Alkotmánybíróság: Túl szűk a család fogalma

2012. december 17. 11:11
Megsemmisítette a családvédelmi törvény egyes, az öröklési szabályokkal, valamint a család fogalmával összefüggő rendelkezéseit az Alkotmánybíróság. A testület szerint a család fogalma túl szűkre van szabva, az öröklési szabályok pedig sértik a jogbiztonságot.

Megsemmisítette a családvédelmi törvény egyes, az öröklési szabályokkal, valamint a család fogalmával összefüggő rendelkezéseit az Alkotmánybíróság hétfőn nyilvánosan kihirdetett határozatával. A testület indoklása szerint a családjogi törvény túl szűkre szabta a család fogalmát, amikor a család fogalmát egy férfi és egy nő házasságára, az egyenes ági rokoni kapcsolatra vagy családba befogadó gyámság alapjaira épülő kapcsolatrendszerként határozta meg. 

Az öröklési szabályokkal kapcsolatban pedig kimondta, hogy a törvényes öröklés rendjének egyértelműnek kell lennie, a vizsgált rendelkezések viszont olyan mértékben mondanak ellen a polgári törvénykönyvben rögzítetteknek, hogy ez jogalkalmazói jogértelmezéssel már nem oldható fel, így sértik a jogbiztonságot.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az é a feladata az Alkotmánybíróságnak, hogy az Alkotmány fölött bíráskodjon, vagy az, hogy megállapítsa, törvények és intézkedések ellentétben vannak é a z Alkotmánnyal, azaz az Alaptörvénnyel?
Tudtommal benne van az Alaptörvényben, a házasság egy férfi és egy nő szövetsége,ők alkotják a családot, nem két férfi különös kapcsolata.
Alkotmányellenes az Alkotmánybíróság, meg kell szüntetni.

A kérdést már Nigel Farage is felvetette és mivel ellenzi a gay házasságot máris vita van a szigetországban is. A kérdés nem csak a társadalmi elfogadottság és a törvényes védelem, hanem a távirányított erkölcs kérdése.

Ha a TV-ben azt mondják, hogy holnaptól az erőszak is törvényes joga kell, hogy legyen annak aki erőszakol, mint a birkák arra is bólogatni fogunk? Aki pedig a kecskét kedveli hazásságot köthessen vele? Hol a határ?

Ha a gay párok házasodhatnak, akkor a következő követelésük a gyermekhez való jog lesz. Ma már a természetes születések száma túl kevés ahhoz, hogy természetes úton a nemzet szükségleteit kielégítse, akkor a gay-eknek a követeléseit hogyan akarják kielégíteni? Kitől fogják elvenni a gyereket, hogy oda adják a gay-eknek?

Ha pedig ez is kevés lesz, nyomás gyakorlás fog kezdődni a lombik-baby gyártás engedélyeztetésére. A gay párok lesznek a fizetőképes kereslet. Aztán ha már az ipari gyerek gyártás is legális lesz, ki fogja eldönteni, hogy melyik országban mennyi gyerek születhet, és ki fogja ellenőrizni, hogy mi lesz velük? Ha nem fogja a társadalom tudni, hogy megszülettek, hogyan fogják a jogaikat képviselni? Milyen oktatásba fog részt venni egy olyan gyerek, amelyiknek a születéséről nem is tudunk? Talán csak nem attól kell tartanunk, hogy egy droid és rabszolga gyártás kezdeti lépéseinek vagyunk a szemtanúi? Ha sikerül elválasztani magát a gyermek nemzést a sex-től, senki nem fog felháborodni ha valaki gyárilag akar gyereket gyártani.

Tessék megnézni, mennyire érzéketlenné váltak a mai fiatalok a sexuális kérdésekre. Mindennap azt látják a TV-ben. Az első információ amit kapnak az Iskolában a gyermekvállalással kapcsolatban az a "nem kívánatos terhesség" kifejezés. Olyan korán kezdik a témát, hogy a terhesség csak nem kívánatos lehessen.

folyt. Milyen morális szabályok szerint fog gondolkodni egy gyárilag gyártott gyerek? Mennyire fogja tisztelni a törvényt vagy a társadalom többi tagját. Azok életét és javait?

Kelle-e neki többet tudnia, mint azt hogy hogyan kell használni, azt a fegyvert amit a kezébe adtak?

Mennyi lesz a gyári gyártott gyerekek közül a pedofilok igényeinek a kielégítésére felhasználva?

Tudom, hogy ez mind teória. A két világháború és a holokauszt előtt ha bárkit megkérdeztél arról, hogy meg merik-e tenni a válasz az volt, hogy ennyi millió embert nem mernek kiirtani. Ma már tudjuk, hogy meg merték tenni. Tehát, ami fizikailag lehetséges azt meg lehet tenni.

Az alkotmánnyal ellentétes jogszabályokat az Alkotmánybíróság meg szokta szüntetni.
Ha alkotmányellenes az Alkotmánybíróság,akkor mit kell vele tenni?
A családjogi törvény harmóniában van az Alaptörvénnyel, de az Alkotmánybíróság megtámadta, megtámadta egyúttal az Alkotmányt is !
Én meg nem szeretek olyanokkal egy platformon lenni, akik nem indokolnak, csak csúf szavakat mondanak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés