Áder: A korábbinál szervezettebb a védekezés

2013. június 7. 9:51
Előbb kezdődött, szervezettebb és a korábbi árvizekhez képest begyakorlottabb a mostani védekezés – mondta Áder János köztársasági elnök Mecsér határában a töltésnél pénteken újságíróknak.

Az államfő arról beszélt, hogy ha a következő napokban nem lesz esőzés, akkor Magyarországról a médiának nem kell olyan tragikus képeket közvetítenie, mint az elmúlt napokban nyugatról. Kiemelte: örömmel látta, hogy az emberek összefognak a bajban. Van aki saját erejével, van aki munkagéppel, de „az összefogás számos apró, megható jelét lehet tapasztalni”; van aki ételt vagy egy liter bort hoz a védekezőknek.

Áder János szerint a munkálatok során mindent megtettek, ami emberileg, szakmailag lehetséges. Hozzátette: nálunk gazdagabb országokban sem feltétlenül tudtak megbirkózni a félévezrede nem látott víztömeggel.

Áder János arról is beszélt, hogy a gyors áradáshoz hasonlóan komoly problémákat okozhat a hirtelen apadás és annak a meglazult töltéseket károsító, szívó hatása. Megjegyezte: mivel a védműveket a történelmi vízállásnál egy méterrel magasabbra kell építeni, ez az új feladatokat is megmutatja. Ez nem kevés pénzbe kerül majd, de nem kerülhető el – értékelte a köztársasági elnök.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés