Orbán-Gyárfás koprodukcióban épül a gigauszoda

2015. október 27. 10:56
Nyolc milliárdra taksálták, de sokkal többe fog kerülni a budapesti gigauszoda, amely még Orbán Viktort és Gyárfás Tamást is összehozta.

Az ország legnagyobb, jelenleg még épülő uszodájának történetéről írt cikket az Átlátszó. A budapesti gigauszoda terve 2002-ben merült fel először, amikor Budapest elnyerte a vizes EB rendezési jogát: először a Margit-szigettel szemközt, a pesti oldalra tervezték, aztán Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter a félkész Tüskecsarnok mellé álmodott hat medencés komplexumot, később a Hajós Alfréd uszodát bővítették volna sok más egyéb terv mellett.

A kormányváltással egy időre elült a tervek körüli felhajtás, mígnem Gyárfás bejelentette, hogy egyrészről hónapokkal a leadási határidő után jelentkeztünk a 2021-es vizes vb megrendezésére, ehhez pedig meg fog épülni a nagy uszoda, mely terv mögé Orbán Viktor is beállt. Ekkor már az is kiderült, hogy a Dagály uszoda területén, amellett vagy környékén indul el a beruházás, amely nyolc milliárd forintba fog kerülni, és 2016 végére készül el. A kormányhatározatban azonban már 14 milliárd forintos költséggel számoltak a szervezők.

A vb-rendezés jogáért folytatott kampányba Orbán Viktor több ponton is bekapcsolódott, az elnyeréskor pedig kijelentette, hogy a vizes-vb-t lépcsőfoknak tartja egy későbbi budapesti olimpiarendezéshez. A lap azt ígéri, hogy jön hamarosan a cikk folytatása.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a normális, ha jó célért megtörténik az összefogás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Úgy emlékszem, 40 cm magas volt a kilátó:-)))))))))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés