Putyin: Máig szeretem a kommunizmust

2016. január 30. 12:24
„Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sztavropoli fórumon. Putyin szerint a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. A kommunizmust egyenesen a Biblia eszméihez hasonlította, hozzátéve: a gyakorlatban ezt nem sikerült megvalósítani.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sztavropoli interregionális fórumon beszélt a kommunizmushoz való viszonyáról. Az Interfax.ru hírügynökség tudósítása szerint Putyin azt vallotta: még mindig hatnak rá a kommunizmus eszméi és nem dobta el a párttagságiját sem

„Tudják, én  mint több millió, húszmillió szovjet állampolgár  tagja voltam a Szovjetunió Kommunista Pártjának, és nem csak kommunista párttag voltam, hanem közel húsz évig dolgoztam az állambiztonságnak” – mondta Putyin.

„Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket” – jelentette ki az orosz elnök, hozzátéve, hogy a kommunizmus építésének eszméi hasonlítanak a Bibliáéhoz. Szerinte a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. „De ezeknek a nagyszerű eszméknek a gyakorlati megvalósítása távol került az utópista szocializmustól. Az országunk nem lett olyan, mint a nap állama.”

Összesen 289 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Önnek súlyos neurotikus problémái vannak, ami egyre súlyosbodik. Önnek már a tavaszi kikericsről is Orbán ugrik be, menthetetlenül.

Ezért nem is Önnek írom, hanem az egészségeseknek, Renzi olasz miniszterelnök telefonon könyörgött Putyinnak azért, hogy a Nord Stream-2 építésébe vonják be az olasz Saipem céget.

A Nord Stream-2 építéséről nem a portugál kormány kezdett el tárgyalni Moszkvával, hanem a német.

A gazdasági és a politikai kapcsolatok kettéválasztásához bizonyos intelligencia szint igényeltetik. Az ismeretek fontosságáról nem is beszélek.

A kommunizmust ép elméjű ember nem kívánja vissza, de azt hiszem, hogy súlyos tárgyi tévedést jelentene, ha a mostani gazdasági-társadalmi struktúrákat idealizálnánk. Erről meg kellene kérdezni a dolgozó embereket, a napi rabszolgákat.

S olvasni kellene egy kis Ferge Zsuzsát, politikai oldalaktól függetlenül, Gazsó Ferencről nem is beszélve. De Csepeli Györgyöt sem hagynám ki a sorból.

szegény jobbikosok, évek óta hajtogatják itt, hogy a mai Oroszországnak semmi köze a Szovjetunióhoz, és most tessék. Az idoljuk megcsalja őket.

benned legalább nem kell csalódni. egyre büszkébben viseled a pufajkádat, elvti

"Putyin szerint a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. A kommunizmust egyenesen a Biblia eszméihez hasonlította"
Igen, Vlagyimir.
Akkor volt KGB-sként valószínű, tökéletesen tisztában vagy a ténnyel:
a háttérből Lenint, Sztálint létrehozók és irányítók a Bibliát pl. pontosan azért üldöztették nevezett két emberrel is, hogy a kísérlet véletlenül se válhasson be.
Viszont: lejáratni az eszmét - már. ti., hogy a tőkének neki is lehet menni - csak így lehetett.
Egyszer s mindenkorra.
és így eljött a történelem vége, beköszöntött a korlátlan uzsorakamat uralma.
és már senki sem lázadozik ellene.
Esetleg, amikor szorít a cipő és nagyon látszik a spekulánsokon a meztelenségük, beindítanak pár Foglaljuk el a Wall Streetet! nevezetű, hosszú 3 napot kitartó "amerikai tavaszt"...

Kíváncsi vagyok mit szólnak erre a Putyinért rajongó (jobboldali?) Jobbik hívők...

Hiba volt a kegyetlen vallásüldözésbe belefogni,ezzel a kommunisták maguk okozták saját sikertelenségüket.

Ha a szakács hanyag, ráadásul lop, akkor talán nem a receptben van a hiba, ha az étel el van rontva. Ez érvényes az eszmékre is, legyen szó demokráciáról, vagy kommunizmusról. Manapság egy olyan demokráciában elünk, ahol a nép szava csak suttoghat, nagy hangon pedig csak a pénz beszélhet.

Gondolod, hogy az jobb szisztéma, hogy az olaj-, és gázár bevételre épül az egész orosz költségvetés?

Kapaszkodnak is igen nagyon, mert mindkettőnek nagyon alacsonyan van az ára...

Hogy az egykori KGB ügynökről aki még mindig rajong kommunista és szocialista eszmékért, már ne is beszéljünk.

Mondjuk ha ő is annyira szegény lenne, mint az általa vezetett ország lakóinak többsége és nem lenne sok milliárd dollár összerabolt vagyona, lehet már nem lenne akkora rajongó.

"Már hogyne lenne."

ezt beszéld meg a párttársaiddal, akik itt erősködnek évek óta, hogy nincs köze a komcsi Szu-nak a mai Oroszo-hoz

Te más vagy, rólad az írásaid alapján látható, hogy neked éppen ez tetszik bennük. Hiszen a Pravda nem tudott olyan méltató sorokat írni Brezsneyvről, amilyeneket te Putyinról.

"Ezt ők állítják magukról"

ezek szerint az ide írogató jobbikos párttársaid mind oroszok?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés