MSZP: Fegyverszünet az árvíz idejére

2013. június 5. 14:51
Felajánlotta segítségét az árvízi védekezésben részt vevőknek és a kormánynak az MSZP. Mesterházy Attila pártelnök szerdán bejelentette: a dunai árhullám levonulásáig nem támadják a kormányt nyilatkozataikkal, és mozgósítják aktivistáikat.

Az MSZP elnöke budapesti sajtótájékoztatóján közölte: felajánlották segítségüket Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy a szocialista párt aktivistái ott segíthessenek, ahol arra a legnagyobb szükség van. Az MSZP infrastruktúráját, irodáit is az árvízi védekezésben részt vevők rendelkezésére bocsátja. Mesterházy Attila elmondta: veszélyhelyzetben nincs helye politikai vitáknak. Ezért az MSZP hétfőig felfüggeszti politikai kommunikációját: nem támadja a kormányt, nem tart sajtótájékoztatót, nem ad ki közleményeket, politikusai csütörtöktől nem vesznek részt politikai vitaműsorokban.

A pártelnök azt mondta, árvíz idején kevesebb politikai PR-ra és több valódi segítségre van szükség. Ezért az MSZP politikusai nem mennek ki homokzsákokat pakolni a vágóképek és fotók kedvéért, mert negyedórányi homokzsákolás nem jelent érdemi segítséget a védekezőknek.

Az MSZP vezetése ehelyett az aktivisták mozgósításával, a párt infrastruktúrájának átengedésével tud segíteni, illetve azzal, ha a következő napokban „politikai szélcsendet” biztosít, hogy a kormány csak az árvízi védekezésre összpontosíthasson. Ez nagyobb segítség, mint ha „20-30 zsákot megpakolok abból a több millióból, amire szükség van” – magyarázta Mesterházy Attila. De megjegyezte: azok a politikusaik, akik maguk is az árvíz által sújtott településeken élnek, természetesen részt vesznek a védekezésben.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta: részletes tájékoztatást kértek a belügyminisztertől arról, hogy a Duna mely szakaszain, mely településeken van szüksége emberi erőre a katasztrófavédelemnek, hogy aktivistáikat oda irányíthassák. Hozzátette, ha elkészül ez a lista, az mindenki másnak is iránymutatást jelenthet.

Mesterházy Attila kérdésre elmondta: úgy látják, a kormány a korábbinál felkészültebben áll a veszélyhelyzet előtt, és az állampolgárokat is pontosabban tájékoztatják.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Teljesen normalis, es ertekelendo viselkedes.

A baj az, hogy ez egyaltalan hir. Ennek kene lenni az alapertelmezesnek.

Ez nem természetes ilyen helyzetben?

Már akkor bele kellett volna döngölni ezeket a semmirekellőket a folyópartba.

Hátha hasznukat látnánk ezegyszer. Végre...

Nagyon hiányoztak a hátra-, meg zsebretett kezű kiöltözött naplopók a védelmi munkálatoknál.

Ezekkel jól ki leszünk segítve...

Hazudsz.

2006. 04. 03.
A gát tövében 150-200 ember - katonák, diákok, önkéntesek, katasztrófavédelmisek - töltik megállás nélkül a homokzsákokat. Az erősítéshez használt földet hatalmas buldózerek szállítják. Ezen a részen több politikus is beszállt a munkába. A nap folyamán Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is pakolta a zsákokat. Délután pedig Bársony András külügyi államtitkár, az MSZP helyi jelöltje tüsténkedett tréningruhában.
http://www.origo.hu/itthon/200..

Idézet Nagymaros, 2006. április 5. keltezésű Nyílt levélből:

„Véleményünk szerint a kormány az árvízi védekezéssel kapcsolatosan nem minden intézkedést tett meg időben. Késlekedett az árvízvédelmi veszélyhelyzet kihirdetésével, ezért a védekezésben részt vevő önkormányzatok és vállalkozók pénzügyileg igen nehéz helyzetbe kerültek. A kormány árvízvédelmi cselekvési programot fogadott el, de ezt csak az árvízi védekezés legkritikusabb órái közepette tette. A 2002-es rekord szintű árvíz óta nem történt meg az állami tulajdonú védművek helyreállítása, sőt újak ezen a szakaszon egyáltalán nem épültek állami forrásból. Miért nem készült fel a kormány sokkal korábban a szükséges intézkedések megtételére, tanulva a 2002-es rekord árvíz eseményeiből? Miért nem fordított az elmúlt években megfelelő figyelmet, és pénzeszközöket a védművek megerősítésére, a gátak megépítésére? Véleményünk szerint az emberek biztonságát és nyugalmát nem lehet megvásárolni, ahhoz tettek és a tettek eredményeként védművek kellenek.”

Forrás: http://www.gondola.hu/cikkek/4..

:D
A kép címe; PI-RÉZ gyűjtők a gáton.

:D
Honnét tudod, hogy kinek mije van?

:D
Csak vigyázz! Beletesz a táskájába, s akkor neked annyi.

:D
A gatyában hordja. Csak elvesztette.

Ez most egy helyénvaló nyilatkozat. Nemzeti minimumhoz még kevés, de valahonnét el kéne indulni ennek érdekében.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. június 5. 18:00

Ennél többet ne várjál azoktól akik folyton-folyvást bérmálkoznak. ;-)

Meseházinak is vonakodós a kabátja, különben a baloldali orvosok nem ismernék fel. ;-)

Milyen aranyosak! Még harangozót is vittek magukkal, hogy kongatni tudjanak, ha hirtelen kilépne a medréből a Duna.

Már csak azt volna jó tudni, hogy gőgös mit keres közöttük. Netán ő szállítja a homokot?

Na, ja. El kellene indulniuk. Befele a Duna közepébe. ;-)

Pedig köztük lenne a helyed.

Na, ja! Ebből írta a szakdolgozatát.

:D

A tréfában azért ugye ismered a humort?

Az olyan bunkók, mint fatyolka csak lejáratják az óriási népszerűségnek örvendő politikusaikat, mint Mesterházy és Gőgös. Kockára téve a 2014-es biztos választási győzelmüket.

Lenni magyar hejesírás...bögrére mit írt a főnök...választás idelyén kapol pénzt?

Egyébként respect a szociknak és a jobbiknak, lehetne így is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés