A kormány modernizálja az adóhatóságot

2015. december 2. 8:31
Az adóhatóság reformjának alapvető pontjait Tállai András ismertette. A NAV-ot államtitkár fogja vezetni, kormányhivatal lesz, és megszűnnek a regionális főigazgatóságok.

Központi hivatali jogállás helyett kormányhivatal lesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – kezdte sorolni Tállai András azon változások sorát, melyekkel a kormány a szervet kívánja modernizálni. E mellett – folytatta – három helyett kétszintű lesz a szervezeti tagoltság: megszűnnek a regionális főigazgatóságok. A hivatalt államtitkár fogja irányítani, a vezetést integrálják a Nemzetgazdasági Minisztériumba.

Az újításoktól azt várják, hogy egyértelműbb lesz az irányítás és a jogértelmezés, valamint ügyfélbarátabbá válik az ügyintézés.

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Januárban lejár a kínaiakkal tavaly megújított adó-és vámmentességi megállapodás, mely értelmében az adóhivatal nem végzett ellenőrzést a kínai adó- és vámmentes Kínai Különleges Gazdasági Övezetben.

2016 januártól tehát mindenki kínai adózni fog Magyarországon?

Ma ahány cikkbe botlom, mindegyikben azt látom, hogy termeli újra a fidesz a kőostoba pártfunkcikat, és hogyan örvendezik ennek a kádárista csőcselékük.

De most komolyan: dodók, adamok, fakutyák, zakarok, péterx-ek - nézzetek már rá erre a zsírparaszt tahó volt mszmp-s baromra. Ezt akartátok?
Ez a minőségi változás a fasz Gyurcsány után?

Ezekkel egyet tudtok érteni? Fel tudtok mögéjük sorakozni?

És erre nem válasz, hogy deagyurcsány. Mert ezek ugyanazok. Ugyanaz a szemét tehetségtelen, korlátolt, a végtelenségig korrupt és demagóg kádárista fos, csak új színben.

Nem kell persze megtagadni a fideszt, de miért kell mindennel egyetérteni? Mi a faszért nem ti vagytok azok, akik elsőként fejezitek ki a nemtetszéseteket, amiért ilyen szubhumán véglények kerülnek pozícióba?

ja, hogy ő lenne a szakértelem, ami egyébként ócska bolsevista trükk?

Amúgy semmi, aki ugyan komoly pénzintézetben munkát még nem végzett, de képes pl.a költségvetési tartalékból rendkívüli félmilliárdos ajándékpénzt kieszközölni saját falusi focicsapata kistafírozására (miközben pl. egy Egernél a villanyvilágítás megépítésének késése is elég volt a kizáráshoz), ráadásul aktív KISZ-es és MSZMP-tag volt, az rendelkezik minden képességgel, amire a mai Magyarországon egy államtitkárnak szüksége lehet.

Igazad van, elvti, ezek nem érvek. Neked nem. Kb. erről is beszéltem.

Néha van egy olyan érzésem, hogy ti dúltátok fel Kádár sírját, de csak hogy bebalzsmozva egy mauzóleumba tegyétek.

a kérdésre válaszoltam. Kizárólag pártfunkciként dolgozott, pénzügyi téren semmilyen komoly munkatapasztalata, gyakorlata, szakmai tudása nincs.

Az utasítások pártkatonaként való végrehajtása, illetve anyagi előnyök saját maga számára való kijárása - ezekhez ért.
Az pedig, hogy a nyelvtudás hiányát az iskolai nyelvoktatás hiányával magyarázza, a szellemi restség legbiztosabb jele - fel sem merült benne, hogy dolgos pártmunkásként is képezhetné magát valami módon.

Elvtársnak a Tállaihoz hasonló bolsik nevezték egymást. Mivel te láthatóan vele egyívású vagy, gondoltam, jó néven veszed, ha neveden nevezlek.

Amúgy én is feltettem pár kérdést. Vannak rá válaszaid?

Ezt azért gondold át még egyszer.
Mitől volt eddig "független", és mitől lesz "pártpolitikának alárendelt szervezeti egység"?

Tényeket írtam. Te érdemben semmit.

Frusztrált nem vagyok, naiv viszont igen. Még ma is képes vagyok meglepődni, hogy a komcsi szervilizmus mennyire népszerű tud lenni.

Volt már államtitkár, sok évig parlamenti képviselő, 8 évig polgármester Mezőkövesden.

A "track record"-jára fókuszálva talán hitelesebbnek tűnne a kritikád, mintha "ránézésre" eldöntöd, hogy "szubhumán véglény".

Személy szerint nekem sem túl szimpatikus az ürge, de ettől még csinálhatja jól a munkáját. Szóval még egyszer: valamiféle megfogható konkrétummal előrébb lennénk.

Hol pöccentem be? Kérdeztél. Válaszoltam. Te ezt vagdalkozásnak minősítetted. Nem cáfoltad, hiszen azt nem is tudnád. Csak azt mondtad, vagdalkozás.

Elmondhattad volna, miért az. Cáfolhattad volna tényekkel, hogy ugyan, nem is igaz, hogy pénzügyi téren nincs komoly munkatapasztalata. cáfolhattad volna, hogy ugyan, dehogy is pártfunkciként lihegte végig a fél életét. Cáfolhattad volna, hogy ugyan, nem is volt lelkes kommer, csak belülről bomlasztott. Cáfolhattad volna, hogy ugyan, nem járt ki a költségvetési tartalékból félmilliárdot a saját falusi csapatának rendkívüli támogatásként, amire azt mondta, megérdemlik, mert feljutottak.

Nem tetted. Nem tehetted.

Ja, ha én bepöccenek, az nem ilyen. Azt te nem ismerheted, hogy milyen. Ahhoz sokkal több kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés