Templeton

Dicséri Magyarországot hazánk fő hitelezője

2014. június 15. 15:23
A magyar állampapírok legnagyobb külföldi birtokosa, a Franklin Templeton egyik vezetője derűlátóan nyilatkozott a magyar gazdaságról. Sajtóhírek szerint a Franklin Templeton a magyar központi költségvetés adósságának 12,2 százaléka felett rendelkezett december végén.

Michael Hasenstab, a Franklin Templeton befektetési alap kötvénypiacokért felelős alelnöke a YouTube-on megosztott videóban beszélt arról, hogy a magyar gazdaság kilátásai egészségesek, a kormány újbóli kétharmados többsége erős politikai felhatalmazást jelent a reformokhoz. A következő években a megkezdett reformok folytatódhatnak, így a Templeton továbbra is optimista a magyar kilátásokat illetően – tette hozzá. Kifejtette, hogy amikor először befektettek Magyarországon és vásároltak magyar államkötvényeket, még nagyon rossz volt a helyzet, a befektetők többsége igen borúlátó volt. A Templeton azonban jelentős összeget ruházott be, bízva a sikerben, a cég hosszú távú lehetőséget látott Magyarországban – mondta. Az alelnök szerint a magyar kormány nem hagyományos eszközökhöz nyúlt az utóbbi években, de ezek a hosszú távú reformokat szolgálták, azt, hogy kiaknázzák a gazdaságban mélyen lévő lehetőséget.

Hasenstab hangsúlyozta, hogy a költségvetési politikában fegyelmezett volt Magyarország, ennek eredménye pedig máris látszik abban, hogy az adósságpálya növekedése megfordult. Emellett egy sor olyan piaci reformba kezdett bele a magyar kormányzat, melyek modernizálják a gazdaságot. Ilyen fontos reformok történtek a tömegközlekedési szektorban, az egészségügyben, az oktatásban – sorolta. A szakértő kiemelte, hogy a korábbi jóléti rendszer egy részét a munkához kötötték, amivel az emberek jelentős részét visszairányították a munkaerőpiacra és a lépés sikerének első jelei már láthatóak. Elmondta még, hogy a kormány sikeres volt abban, hogy külföldi befektetéseket csábítsanak Magyarországra, az ország pedig az egyik legnagyobb folyó fizetési mérleg többlettel rendelkezik Közép-Európában. 

Sajtóhírek szerint a Franklin Templeton a magyar központi költségvetés adósságának 12,2 százaléka felett rendelkezett december végén. A Templeton honlapja szerint az amerikai alap 908,3 milliárd dollárnyi befektetést kezelt május végén, ami jóval meghaladja az egy évvel korábbi 846,5 milliárd dollárt. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt héten pénteken találkozott Budapesten Michael Hasenstabbal.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor most gyarmat vagy a Tempelton legvidámabb barakkja???

Gondolom az OTP vezérek is dícsérik a devizához indexált forinthiteleseket..

Kurvanagy kamatot fizetünk azokra az államkötvényekre, persze hogy jó véleménnyel van...

Válaszok:
Berecskereki | 2014. június 15. 17:52

LOL

Mennyi kiváló, koronás befektetésekhez, pénzügyekhez értő bankár van itt a balliberális oldalról! Fel nem fogható, hogy 90 előtt és után miképpen kerülhetett többször is a csőd szélére az ország.
Biztos libatenyésztéssel foglalkoztak. Ott sem voltak. Nem értettek hozzá. Egyébként pedig mindig jól kicselezték az ellenzéket, meg Orbán Viktort.
Vidám egy ország ez a Magyarország.

:D

A "kurvanagy" fogalmat melyik közgazdasági iskola vezette be?
A kurva ország fogalma a Gyurcsányi iskola hozadéka, de a kurvanagy kamat fogalmáról még nem hallottam.

Mit jelent a "a kormány újbóli kétharmados többsége"?
Ugye azt jelenti, hogy a mandátumok száma kétharmad? Ez pedig még a Jávor matematikában is 66 %-nál több.

"De te azt szűrsz le, amit akarsz, ehhez minden jogod megvan"

Na, ja! Elvégre a butaság állampolgári jog.

Ezért sincs értelme a tankötelezettség idejét növelni. Korlátozná az állampolgári jogot és még az EU eljárást indítana Magyarországgal szemben. ;-)

:D

A kamatot csak szagról ismeri. A szaglás is állampolgári jog.

Ne reklamálj, mert mindjárt foggal tolja az almot.

:-)

Na, na! Ha beszorzod 001-el akkor a duplája lesz. Nem ismered a szegfűs számítási módszert? A vörös szegfű válságot sem?

Észak-balkáni fejlődő ország a maga Enver Hoxha-jával, aki tudja mi kell a népének, ellenzéki púderre, meg kormányprogramra nincs szükség, hiszen megy minden magától.

Az egyik Hoxha bunkerek a másik stadionok építésére használta a betont.

Beton ami összeköt..

imf kontra templeton :D

CSak egy befektetési alp, egy kutya faszsa

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés