Ötösért a Békemenetre?

2012. október 22. 13:23

Kunhalmi Ágnes
MTI-OS
Egy hozzánk eljutott levél például ígéretet tesz az adott iskola diákjainak, hogy aki bármilyen megemlékezésen részt vesz, és „ezt fényképpel bizonyítja”, az „két kis ötöst kaphat”. Majd a szerző bemásolja a kormányzati megemlékezések weboldalát.

Az elmúlt napokban több információ látott napvilágot a kormányzati rendezvényekre történő iskolai mozgósításokról. A hírek abban megegyeznek, hogy a szervezők valamilyen jutalmat, többnyire »kis ötöst« ajánlanak fel részvételért. Egy hozzánk eljutott levél például ígéretet tesz az adott iskola diákjainak, hogy aki bármilyen megemlékezésen részt vesz, és »ezt fényképpel bizonyítja«, az »két kis ötöst kaphat«. Majd a szerző bemásolja a kormányzati megemlékezések weboldalát.

Nem egyértelmű, hogy milyen szintről koordinált mozgósításról van szó, de az igen, hogy a Fidesz-kormánytól nem állnak távol a hasonló eszközök. Emlékszünk rá, hogy 2011. március 15-én a Nemzeti Múzeum lépcsőjén saját bevallásuk szerint fizetett statiszták álltak a miniszterelnök előtt, egy évre rá pedig a Magyar Demokrata hetilap szervezett vonattal érkező támogatókat ugyanoda. Ezekben a napokban a Rákóczi Szövetség szervez hasonló utazó tömeget a hazai megemlékezésekre.

 

Hangsúlyozzuk, messze nem a megemlékezéssel van a gond, sőt. A nemzeti ünnepen minden diák és minden ember oda megy demonstrálni, ünnepelni, emlékezni vagy kiállni valamiért, ahová szeretne. A baj azzal van, amikor felmerül, hogy a semleges állami oktatásban megjelent a politikai rendezvényszervezés. Amikor iskolai osztályzatot ígérnek cserébe egy rendezvényen való megjelenésért. Többek között ezért is tartjuk rettenetesen aggályosnak a közoktatás államosítását, hiszen ha már ma is ilyen mértékben beavatkozhatnak az iskolák függetlenségébe – már ha igazak a tömegével szivárgó hírek, jelzések –, akkor mi lesz később, amikor közvetlenül az állam tartja majd fent az összes iskolát, középiskolát, gimnáziumot?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 375 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ágika ilyeneket firkál, hogy azután hivatkozhasson rá.

Már amennyiben maszatolni, közhangulatot rombolni akár csak kicsinykét is lehet vele.

Inkább húzzon mosogatni. Annak van értelme...

Egy hozzánk eljutott levél például ígéretet tesz az adott iskola diákjainak, hogy aki bármilyen megemlékezésen részt vesz, és „ezt fényképpel bizonyítja”, az „két kis ötöst kaphat”.

No mi ebben a baj?????

Megemlékezés!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem demonstráció!

A mai fiatalok igen keveset tudnak történelmünkről. Nem ördögtől való az ha a nemzeti ünnepen való részvételért 5 öst kapnak.

Nincs leírva, hogy melyik megemlékezésen.
A másik, hogy nincs forrás.
Állítólag mondták, hogy Gyurcsányék az ávósokról emlékeznek meg. Hmm Állítólag mondták vagy a hozzánk eljuttatott levélben írták.........

Nem gondolod, hogy pogácsa nélkül? Majd vigyázunk, hogy pogácsa elvtársnő nehogy a közelébe férjen.
Nyugdíjasok idejébe pedig belefér, hogy egy szép séta után borogassák a bokájukat.
És én is ingyér jövök-megyek busszal (egyenlőre), be-be-be, és az apukámnak meg CSÉB-je van!
A gyerekeket meg most vámolják. Idióta!

Ők pedig 3 nagy ötöst kapnak fénykép nélkül!

Az ilyen bejegyzések juttatnak a csúcsra?
Csak ilyenre vagy képes. Gratula.

Mennyivel volt jobb az, amikor Gyurcsány a terrorveszély "árnyékában", a Nemzeti Múzeum timpanonjába ültetett kommandósok mellett a biztonság kedvéért gyerekekkel vette körül magát a Nemzeti Múzeum lépcsőjén.

Ők is kis ötöst kaptak?

Olyan szellemes vagy, hogy szinte hallom a huhogást.

Fantasztikus!

Ennyi? Több nincs?

Ne erőlködj! Nem szégyen az, ha nem tudsz semmi értelmeset hozzáfűzni.

"Magyarországot a Cocik és velük együtt az SZDSZ tette tönkre Sólyom úr idióta átmeneti alkotmányával, amely megengedte a szabad gazdasági átmentést, rablást."

Na, ez az, ezt kéne az Alkotmányban rögzíteni. 56-ban csináltunk egy forradalmat, miközben teljesen esélytelenek voltunk. 89-90-ben pedig megetették az orsztággal, hogy mennyire büszkének kell lennünk a békés átmenetre.

Senki nem mondta, hogy a hatalmat csak erőszakkal lehet elvenni azoktól, akik gyakorolják. Békés hatalomátadás nincs, ez csak a hatalom átjátszása lehet különféle alkuk mentén. Lásd a fő-fő szabadságharcos, kommunistázó SZDSZ lepaktálását a kommunistákkal.

Ebben minden "rendszerváltó" párt ludas, a Fideszt is beleértve. Az az irány, amit ma követnek, jónak látszik, de az SZDSZ, az MDF is annak látszott 89-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés