Rendkívüli állapot és határzár Franciaországban

2015. november 14. 2:08
A párizsi merényletek miatt Francois Hollande rendkívüli állapotot hirdetett Franciaországban, és lezárták az ország határait. Párizsban kijárási tilalom van.

Francois Hollande francia elnök a párizsi merényletek után beszélt a lakossághoz. AZ elnök bejelentette: lezárják az ország határait, valamint Ile-de-France régió határait, és kijárási tilalmat hirdettek Párizsban. A francia elnök szükségállapotot hirdetett ki az egész országban. Hollande elmondta: minden erőt, a katonaságot is mozgósítják annak érdekében, hogy a terroristákat elkapják. Párizsban a II. világháború óta nem rendeltek el kijárási tilalmat.

Az elnök a beszédében legalább negyven halottról beszélt. A beszéd idején a Bataclan koncertteremben terroristák még túszokat tartottak, ezért Hollande arról beszélt, hogy akkor még hatvan ember volt közvetlen életveszélyben. Azóta a Bataclanban a terroristákat megölték, és a túszokat kiszabadították. A helyszínt a túszszabadító akció után Francois Hollande felkereste.

Hollande az AFP szerint azt mondta: Franciaország kegyelem nélkül harcolni fog a támadók ellen.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tragikus esemény ....
Sajnos ezek a merényletek ismétlődni fognak Európa szerte, ha nem lesz szigorú, hatásos fellépés az illegális bevándorlás ellen.

Basszameg most nezem csak mi volt itt...
Velunk minden ok, next ven lokoto, remelem jol vagy?

Válaszok:
Sulammit | 2015. november 14. 13:13

Szia! Örülök, hogy jól vagy!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés