A bíboros nem mond igazat

2015. szeptember 4. 12:03

Misetics Bálint
Kettős Mérce
Ha szolidaritásból – esetleg felebaráti szeretetből – szállást nyújtunk a menekültként hazánkba érkező embereknek, és ezért nem kérünk tőlük pénzt, nem követünk el bűncselekményt.

A hatályos jogszabályok szerint ugyanis az minősül »embercsempészésnek«, ha valaki segítséget nyújt az államhatár jogellenes átlépéséhez (Büntető Törvénykönyv, 353. §). Felmerülhet még a »jogellenes tartózkodás elősegítése« (354. §) tényállás is, ami azonban csak akkor valósul meg, ha valaki »vagyoni haszonszerzés végett« nyújt segítséget más jogellenes tartózkodásához. Ha tehát szolidaritásból – esetleg felebaráti szeretetből – szállást nyújtunk a menekültként hazánkba érkező embereknek, és ezért nem kérünk tőlük pénzt, nem követünk el bűncselekményt. Nem leszünk »embercsempészek« attól, hogy menekülteket fogadunk be az otthonunkba vagy a templomunkba. Akkor se, ha a hatályos törvények szerint illegálisan tartózkodnak az országban.

A bíboros úrnak – és az egyházának – tehát más kifogás után kell néznie, ha mentegetőzni szeretne amiatt, hogy leginkább csak félrenéznek (vagy most éppen »tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal«), amikor a háború elől menekülő embertársaink százai és ezrei alszanak a városainkban, a szabad ég alatt, gyakran ellátatlan sérülésekkel, legyengülten, sokszor éhesen és bizonyosan megfáradtan – és amikor az állam ahelyett, hogy megszervezné az emberhez méltó ellátásukat, szögesdrót kerítést épít eléjük, és gyűlöletre uszítja a magyar népet.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az biztos, hogy ez a hal nem a fejétől bűzlik.

A magyar katolikus egyház hozzállása a menkültügyhöz megdöbbentően antikeresztény. Nemcsak Ferenc pápa egyértelmű útmutatásaival ellentétes (lásd a jó keresztény segít a gyengéknek, elnyomottaknak), hanem az Újszövetségi morális elvekkel is (lásd hegyi beszéd). Szégyen!

A szerző a saját értelmezése szerint , az összefüggésből kiragadott szavakat idéz . A bíboros világhírű jogász , jobban ért a joghoz , mint ez figura , aki primitív erőszakossággal jobban akarja tudni , mi az egyház dolga , mint maga az egyház .

"De ha nem akarnak bejönni az állami táborokba, akkor mit csináljunk? Haza nem vihetjük őket mint a Gyurcsányi."


Igaz a hozzáfűzésed, én azt tartanám megoldásnak ha a menekülttábort K-Magyarországról(Debrecen?) valahova a Germany vektor útvonalába helyenénk ÁT.
[Vonatjárataink zsúfoltsága is csökkenhetne]
És ott ezek a Karitász-osok elláthatnák szeretecsomagjaikkal a menekülőket hogy fellélegezve, megerősödve fontolgathassák továbbhaladásukat a jobb élet reményében.

Nem első eset, hogy Konok baromságokat beszél Jézusról, a többi fogalmatlan meg büszkén beidézi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés