5 dolog, amit megtanulhatunk a röszkei menekültdrámából

2015. szeptember 13. 22:27

Plankó Gergő
444
A képmutatás nyugati alapérték, embertelennek lenni úgy kell, hogy közben mosolygunk hozzá. Az pedig, hogy Magyarország már nem is mosolyog hozzá, legalább annyira zavarja a nyugati közvéleményt, mint maga az embertelenség.

László Petra gáncsolását és a röszkei ételdobálást vezető helyen futtatták a világ legnagyobb lapjai, hírtévéi, hírszájtjai. Ezek természetesen védhetetlen és szégyenteljes dolgok. De igaz az is, amit az említett cikkben írt szerzőnk: »Magyarország nem csupán az itt lévő tömeg és helyzetük miatt lett ennyire érdekes, hanem a kormány politikája miatt is. Orbán durva kampányai miatt a magyar helyszínek izgalmasabbak lettek, sötét kontúrt kaptak.«

A gáncs és a megalázó ételdobálás sokkal erősebb reakciót váltott ki, mint az ennél lényegesen durvább menekültellenes megmozdulások.

László Petrát ma a világon mindenfelé ismerik, neve az érzéketlenség és az aljasság szimbólumává vált, de hány nevet tudunk mondjuk a németországi menekültszállások elleni gyújtogatások elkövetői közül (az első félévben 202 támadás történt)? Pedig ott előre megfontolt, tudatos gonoszságról volt szó.

A röszkei ételdobálás szégyen és botrány. De a görög partiőrség kegyetlenkedései, vagy a menekülteket gumilövedékkel oszlató spanyol rendőrök megmozdulásai közel sem váltottak ki ilyen reakciót. (Másfelől pedig a magyar civilek segítsége és a rendőrök nagy részének személyes embersége és a brutalitás lényegében teljes hiánya pláne jóval kevesebb figyelmet kap.)

A nyugati közvélemény részben saját rossz lelkiismeretét és frusztrációját is levezeti a magyar helyzeten.

Nem mintha a magyar kormány ne jelentkezett volna önként erre a szerepre. A képmutatás nyugati alapérték, embertelennek lenni úgy kell, hogy közben mosolygunk hozzá. Az pedig, hogy Magyarország már nem is mosolyog hozzá, legalább annyira zavarja a nyugati közvéleményt, mint maga az embertelenség.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedves Plankó úr, amennyiben így gyűlöli hazáját, valamint hazudozik arról, hogy itt rosszul bánnak a menekültekkel (embertelenség), miért nem keres olyan helyet magának ahol jól is érzi magát, meg valamit hazudhat ott is, amiért valaki megfizeti.

Hányok az egész INDEX-től, amit menekültügyben művel.

még szerencse, hogy van ez a 444 szerű liberrált izé

különben soha de soha a büdös életben nem tudnám, hogy minek az ellenkezőjét kell megtennem a hazámért

Annál azért több tanulni való van. Itt van egy tény például:

"Marseille régi hírneve csorbulni látszik és lassacskán inkább hírhedté válik. Figyelmet kap ugyanis a város alvilági hálózatának egyre kiterjedtebb volta. A városban teljes negyedek csúsztak ki a rendőri ellenőrzés alól és estek gengszterek irányítása alá, akik milliókat szakítanak az Afrika és Európa között zajló hasiskereskedelemből, és akik a területi vitáikat AK-47-esekkel oldják meg."
"

"Apát és fiát is lelőtték vasárnap a dél-franciaországi város egyik kávézójának teraszán. A fiatalember a helyszínen meghalt.
Gabay Balázs

Fegyveres leszámolás történt Marseille-ben vasárnap délelőtt. A francia híradások szerint a belvárosban található O’Stop bárban egy összeszólalkozást követően autóból nyitottak tüzet egy csoportra a kávézó bejáratánál. A két támadó automata gépfegyverrel – valószínűleg Kalasnyikovval – adott le több lövést a teraszon tartózkodó társaságra. Az akció során összesen hatan sérültek meg, egyikük, egy magyar fiatal életét vesztette a helyszínen. Édesapját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
A leszámolás helyszíne, a marseille-i O’Stop kávézó
A leszámolás helyszíne, a marseille-i O’Stop kávézó
Fotó: Europress/AFP

Az álarcos fegyveresek a támadást követően elmenekültek a helyszínről, autójukat kiégve találták meg a rendőrök. A francia nyomozók nagy erőkkel keresik őket.

Portálunk levelet kapott az eset kapcsán, melyben az áldozat egy közeli ismerőse jelentkezett, hogy információi vannak a lövöldözésről. Mint elmondta, az elhunyt édesanyja fel tudta venni a kapcsolatot a lövöldözés során megsérült egyik áldozattal, aki beszámolt a tragikus eseményről. Értesüléseink szerint az áldozat, T. László és családja békési, ő maga édesapjához ment Marseille-be nyár elején látogatóba. Az apa, aki korábban az idegenlégióban szolgált, az O’Stop portásaként dolgozott. A lövöldözésről megjelent beszámolók testőrként emlegetik T. Lászlót, informátorunk viszont nem tud arról, hogy lett volna munkája a fiatalembernek Franciaországban. Úgy tudjuk, Békésen sofőrként dolgozott, szabadidejében pedig amatőr szinten kézilabdázott. A neve eltitkolását kérő forrásunk elmondása szerint lakóhelyük környékén kedves, mosolygós srácként ismerték, és senki sem tud arról, hogy korábban lett volna dolga a rendőrséggel.

Információink alapján a sérültek között a magyar édesapán kívül szerb és francia nemzetiségűek is vannak. A lövöldözésnek több tucat szemtanúja volt, forrásunk pedig nem egy, hanem két halottról tud. A párizsi magyar konzulátus ügyeletén vasárnap este még nem tudták megerősíteni nekünk, hogy magyar áldozata lenne a lövöldözésnek. A Facebookon T. László ismerősei sorra fejezik ki részvétüket a családnak a tragédia nyomán."

A magyar ellenes kettős mérce, a szinte zsigeri gyűlölet, a megbélyegzés, az örökös holokauszt párhuzam a nagyszerű kapcsolatokkal, mély, lelki rokonsággal a nyugati médiához kötődő magyar ellenzék műve, ők a nálunk bárcsak ideiglenesen állomásozó, saját, beépített 5. hadoszlopunk.

Nincs ilyen "jelenség" sehol a széles világon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés