Orbán: Egy százéves kisgazda programot hajtunk végre

2015. szeptember 21. 19:20
Mint az egy jobbikos képviselő kérdésére adott válaszból a parlamentben kiderült: a miniszterelnök hétfőn délután aláírta az állami földek értékesítéséről szóló kormányrendeletet. Orbán Viktor szerint történelmi döntés született, egy százéves kisgazda programot hajtanak végre.

Hétfőn délután aláírta az állami földek értékesítéséről szóló kormányrendeletet a miniszterelnök. Ez a parlament azonnali kérdések órája során derült ki, amikor a jobbikos Magyar Zoltán Orbán Viktort kérdezte az állami földek tervezett eladásáról.

Magyar Zoltán szerint „szépen, csendben” privatizálni akarják a maradék 380 ezer hektár állami földet. Kifogásolta azt is, hogy nem kerül a parlament elé a kérdés. „A saját szavazóikat vágják pofon leginkább ezzel a lépéssel” - mondta a jobbikos politikus a miniszterelnöknek, aki aljasnak nevezte a kormány lépését, amelynek visszavonását sürgette.

Válaszában a kormányfő közölte: hétfő délután aláírta a szóban forgó kormányrendeletet, amelynek tanulmányozására kérte a Jobbik képviselőjét. A miniszterelnök felszólalásában történelmi jelentőségűnek nevezte az állami földek értékesítésével kapcsolatos kormánydöntést, azzal ugyanis szerinte egy százéves kisgazda programot hajtanak végre. A kormány álláspontja szerint a föld tulajdonosainak - a vonatkozó 300 hektáros birtokkorláttal - a gazdáknak kell lenniük, az állam csak kivételes esetben legyen tulajdonos - mondta Orbán Viktor.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés