Napi.hu: Maximálná az élelmiszerárakat Oroszország

2015. február 3. 15:58
Az élelmiszerárak hatósági maximalizálására készül az orosz kormány, miután tavaly 15 százalékkal emelkedtek az árak – írja a Napi.hu. A drágulás oka a rubelválság és a nyugati szankciókra válaszként bevezetett embargó. Az orosz gabonaszövetség elnökhelyettese jegyrendszer bevezetését javasolta.

Maximálná az élelmiszerárakat az orosz kormány – írja a Napi.hu. 2015-ben 15 százalékkal nőttek az élelmiszerárak a rubelválság és az Oroszország elleni szankciókra válaszként bevezetett embargó miatt, a helyzet pedig egyre rosszabb. Arkagyij Dvorkovics miniszterelnök-helyettes elmondta: jelenelg az intézkedés jogi keretein dolgoznak.

A kenyér ára 10-20 százalékkal, a káposztáé pedig egyes helyeken 354 százalékkal drágult. Az orosz gabonaszövetség elnökhelyettese, Alekszandr Korbut jegyrendszer bevezetését javasolta a legszegényebbek védelmében.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Nyugatnak észhez kellene térni, de az USA nem hagyja.
Ha Oroszországot tovább vegzálják ezzel a büntetősdivel, akkor fenn áll a veszélye, hogy abba az irányba indul el, arra menekül, amerre esélye van.
És ez az irány csak a hadi potenciálra való támaszkodás lehet.
Egy ekkora hatalmat, amely még emlékszik, még a zsigereiben hordozza a szuperhatalmi lét kéjes magabiztosságát, egy nép és egy ország, amelyet Putyin megszabadított az oligarchák megalázó és pusztító tevékenységétől, amely új reményre lelt Putyin kapcsán, nem engedheti meg, hogy megpróbálják megint a margóra szorítani.
Különösen azért nem, mert tudatában van annak, hogy a katonai téren világhatalmi tényező még ma is.
Az USA penge élen táncol, amikor azt lengeti be, hogy háborút indít.

Putyin most már végképp nem fogja kiengedni a markából Ukrajnát, amíg az be nem dől. Utána könnyebb lesz egyezkedni a Nyugattal, mert az aligha óhajt annyi pénzt betolni ebbe a számára nem túl fontos országba, amennyiből talpra állhat Oroszország ellenében is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés