Éjfélig lehet hívni a nemzeti összefogás vonalát

2013. június 28. 12:51
Péntek éjfélkor felfüggesztik a nemzeti összefogás vonalának 1357-es hívószámát, amelyen keresztül a dunai árvízi védekezést és helyreállítást lehetett támogatni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya az MTI-vel.

A közlemény szerint az öt segélyszervezetet magában foglaló Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács – amelyben a szervezetek segítő tevékenységüket és az adományok elosztását hangolták össze – legutóbbi ülésén a tagok megállapodtak abban, hogy péntek éjfélkor felfüggesztik a nemzeti összefogás vonalát.

Ezután a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Baptista Szeretetszolgálat újra saját elérhetőségein várja a pénzadományokat – írták.

A nemzeti összefogás 11711711-22222222-es számlaszáma a június 4-én meghirdetett veszélyhelyzet végéig, vagyis július 19-ig működik. Az addig beérkezett összeg elosztásáról is közösen döntenek majd a tanács tagjai – hangsúlyozták.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a dunai árvíz példaértékű összefogást eredményezett, és ez nemcsak a gátakon dolgozó önkéntesek számában mutatkozott meg, hanem az adakozásban is. A nemzeti összefogás vonalán keresztül eddig csaknem 180 millió forint, a számlaszámon pedig mintegy 267 millió forint gyűlt össze – tudatták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés