„Megjavította” a Fiumei úti szovjet emlékművet a 4K!

2015. február 18. 17:47
„Saját kezébe vette” '56 visszafoglalását a 4K!: a párt aktivistái két szó kihúzásával „javították meg” a Fiumei úti sírkert szovjet katonai parcellájának egyik 1956-ra emlékező emlékművét. Facebookon azt írták: az eredeti szöveg meggyalázta a forradalom emlékét. A vörös csillagot Kossuth-címerrel takarták ki.

Kreatívan alakította át a Fiumei úti sírkert szovjet katonai parcellájában található emlékmű feliratát a 4K!. Az eredeti szöveg így hangzott: „Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar népért.” A 4K! két szó letakarásával formálta újra a szöveget: „Örök hála és dicsőség a hősöknek, akik az 1956 októberi forradalomban életüket áldozták a magyar népért.” Ebben a parcellában koszorúzta meg a központi emlékművet Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi látogatása során.

Egy nappal ezelőtt Putyin ebben a parcellában koszorúzta meg az `56-os forradalom során elesett szovjet katonák emlékművét. Az emlékműveken `56 mindenhol ellenforradalomként szerepel, meggyalázva a forradalom és szabadságharc emlékét. Mivel az Orbán-kormány ehhez asszisztál, a saját kezünkbe vettük `56 visszafoglalását. Éljen a köztársaság!” – írta a párt Facebookon. A végső alkotáson a vörös csillagot egy Kossuth-címerrel takarták ki az aktivisták.

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emlékművek meggyalázása semmiféle indokkal nem elfogadható.
Ha már ott van, és úgy, ahogy, békén kell hagyni.
Vagy elérni, hogy ne legyen ott. De ahhoz kisfiúk vagytok.
P.s:Természetesen '56 forradalom volt, ez nem kérdés.

Katonák síremlékeinek nincs politikai jelentése, a Fiumei úton sem, Aradon sem, Oroszországban sem.

Tehettek volna egy gesztust, de azzal kvázi beismerték volna, hogy az elesett katonák egy megszálló hatalom eszközei voltak. Gondolom ezért nem tették, mert revideálni kellene a történelmüket. Vagy csak egyszerűen azért mert megtehetik, hogy ne tegyenek gesztusokat. Sokan vannak így a magyarokkal kapcsolatban.

egyre szarabbul nyomod, papa. Vigyél egy szegfűt a szovjet hősök sírjára, ahogy régen. Ma már ismét nem ciki, legalábbis nektek.

"Amúgy a felirat valóban alkotmányellenes és komolyabb korrekcióra szorul mint a 4k-féle.."

Ez így igaz. Csináltak a feliratból egy történelmi hazugságot.

Az emlékművel kapcsolatban talán érdemes figyelembe venni, hogy az ilyen dolgokkal, emléktáblákkal, név-visszaállításokkal kapcsolatban az oroszoknak van egy viszonylag következetesen alkalmazott elvük (amire történetesen egy Moszkvában nevelkedett liberális barátom hívta fel a figyelmemet): mindent eredeti állapotba állítanak/keresztelnek vissza. Tehát Leningrádot visszakeresztelték Szentpétervárrá mert eredetilag annak épült, de mondjuk egy Lenin sugárutat, ha a kommunista időben épült, nem keresztelik át.

Megelőztél.
Jogos.
Ha Putyin engem hívott volna a Vörös téri 70. ceremóniára, elmegyek, de előtte biztos nagy sajtó csinnadrattával meglátogatok néhány oroszországi magyar katona sírt.
Csak hogy kvittek legyünk.
Aztán mosolyogva lehet integetni a tribünről.
De a katona sír az tabu. Az nem vicc. Azok parancsra haltak meg. Tiszteletet érdemel mind.

Ma azt hallottam, hogy az kb 900 milliárd forint lett volna.
Az évi 16 ezer milliárdból.
Nem semmi.
Nem csoda, hogy Orbán ideges időnként, ennyi mocskot eltakarítani, nem egyszerű, két tűz között.
Az elvtársak megpuszilhatják a lábnyomát.

"Jogerősen is elvesztette a Hankiss Ágnes európai parlamenti képviselő ellen indított pert a szociológus Vásárhelyi Mária, akinek véleményével szemben a bíróság bizonyítottnak találta, hogy apja vallomása is közrejátszott Gimes Miklós 1958-as kivégzésében – tájékoztatta lapunkat Futó Barnabás, Hankiss védője.
http://archivum.magyarhirlap.h..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés