Tényleg volt amerikai nyomásgyakorlás a Hóman-szobor ügyében

2016. január 28. 15:59
A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője elismerte: igaz, amiről Barack Obama amerikai elnök beszélt, valóban volt amerikai részről nyomásgyakorlás a Hóman-szobor ügyében, de ezt Orbán Viktor visszautasította.

Volt amerikai kormányzati nyomásgyakorlás a Hóman-szobor ügyében, de ez nem segítette, hanem hátráltatta az ügy rendezését – tudatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-vel. Havasi Bertalan közleményében arra reagált, hogy Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke a nemzetközi holokauszt-emléknapon a washingtoni izraeli nagykövetségen mondott beszédében kitért arra: „amikor egy második világháborús antiszemita vezető szobrának felállítását tervezték Magyarországon, mi vezettük a rohamot az ország kormányának meggyőzésében, hogy forduljon vissza ezen az úton”.    

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője ezt megerősítve azt írta: a Hóman-szobor ügyében volt amerikai kormányzati nyomásgyakorlás, amit Orbán Viktor a leghatározottabban visszautasított. Általánosságban bármilyen külföldi nyomásgyakorlás csak hátráltatja az ügyek elintézését, és pontosan ez történt a Hóman-szobor ügyében is – fogalmazott, hozzátéve: a magyar miniszterelnök álláspontja szerint az amerikai kormány jobban tette volna, ha ezzel nem kísérletezik.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legközelebb szeretnék tudni az ilyen külföldi nyomásgyakorlásról a saját kormányomtól és nem utólag egy harmadik országban tartott szögelésből, ha kérhetem.

Nem tisztem védeni Orbánt, de inkább a szobor ügyében engedjen, mint az IMF meg a bankadó ügyében.

Elég szarokat nyelünk így is.

Amúgy Hómant büdös ÁVO-s pribékek ölték meg a váci fegyházban.

A gyilkosok utódai meg irányítják ezt a hülye elnököt, aki a Netanjahu kordában tartása miatti nyomás miatt ezzel tud nyalni a zsidóknak.

Tekintettel a megkínzott ember emlékére, aki nemhogy halált, hanem börtönt sem érdemelt volna:


Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.

Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.


Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.

Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.Je sui Hóman Bálint.

Je sui Hóman Bálint.

Kezemben David E. Stannard könyve: American Holocaust, the Conquest of the New World, Oxford University Press, 1992. (Amerikai holokauszt, az Újvilág meghódítása)

Idézet egy méltatásból: Megsemmisítő leírása a halálnak, betegségnek, nyomorúságnak és apokaliptikus megsemmisítésnek, ami az amerikai indiánokat érte az 1492-t követő évszázadokban. (The Washington Post Book World)

És egy másikból: Stannard meggyőzően bemutatja, hogy ami történt az a legrosszabb demográfiai tragédia az emberi faj történelmében. (The Boston Sunday Globe)

Kérdem az igen tisztelt amerikaiakat: nem önmaguk háza táján kéne sepergetniük?

Természetesen megtenné.

Két probléma van ezzel:
1. A cikk semmilyen módon nem jelöl meg forrást. Valószínűleg azért, mert a GMF-es részre nincs bizonyíték Orbánnal kapcsolatban.
2. A magyar kormány sosem volt a TTIP ellen, de még azt sem lehet mondani, hogy nagy határozottsággal kritizálta volna.

Nem kellene össze-vissza hazudozni.

"A felcsúti maffia ma is azt szeretné elhitetni a magyar emberekkel, hogy ellenzi a TTIP-t"

Folyamatosan ködösítenek, semmi több. Nemet sosem mondtak.

"Szánalmas, hogy kétségbe hozod a MTI közleményt"

Az megvan, hogy jobbosnak nevezhető oldalakon leközölt írásra reagáltam, nem pedig MTI forrásúra?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés