A merengőkhöz

2015. június 1. 9:48

Megyesi Gusztáv
Népszabadság
Annak, hogy a Miniszterelnökség nyílt pályázatot hirdet ismeretlen egyetemi hallgatók számára, két oka lehet. Elfogytak a rokonok és a haverok, vagy a Miniszterelnökség már az egyetemi évek alatt elejét akarja venni annak, hogy az elkövetkezendő években is Dunát lehessen rekeszteni a romkocsmák félhomályában merengő állástalan diplomásokkal.

„Lázár miniszter egy partizán. Olyan végzettségeket preferál – közgazdász, szociológus, valamint nemzetközi kapcsolatok szak a Corvinuson –, amelyeket a kormány tán még a flippermúzeumnál is veszélyesebbnek tart a tudásalapú társadalomra nézve. Ahelyett – fűzhetnénk tovább a megkezdett gondolatot –, hogy jó példát mutatva a romkocsmáktól és az életformaszerű merengéstől tartózkodó víz- és gázszerelőtanoncokkal és bőrdíszműves-szakmunkásokkal venné körbe magát a Miniszterelnökségen; még a végén odajutunk, hogy klasszika-filológia szakot végzett bölcsészek, filozófusok, valamint a merengésre még náluk is hajlamosabb csillagászok lepik el a kormányzati pozíciókat.

De nem megyünk el ebbe az irányba, ugyanis egészen másfelé tart a honi káderpolitika. Hogy csak az Emberi Erőforrások Minisztériumának fennhatósága alá tartozó, az oktatási intézményeket irányító Klik gyakorlatára utaljunk, sokkal életszerűbb lett volna, ha olyan pályázókat keresnek miniszterelnökségi munkára, akiket a múlt héten rúgtak ki rendes állásukból a Miniszterelnökségről, de szívesen visszaveszik őket közmunkásként, természetesen az új státuszuknak megfelelő bérezéssel és erkölcsi megbecsüléssel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megyesi egyre színvonaltalanabb.
Kár érte.
Valaha jókat írt az ÉS-be.

Igen T.Szerző,mi magyarok így leszünk gazdagok.
A rokonok után a mutyiban sorra kerül majd mindenki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés