LMP: Varga Mihály is kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytat

2013. június 17. 15:50
Az LMP véleménye szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter „egy fikarcnyival sem jobb”, mint elődje Matolcsy György, ugyanis ugyanazt a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytatja – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

A független képviselő arra reagált, hogy a nemzetgazdasági miniszter hétfőn közölte: a kormány a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék emelését, valamint az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztését kezdeményezi azért, hogy az államháztartási hiány ne induljon ismét növekedésnek.

Vágó Gábor feltette a kérdést: ha annyira sikeres a gazdaság, mint amennyire a Fidesz állítja, akkor miért van szükség „egy ilyen orbitális méretű megszorító csomagra”. A politikus azt mondta, a hétfői bejelentés keresztülhúzta azokat a korábbi reményeket is, hogy Varga Mihály érkezésével némi kiszámíthatóság jelenik a magyar gazdaságpolitikában. A képviselő hangsúlyozta, hogy a tranzakciós adó emelése ismételten az egyszerű embereket fogja leginkább érinteni.

Adóemelésekkel nem lehet kikecmeregni abból a válságból, ahová Magyarország jutott – jelentette ki. Az utolsó pillanatban végrehajtott adóváltoztatások ráadásul csak a kiszámíthatatlanságot növelik – tette hozzá. Az LMP szerint egy olyan új gazdasági fordulatra lenne szükség, amelynek során az oktatásba, az egészségügybe és olyan egyéb szférákba fektetnek be, amelyek képesek magas hozzáadott értéket előállítani – közölte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés