Véletlenül mentek Romániába a migránsok – elsírták magukat

2015. szeptember 16. 11:45
A magyar-szerb-román hármashatár közelében tévedésből Romániába területére lépett két afgán migráns, majd miután a román hatóságok elfogták és tájékoztatták őket tévedésükről, azonnal visszakéredzkedtek Szerbiába. A román illetékesek el is indították a visszabocsátási eljárást.

Mihaela Les, a román határrendészet temesvári kirendeltségének a szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a határsértőket a romániai Óbéb (Beba Veche) térségében vették őrizetbe. Azt mondták a határőröknek, hogy Magyarországon át szeretnének Németországba jutni, de eltévedtek, ezért kerültek román területre. A szóvivő szerint a román határőrök megállapították, hogy afgán állampolgárokról van szó.

A két afgán férfi azt kérte, hogy engedjék vissza őket Szerbiába. A román hatóságok a vonatkozó román-szerb egyezmény értelmében el is indították a visszabocsátási eljárást.
Mihaela Les az MTI-nek elmondta, hogy más hasonló eset nem történt az elmúlt 24 órában a hármashatár térségében. Hozzátette, nem ritka, hogy a román határőrök akár magyar vagy szerb határsértőket állítanak meg a térségben, akik tévedésből lépnek román területre. A határrendészet napi tevékenységét összegző közlemények szerint szeptemberben eddig a magyar-román határ hivatalos határátkelőhelyein fogtak el olyan szír és afgán migránsokat, akik gépkocsikba rejtőzködve próbáltak bejutni a schengeni övezetbe.

A Főtér.ro az opiniatimisoarei.ro információi alapján azt írja az esetről: az afgán testvérpár még csak alig néhány lépést tett meg Románia területén, a határőrség máris feltartóztatta őket. Mikor az egyenruhások kérdéseiből rájöttek, Romániába érkeztek, elsírták magukat. 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A pillanat, amikor az afgánok rájönnek, hogy a bánságban már román adminisztráció van egy ideje, és magyar, szerb, egyre megy, csak románokat nem akarnak látni...

Nézd már Ahmed, itt hiányzik a kerítés! :-)

Véletlenek sorozatival fogunk találkozni, azt hiszem.

magyar földről léptek magyar földre

"Disszidalt? Oda? Maskor ne engedd el terkep nelkul..."

/Hofi/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés