Hogyan hazudnak nekünk a muszlimok integrációjáról?

2015. december 1. 20:43

Istvánffy András
Köztársasági fordulat
A bevándorlás és integráció kérdése nem azon dől el, hogy ki milyen vallású, hanem azon, hogy szélsőségesen egyenlőtlen társadalom marad-e Magyarország, vagy lesz-e fordulat.

„Különböző kultúrájú tömegek sikeres integrációját csak a hétköznapi emberek érdekeit és létbiztonságát néző, relatíve egyenlő társadalmak valósítottak meg. Ha van gazdasági stabilitás, ha az emberek azt látják, hogy egyről a kettőre tudnak jutni, ha látnak jövőt a gyermekeik előtt, akkor az etnikai és vallási különbségek nem válnak valódi feszültségforrássá, és egy sokszínű közösség is békében együtt tud élni.

Ha azonban egy társadalom lejtmenetbe kerül, ha egyre többen vesztik el a megélhetésüket, ha durván nő az egyenlőtlenség, ha zárulnak be az előrejutás útjai, ha nem látszik jövő a következő generáció számára, akkor a feszültségek gyakran a vallási és az etnikai különbségek mentén robbannak ki. Így volt ez mindig, és nem csak a nyugati kultúrában. Nincs okunk azt feltételezni, hogy a mostani bevándorlási hullám esetében más lenne a helyzet.

(...)

A magyar embereknek is változásra van szüksége, egy olyan országra, ahol kisebb az egyenlőtlenség, ahol nem csak a felső rétegnek, hanem a hétköznapi embereknek is jár a létbiztonság, ahol nem az dönti el, hogy mi lesz belőled, hogy hova születtél. És ahol kevesebb kiváltsága van azoknak, akik odafent vannak.

Egy ilyen ország könnyen tudna más kultúrájú embereket befogadni. Nem lehet viszont más etnikumú és vallású emberek tömegeit egy olyan társadalomba integrálni, amely a saját tagjait is tömegével húzza le a vécén. A bevándorlás és integráció kérdése nem azon dől el, hogy ki milyen vallású, hanem azon, hogy szélsőségesen egyenlőtlen társadalom marad-e Magyarország, vagy lesz-e fordulat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fiatalember indulata jogos és társadalomképe nagyjából valós, bár a jelenlegi egyenlőtlenség nem az elmúlt öt év, hanem 25 év, még pontosabban 40 év (és azt megelőző évszázadok)terméke.

Az viszont nem igaz, hogy az integráció sikeressége nem függ a vallási-civilizációs különbségektől. Erről már elég sok mértékadó érv összegyűlt az elmúlt hónapok vitái során. De a szerző saját logikája alapján sem igaz ez az állítása. Franciaországban de Gaulle elnöksége és a 2008-as gazdasági világválság között stabilitás, fejlődés, felívelés volt. A 60-as évek óta betelepült muszlimok új generációi mégsem integrálódtak megfelelően a társadalomba - ahogy ez sajnos elég szembetűnően látszódik.

A bevándoroltatás mindig növeli az egyenlőtlenséget. Ha pénzes vállalkozókat hozunk be, azért, ha nincstelen hátrányos helyzetűeket, akkor azért.

Ezek a fickók még véletlenül sem képesek konzekvens ítéletalkotásra.

Keveslik a kapitalizmist, de sokallják a vagyoni különbségeket.

Kissebb állam kell szerintük, de abból akarnak gazdagodni és minden társadalmi problémát megoldani.

Társadalmi békéről és toleranciáról szónokolnak, de nem toleráns (ők maguk sem) más vallású, kulturájú embertömegekkel imprtálják a békétlenséget.

Stb.,stb.

Na, ez az, amire különösen allergiás vagyok. Beadták nekünk és a teljes gyermektámogatást ennek a hazugságnak az alapján alakították át, hogy a svéd és francia dolgozó nők, akik megszülik a négy gyereket. Közben meg a muzulmán nők, akik szülnek ott is, a hagyományos családokban.

Az iszlám nem vallás. Egy társadalmi forma, amely csak a többségbe kerülésre vár. Európa pedig egy sült bolond, mert újra és újra elhiszi a saját hazugságait.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés