Paks: mire ment el 6,6 milliárd?

2014. február 5. 10:48
Józsa István MSZP-s képviselő leszögezi: ő volt az első „nyugati típusú, minősített nukleáris szakértő”.

„1990-től én voltam az első, nyugati típusú, minősített nukleáris szakértő, tehát én dolgoztam ezen a területen, fölépítettem egy céget, ebben sikereket értünk el” – mondja Józsa István, a Gépkar Kft. volt igazgatója az ATV-n, akinek a cége 2000 és 2010 között 6,6 milliárd forintnyi megbízást kapott a paksi atomerőműben.

De mit csináltak 6,6 milliárdért tíz éven keresztül? Józsa válasza szerint „úgy hívják ezt szaknyelven, hogy biztonságnövelő intézkedések, biztonságnövelő beruházások, valamint az éves speciális karbantartás, hogy a nukleáris biztonság szintje megőrizhető legyen”. 
 
Józsa egyébként felhívja a figyelmet arra is, hogy ő csak 2002-ig volt a Gépkar Kft. operatív vezetője, amikor országgyűlési képviselőnek választották, azután csak szakértőként tevékenykedett.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az a tipikus eset, amikor a hallgatás az egyedüli járható út, nem pedig a Józsát csak még nevetségesebbé tevő magyarázkodás.

S persze gondolhatna megtépett tekintélyű pártjára is, azokra, akik még reménykednek a parlamenti bejutásban.

Márciusban még egy ilyen eset, s az MSZP jó, ha átlépi a parlamenti küszöböt. S a Fidesz bizonyára dolgozik ezen is.

Azért mintha a Józsa ur tevékenysége alatt történt meg a malör, hogy a franciákkal épitettek egy hütőkádat, ami valahogy nrem akart paszolni az orosz technológiával, s Volt is egy baleset, ami hál Istennek elhárúlt, de ez nem Józsa urék nagyon-nagy nemzetközi biztonság minősitésén mulott.

Érdekes modon ez azután következet be, mikor a 2002-es Kormányváltás után egy éjszaka korábbi vezetést (Vezérigazgató) kisöpörték Paksról és megbolygatták az egész mérnökgárdát.

Ezután ment a szoci tanácsadok dözsije így Józsa uréknak is.

Azért azt a Paksi malört is ecsetelhetné, hogy akkor mit is tett a cégével együtt, hogy ez ne következen be. Vagy a francia lobbi akik lenyomták az oroszokat Józsa urék számára teljesen rndben Volt biztonságtechnikailag.

Tegnap láttam az Estébe is nyílatkozni, szánalmas Volt és szinte sajnáltam.

Itt küldöm az önéletrajzát, hol látod azt, hogy atommérnök?
forrás: mszp.hu

1978-ban matematikus-mérnöki diplomát, 1982-ben szakmérnöki oklevelet szerzett a Budapesti M űszaki Egyetemen. 1987-ben avatták műszaki doktorrá. 1990-ben elvégezte az Oxford Polytechnic CMS gazdasági menedzserképzőt.

Ha ez a pojáca atommérnök, akkor a Stolmár Aladár az ki csoda, a kis-inasa?

Mindenkinek ajánlom, ezt a videót, mert végre valaki tudományos szinten beszél az atomenergiáról.

http://www.youtube.com/watch?v..

Ezt én is láttam.
Egyáltalán nem érdekelte a válasz!!!

Ráadásul nagyképű is.

Na azért már más is megkérdezte, hogyha olyan nagy és egyedülálló tudással rendelkező vállalkozás Volt akkor miért számolta fel a cégét miért nem tudott munkát szerezni a szabadpiacon.

Talán azért mert csak állami elvtársi kapcsolatai miatt kapott folyamatos bevételt biztósitó megbizást.

Érdekes a cég alapitásakor 22% os része Volt és a szoci kormányváltás után 48-RA növelte, de lemondott az ügyvezetőségről s mint tulajdonos Volt jelen, közben a parlamentben sertepertélt törvénymodosítások beadása Paks ügyben ami biztosította a cégének a a folyamataos megbizást. Mikor azt kérdezték töle, hogy mikor parlamenti képviselő lett miért nem függesztette fel tevékenységét a cégnél azt mondta, hogy azért mert tartaléknak tekintette, hogy a politikai pályafutása(képviselőség) után visszamegy a cége élére. Mikor kérdezték, hogy 2010-ben miért számolta fel akkor azt mondta, hogy az igazgató nyugdíjba ment és a korábban előkészitett szerződéseket Paks nem kötötte meg.
Nocsak-nocsak akkor mégsem egy kemény pályázati rendszerben nyerték el a megbizást az állitólagos egyedülálló szaktudással a kezükben, hanem valami más lett volna a háttérben.

Paks azóta is biztonságosan dolgozik Józsa cégének munkája nem hiányzik, sőt tavaly az EU Atomerőmüvek Biztonságának felülvizsgálata során a Paksi lett a legbiztonságosabb.

Na most akkor mi van? S ekkor vetődik fel a fő kérdés a6.6 milliárddal kapcsolatban, hogy mire fízetek ennyit ki,mikor még malör is történt a franciákkal való üzletelés következtében, ha 2010-től Józsáék óriási szaktudására nem Volt szükség.

Budapesti Műszaki Egyetemen orosz atomerőműből?

megfelelt a fidesznek is

Józsa István
Életrajz:

1953. szeptember 7-én született Csongrádon . Szülei pedagógusok voltak. Nős,felesége építész.
Három gyermekük van. 1978-ban matematikus-mérnöki diplomát, 1982-ben szakmérnöki oklevelet szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1987-ben avatták műszaki doktorrá. 1990-ben elvégezte az Oxford Polytechnic CMS gazdasági menedzserképzőt. Angol nyelvismerettel rendelkezik. Szakmai pályáját a BME Gépszerkezettani Intézetében kezdte, majd 1980-tól 1995-ig az OLAJTERV-ben dolgozott, az utolsó három évben a szakértői osztály vezetőjeként. 1995-től egy energetikai tervező és kivitelez ő cég műszaki igazgatója.

Szaktanácsadás.

"Az MSZP-s Józsa István aláhúzta: a civil szervezetek által hiányolt jogi és szakmai vizsgálatokra csak a parlament elvi hozzájárulásának megadása után van lehetőség."
2009. március 31., kedd
http://www.szabadfold.hu/cikk?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés