Orbán: Botrányos ítéletet hozott a bíróság

2013. március 11. 13:39
Botrányosnak nevezte a rezsicsökkentés ügyében hozott bírósági ítéletet Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben. Jelezte, a kormány újabb javaslattal áll elő, amelynek nyomán a rezsicsökkentés a korábbinál is nagyobb mértékű lehet.

A napokban a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során a gázszolgáltatóknak adott igazat első fokon.

Erre reagálva Orbán Viktor az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában azt mondta: a milliárdokat kereső cégek összefogtak a magyar családok ellen, hogy megakadályozzák az igazságos tehercsökkentést. A kormány azonban harcolni fog, azonnal új javaslattal áll elő, és ha azt a parlament elfogadja, a rezsicsökkentés mértéke még nagyobb lesz, így a cégek még kevesebbet fognak keresni – jelentette ki.

Összesen 356 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért elég furcsa, hogy egyesek azért drukkolnak, hogy europa legmagasabb közüzemi díját fizethesék dalolva.

Megáll az ész. A józan észnek felül kéne kerekedni az Orbánfobia felett.

Biztak a megállapodásukba. Hiba volt. Megtanulták, hogy ne hidgy az ajándékot hozó görögökben.

Orbán igyekszik ferr lapokkal és kiteritett kártyákkal játszani, de báránybörbe bújt farkasokkal nem lehet.

Az rendben van, hogy hála az MSZP-SZDSZ kormány privatizációs tevékenységének, nálunk az energiaszolgáltatók európai viszonylatban sokkal magasabb profitot tesznek zsebre, garantált 8%-os nyereséggel, miközben a magyar lakosság a jövedelméhez képest a legnagyobb arányú rezsiköltséget fizeti?

Ha ez a törvények szerint lehetséges, akkor át kell írni a törvényeket. Az energiaszolgáltatók nálunk se tegyenek zsebre nagyobb hasznot, mint máshol.

oecd, emberek, oecd...liberalizáció...törvény...versenyhelyzet...

Úgy látszik Te nem érted. A kormány nem osztogat, hanem visszadja azoknak a fogyasztóknak azt amit a szolgáltatók erkölcstelen jogtalan modon elvett tölük éveken keresztül a saját profitjuk, extraprofitjuk érdekében.

Az államnak kötelesége a társadalom érdekében a közszolgáltatások biztosítása és annak szabályozása is. A feltételeket ebben az esetben az államnak kell biztosítani, mint ahogy ez egész europában történik minden állam részéről.

Érdekes modon, most azok a szolgáltatok visítanak, akik a saját anyaországaikban nem tehetnék meg azt amit hazánkban müveltek és müvelnek. Aki ezek oldalán áll és a kormányt ekézi az nem normális.

Hát persze. A legközelebbi megmozdulások a rezsiköltségekről szóltak volna, így a regisztráció visszavonása után egy másik kampánytémát sikerült semlegesíteni.

A rezsicsökkentést pedig jogilag meg kell alapozni. Az alkotmánymódosítás csak ürügy, valójában az energiacégek extraprofitjának csökkenéséről lehet szó.

Szerintem is.
Hogyan mer egy politikus ilyen módon minősíteni egy bírósági ítélet??
Mondja azt, hogy "sajnálatos", "nem ezt vártuk".
Az viszont teljesen elfogadhatatlan, hogy a (még) független bíróság ítéletét ilyen módon minősítse!

valahogy a versenyhelyzetet kéne előidézni, ha már liberalizáció van

Ez osztogatás? Osztogatni állami pénzekből lehet, mondjuk ingyen nápolyit az utcán.

De egy szolgáltató kirívóan magas profitját korlátozni, azért más, nem gondolod?

a lakhatás nem került bele...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés