk. Eresszük be a határainkon azokat a fiatal férfiakat, akik annyira nem érezték magukat biztonságban a törökországi menekülttáborokban, hogy mindjárt ott is hagyták az asszonyaikat meg a lányaikat. Akiknek el kell magyarázni, hogy egy női mosoly nem felhívás a kúrásra, egy kivillanó comb nem alap az ujjazásra.

Papp Réka Kinga tényleg afgán és iraki muszlimoknak fogja megtanítani a zsidók elfogadását, kiverni a fejükből a gyerekkoruk óta hallgatott propagandát?! Tényleg ezeknek a tesztoszterontól duzzadó, sokszor analfabéta férfiaknak fogja Papp Réka Kinga elmagyarázni, hogy a melegeket tolerálni kell?! Miközben Papp Réka Kinga mindezeket még a magyarok többségével sem képes megértetni. Személyes becslésem szerint Papp Réka Kinga mindezekről még soha nem győzött meg egyetlen embert sem, de sebaj! Most jöjjön a Közel-Kelet! Ami Papp Réka Kinga barátnői szerint meggyőző volt Kálmán Olga műsorában, az nyilvánvalóan működni fog a menkülttáborokban meg a gettókban is. Bizonyára könnyebb lesz szót érteni egy leszerelt szír katonával, mint a jobbikos alsó szomszéddal.

A szabadság nem több, mint egy esély, és mi nem tudunk élni vele. Egyszerűbb elfogadni az apák törvényeit, és többé nincs vita, nincs küzdelem. Minden és mindenki a helyére kerül. Először egy mély spirituális élményről számolok majd be. Egy álomról, ahol a Próféta elhívott a hitetlenek elleni harcba. Másnap lerakom a borotvát, hosszú szakállat növesztek. A nyugati ruháimat elégetem, tradicionális közel-keleti viseletet hordok majd. Nem lesz feltűnő: a neofita lelkesedésről könyvtárnyi szakirodalom van. A Korán legradikálisabb értelmezését vonatkoztatom magamra, nem leszek liberális elhajló. Nem követem el újra azt a hibát, hogy megértéssel viszonyuljak egy másik álláspont felé. Az van, ami a nagykönyvben meg van írva. És kész.

Az első pár év nehéz lesz. Hajnali ötös kelés, új napi rutin a sok imádsággal, meg a kételkedő tekintetek, nem lesz könnyű megszokni, hogy nincsenek már azok a filmek, könyvek és újságok, amiket szerettem. Négy-öt év is eltelik, mire lesznek új hobbijaim. A sör biztos hiányozni fog, viszont lesz néhány feleségem. Két fiatalabb csak a szexre, meg egy harmadik, aki ellát, főz rám és rendben tartja a házat. Lassan megszokom, hogy a közéleti vitákat majd eldöntik a papok, legalább már ezen sem kell idegeskedem. Kicsit furcsa lesz a világ a nők látványa nélkül, meg biztos el kell majd fordítanom időnként a fejem, ha éppen akasztanak egy buzit, vagy halálra köveznek egy házasságtörő nőt. Néha bűntudatom is lesz. Talán hiba volt. Talán harcolni kellett volna.

Ilyenkor gyorsan elhessegetem a rossz gondolatot, hazasietek a családom biztonságába, és megölelgetem a feleségeimet meg a gyermekeimet. Ők az életem értelmei. Néha a negyedik asszonyt is magamhoz engedem, akivel amúgy hűvös, távolságtartó viszonyban élünk. Nem szerelmi házasság ez, vezeklésből vettem el, hogy megmentsem, hogy biztonságban legyen. Úgy éreztem, ennyivel tartozom annak a régi világnak, amit az elvtársaival merő idealizmusból felégetett. Papp Réka Kinga ilyenkor picit elmosolyodik, hozzám bújik, és már az ő szemében is látom a behódolást.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"viszont lesz néhány feleségem. Két fiatalabb csak a szexre, meg egy harmadik, aki ellát, főz rám és rendben tartja a házat."

LOL

Szegény Róbert álmodik, mind az éhes disznó a makkról. Persze mivel most egy sincs a néhány mennyiségi javulás, majd minőségi javulást is eredményez. Az ideológiája is változni fog, ha az egyik fakánállal, a másik meg seprővel egyengeti.
Hajrá Róbi!

Papp Réka Kinga pedig már annyira sokoldalú, hogy az már gömb.
Ha elölről nézem akkor két gömb, amiért már támogató szavazatok is járnának. ;-)

Ez most nagyon ül.
Köszönöm.

Erről van szó!

"Ez azért telitalálat lett, lássuk be!"
---------------------------------
Hát, hogy telitalálat lett-e, nem tudom.
Ha kihagyta volna a kormányt szapuló lopós mantrát, még el is fogadnám, de így nem több, mint egy, jobbra, a korábbiaknál logikusabbra fazonírozott kibővített gondolatsor, egy újabb példány a puzséri kötözködések közül.
Puzsér, egy betegesen kritikus alkat, akit azzal vert meg a sors, hogy mindenben és minden irányban csak a rosszat, a torzat KERESSE és ezáltal nem képes soha egyetlen nyugodt, kiegyensúlyozott órát sem teremteni önmagának.
Puzsér egy mai Odüsszeusz, aki nem talál egy nyugodt öblöt magának, állandóan a viharos óceánokon céltalanul hánykolódik.
Borzasztó lehet neki ez az folytonos magas fordulaton való pörgés, ez az örökösen a szellemi szarban való turkálási kényszer.

Jó írás volt. Olvasva jobb vagy Robi, mint hallgatva.

Puzsér nem PRK-val vitatkozik, hanem saját liberalizmusa és konzervativizmusa került konfliktusba.

A liberalizmus antropológiai optimizmuson alapul. Abból indul ki, hogy az ember képes jobbá válni, tanulni, fejlődni (egy muszlim bevándorló is tud alkalmazkodni az európai normákhoz), ezért mindenki előtt nyitva kell tartani a lehetőségek kapuját. A konzervativizmus viszont ennek az ellentétét vallja: az ember gyarló, a kultúra, vallás, nem stb. abszolút meghatározottságok, nem változtathatóak. A konzik szerint ezért érdemes inkább a tradíciókat követni, mert rosszra, tévedésre vagy korlátoltságra való hajlamunkat csak elődeink felhalmozott tudása, hagyományai ellensúlyozhatják.

Ha ezt lefordítjuk a menekültválságra, nem nagyon lehet egyszerre ultratoleránsnak és etnicistának / iszlamofóbnak lenni. Kiváncsi vagyok, képes-e Puzsér értelmes kompromisszumot kötni saját magával, ahogy PRK-nak (szerintem) sikerült.

Ehes makkal disznokat almodsz.

Ez az egyetlen értékelhető írása Puzsérnak. Rékakinga enélkül is szérianulla.
Dévényi műsorában Robikánk Paprékakinga kettő. Működik közöttük valamiféle szinergia.
Valahogy így, röviden.

Robi, ezt jól összeraktad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés