Atrocitás

Előzetesbe került a Pásztor Istvánt leköpő nő

2014. május 28. 09:48

Mégis előzetes letartóztatásba került az a 41 éves hajléktalan nő, aki leköpte Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét egy május eleji tüntetésen – írja az MNO. A Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos képviselő által szervezett tüntetésen többen szidalmazták a szerbiai magyar párt vezetőjét.

Május 9-én még szabadon távozhatott a Pásztor Istvánt leköpő 41 éves nő, most azonban elrendelték előzetes letartóztatását – írja az MNO. A szerbiai VMSZ vezetőjét a Gaudi-Nagy Tamás által szervezett, földtörvény-ellenes tüntetés résztvevői szidalmazták és bántalmazták, miután elhagyta a parlament épületét május hatodikán.

A Fővárosi főügyészség szóvivője szerint „a másodfokú bíróság megalapozottnak találta, és az eredeti indítványunknak megfelelően a szökés, az elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását”.

Gaudi-Nagy egy hétfői tüntetésen azt mondta az esetről, hogy Pásztor provokálta őket azzal, hogy elsétált előttük. „Pásztor István hazaárulóként belesétált egy hazaárulás elleni tüntetésbe. Ez provokáció. A rendőrségnek meg kellett volna védenie a tüntetést a provokációtól, nem tette a dolgát” – idézte az MNO a volt jobbikos politikust.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/69822

Ajánljuk még a témában