Az Együtt 2014 tudomásul veszi az LMP döntését

2012. november 18. 15:35
Az Együtt 2014 tudomásul veszi az LMP döntését, amely szerint a párt nem kíván intézményesítetten részt venni „a változást akaró erők együttműködésében” – közölte a választói mozgalom vasárnap az MTI-vel. Bajnaiék szerint az LMP az Orbán-rezsim túléléséhez asszisztál.

A Milla Egyesület, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, valamint a Haza és Haladás Egyesület által alapított Együtt 2014 – amely a héten kérte fel az LMP-t a csatlakozási tárgyalások megkezdésére – közleményben reagált a döntésre, kifejtve: a kormánypártok olyan választójogi törvényt „erőltettek” Magyarországra, amelynek következtében széles ellenzéki összefogás kell már a kabinet leváltásához is, de különösen „a rezsim lebontásához” és egy új politikai korszak megteremtéséhez.

A választói mozgalom szerint ebben a helyzetben minden ellenzéki erő előtt két út áll: vagy a változás mellett teszi le a voksát, és ezért együttműködésre törekszik, vagy egyéb szempontokat hangsúlyoz, és „ezáltal végül az Orbán-rezsim túléléséhez asszisztál”. Ez a dilemma tükröződött az LMP vitáiban és az Együtt 2014-hez csatlakozásról szóló szavazás szoros végeredményében is, a párt határozata ugyanis nem a választói összefogás sorsáról, hanem az LMP jövőjéről hozott döntés volt – értékelték.

Az Együtt 2014 közleményében felidézte: az LMP kongresszusán csupán 77:84 arányban maradt alul az a meggyőződés, hogy „a párt számára fontos értékek megvalósulásához csak az Orbán-rezsim leváltásán keresztül vezet az út”.

Ez a szavazati arány azonban egyúttal felelősséget is ró az Együtt 2014 tagjaira: „továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy 2014-ben leválthassuk az Orbán-kormányt, ezt követően pedig valóra válthassuk az LMP olyan célkitűzéseit is, mint a jogállam újjáépítése, az átláthatóság és a korrupció elleni fellépés, az igazságosabb adórendszer, a társadalmi előrejutás megkönnyítése, az állambiztonsági iratok nyilvánosságának rendezése vagy épp a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése” – fejtették ki.

Hozzátették továbbá, hogy az Együtt 2014-nek továbbra is természetes szövetségesei mindazok a demokratikus értéket valló ellenzéki szervezetek, amelyek képesek háttérbe szorítani az egyéni, szervezeti részérdekeiket annak érdekében, hogy 2014-ben változások sorozata indulhasson el Magyarországon.

Az Együtt 2014 tehát tudomásul veszi az LMP döntését, és folytatja a széles összefogás megteremtését, az LMP határozata ugyanis „nem csökkentette, hanem növelte a felelősségünket abban, hogy a következő választásokra az Együtt 2014 olyan alternatívát kínáljon a változást akaró választóknak – így a ma csalódott LMP-szimpatizánsoknak is -, amely valóban le akarja és le tudja váltani a hazánkat bóvli kategóriába süllyesztő rezsimet” – zárta közleményét a választói mozgalom.

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trockista elhajlók. Jön majd a jégcsákány?

Ez kemény! Ez a csapat kemény!

A végén még egy kicsit szimpatikus lesz a L(óvégtagot) M(ás a)P(olitika). Úgy látszik nekik azért még vannak elveik.
Nekik nincsenek illúzióik, hogy mit is akar az
Együtt (tömjük a zsebünket) 2014(-ben) mozgalom...

Itt éppen modellt álltak a fiúk a szoborhoz, ami majd a pártszékházban lesz...

Az LMP demokratikus párt%%%
Ami az E14 tömörülésrúl nem mondható el.
Juház Péter, Kónya!!! megkérdezték-e a tagságukat, hogy csatlakoznak Bajnaihoz????????????????
Nem hallottam.
Van-e tagság????

Várható volt, hogy most rátolják a Fideszre a "rosszul döntő" LMP-t mint akik nem akarják a demokráciát. Csak lejáratják a Szendécskéék ez utóbbi fogalmát. Az LMP-ben a TAGSÁG döntött, az Együtt-nek hol van a tagsága?

Ezért nem mondtam, hogy már most szimpatikusak.
Egyenlőre figyelek.
Pontosan az általad említett Szadesz miatt...

Tegezze az aljas, buta, paraszt féreg nénikéjét.! A Szendécske meg a legszebb név, amit rá lehet fogni a libásra, ettől csak csúnyábbakat érdemel az álszent hazaáruló.

Maga a NER-ben van? Én nem.

Ebben van valami. Az elején a parlamentben, mikor beindultak emlékszem, hogy Orbán és Schiffer között nagyon pragmatikus viták folytak. Orbán többször elmondta, hogy nagyon szivesen vitattná meg vele a szegénység kérdéseit és erre való válaszokat és a kettöjük közötti alapvető szemlélet külömbözőségeket, de ez itt most lehetettlen.

Azután nem lehetett tudni mi történt. Schiffer beállt a többi ellenzéki párt szembeálló politikáját és ütötte vágta a kormány és kormányoldali frakciot okkal ok nélkül, ami a médiatörvény és az alkotmányozási folyamatnál kezdett kicsucsosodni.
Kezdtek elmaradni a sziporkázó penge váltások, és Orbán már a válaszaiban szorosan csak az elhangzottakra válaszolt minden érvelés nélkül. Majd Schiffer otthagyta a frakció vezetői posztját. Jávor-Karácsony tandem teljesen más írányt vett és gyakorlatilag leszükült, vagy megszünt az a parlamentben és kormány közötti korábbi kapcsolat is. Az lmp teljesítménye a parlamentben kapkodó, széteső és átterelödött az utcai performanszokra. Ne ez az ut vezetett a mostani helyzethez.

Várom a végkifejletett.

Rosszul látja. Csa rühellem az álszent képét és szövegét Bajnainak, aki most itt játssza az újszülöttet, miközben a féleszű hátsójából bújt elő.

Együtt2014 minden gondolata (mint Mórickáé) egy dolog körül forog: Orbán leváltása. De ha más nem jut eszükbe, ők is egy rossz vicc lesznek.

'mi jutott eszébe' és 'minden gondolata' nem ugyanaz.

de...ezzel kilőtte magát a térképről kb...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés