Új kormány

Kereszténydemokrata irányultságú kormányt ígér Orbán

2014. május 12. 11:17

Az európai kereszténydemokrácia legjobb hagyományait képviselné munkája során a hamarosan felálló új kormány, erről egyeztetett hétfőn délelőtt Orbán Viktor és a KDNP. Szóba került a családok csődvédelme is, amelyben a nyáron konkrét előrelépés történhet.

A most alakuló új kormány az európai kereszténydemokrácia legjobb hagyományait fogja képviselni munkája során – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójának hétfő délelőtti tanácskozásán az Országházban.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a megbeszélésről az MTI-nek elmondta: a családok csődvédelme tekintetében legkésőbb a nyáron konkrét előrelépés történik. A KDNP frakciója átadta a miniszterelnöknek az ezzel kapcsolatos törvény koncepcióját, illetve jelezte, hogy társadalmi szereplőkkel – nagycsaládosokkal, egyházakkal – konzultációba kezd az ügyben.

Orbán Viktor – a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat keretében – elsőként a KDNP képviselőcsoportjával tárgyalt, ezt a nap, illetve a hét folyamán még számos megbeszélés követi.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/69001