Az MSZP nem támogatja az automatikus kvótát!

2015. november 17. 16:48

MSZP
MSZP.hu
Az MSZP a mai szavazáson a magyar kormányt európai bíróságra küldő törvényre is nemet mondott, mert ez nem a magyar emberek biztonságát, hanem Orbán Viktor időhúzását szolgálja.

„Az MSZP az automatikus uniós kvótarendszerre nemet mond! Az MSZP a józan többség nevében és a magyar emberek biztonsága érdekében ugyanakkor elvárja Orbán Viktortól, hogy azonnal kezdeményezze a Dublin III. rendelet felfüggesztését!
Orbán Viktor óriásit hibázott, amikor elutasította, hogy az egyszeri elosztási eljárás során Görögország és Olaszország mellett Magyarország is kedvezményezett ország legyen. A kedvezményezett státusz ugyanis azt jelentette volna, hogy hazánkat ma nem fenyegetné, hogy az itt regisztrált több mint 160 ezer menekültet visszatoloncolják Magyarországra.

Az MSZP a mai szavazáson a magyar kormányt európai bíróságra küldő törvényre is nemet mondott, mert ez nem a magyar emberek biztonságát, hanem Orbán Viktor időhúzását szolgálja, az Európai Uniónak pedig gyors cselekvésre és döntésekre van szüksége.

Az Európai Unió vezetőinek az első lépésben a Dublin III. rendelet felfüggesztéséről, a másodikban a közös határvédelemről, a harmadikban a közös regisztrációról, a negyedikben a közös elosztás-finanszírozásról, az ötödikben a közös kitoloncolási eljárási rendről, és csak a hatodikban kell az automatikus kvótáról döntenie. Amíg az első öt pontról nem születik uniós döntés, értelmetlen a kvótáról beszélni!

Elvárjuk Orbán Viktortól, hogy vizsgálja végre felül az együttműködést elutasító, a szembenállást kereső stratégiáját, mert ez az a politika, ami többek között oda vezetett, hogy Magyarország nem kedvezményezettje, hanem elszenvedője lesz az egyszeri uniós elosztási eljárásnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Évek óta az első értelmes javaslat az ellenzéktől ma hangzott el Kónya Pétertől:

Ne fogadjunk el kötelező kvótát, hanem ajánljuk fel, hogy pl évente befogadunk 1500 menekültet, DE MI MENNÉNK EL ÉRTÜK A TÖRÖK MENEKÜLTTÁBOROKBA, ahol felajánlanánk az ottlevőknek, hogy jöhetnek hozzánk, így nem éreznék úgy, hogy ránk lettek kényszerítve tehát nem lennének ellenségesek velünk, nem pedig a németek által leselejtezett menekülteket sóznák ránk. És azok ott a török táborokban tényleg menekültek közül lehetne válogatni és nem illegális migránsok erőszakos letelepítése zajlana.

Ezek melyik valóságshowt nézik?

Ez az egyetlen megoldás. Szerinted a németek majd kiket küldenek ide? Agysebészeket?

Van benne valami, de ezt nem tehetjük meg.

Ezért kellene önkéntes alapon.

Ez nekem minden nap eszembe jut.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés